Mindörökké antiszemitizmus

 2013.03.17. 19:59

A napokban olvashattunk arról, hogy az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatóinak névtábláit felmatricázták nem túl barátságos és antiszemita tartalmú cimkékkel. Nyilván nem szép dolog, mondhatnánk felháborító, bár egy ilyenfajta antiszemita megnyilvánulás az egyetemfoglalások közepette nyilvánvalóan "hatékonyabb" a kitervelők részéről, mint amúgy.

Nem szeretnék felesleges találgatásokba bocsátkozni az elkövetők személyét, motivációit, stb. illetően, viszont érdemes lehet elgondolkodni a következőn: nemrégiben napvilágot látott egy írás a Mandiner blogjában, amely lényegében azt állítja, hogy a fent nevezett intézet oktatása "ideológiailag egyoldalú", tehát inkább "baloldali értékeket" közvetít, vagy épp "értékrelativizmust". Le is ment egy aránylag értelmes vita a blogon, amelyben az ellenérvek mellett betekintést nyerhettünk a "tarsolylemezes bölcsészek" világába is - ami adott esetben akár még vicces is lehet.

A probléma nem is a cikkekkel volt, még csak nem is az indítócikkel, hanem sokkal inkább a hozzászólókkal. A blogbejegyzés kommentjeiben megjelenő mocskolódó és antiszemita hozzászólók - akik mellesleg nem hinném, hogy olvastak volna bármit is, amit a szóban forgó intézet olvasmányként kiadott, de még valószínűleg könyvet sem igazán - egyből kaptak a témára. Ez sem baj önmagában, hiszen végül is bárki bármit elolvashat és bárki bármiről azt gondol, amit akar, de a Mandineren évek óta tendenciaszerűen jelen vannak a legdurvább antiszemita kommentek, tehát a hozzászólók úgymond "hazajárnak" hozzájuk, és senki sem küldi el őket más égtájakra. A szerző pedig hiába ír mérsékelt hangnemben, ráadásul olyasmit, ami símán belefér a "vitaképes" kategóriába, tehát nem agyament szélsőjobboldali ostobaságokat hord össze, ha a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák, olyanok, akiknek legfeljebb ötletet ad egy ilyen írás arra, hogy pontosan kit kell gyűlölni és kinek a névtábláját kell átmatricázni.

Nehogy azt higgye bárki, hogy a szólásszabadság korlátozásának híve vagyok, és azt se, hogy támogatom a gyűlöletbeszéd hatósági üldözését. Ahogyan azt sem tartom jó ötletnek, ha valaki kommmenteket moderál vagy törölget folyamatosan. Azt viszont egy valamit is magára adó, szélsőjobbal nem szimpatizáló portál igazán elvárhatná magától, és nem széljobber olvasóinak igazán megtehetné azt a szívességet, hogy valamilyen módon tud tenni az ellen, hogy a nácik széttrollkodják a fórumuaikat és az ő oldalára járjanak éveken keresztül "eszmét cserélni" és "ötletelni". Vagy csak én nem szeretném, hogy folyamatosan antiszemiták olvassák és kommenteljék az írásaimat? Csak én nem szeretnék ötleteket adni nekik valami hülyeségre?

Címkék: felsőoktatás antiszemitizmus elte mandiner egyetemfoglalás

A bejegyzés trackback címe:

https://reflexblog.blog.hu/api/trackback/id/tr185139905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.18. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ne etesd a trollokat! 2013.03.18. 10:02:20

A közéleti blogszféra a 2014-es választásokig tartó kampányidőszakának egyik legnagyobb problémája várhatóan a véleménynyilvánítási szabadságunk maradéktalan érvényesítése, illetve annak korlátai lesznek. Valamint az, mit is lehet tenni azokkal, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.03.18. 08:19:43

Ezt eredményezi az az állandó büntetőhadjárat, ami a vélemények egy része ellen folyik.

És ha tényleg így gondolják? Az orbáncigányozóból legalább ugyanennyi van.

Be kéne tiltani, ugye.

regress 2013.03.18. 08:26:05

@OrangeOrder: a cigányozók,zsidózók IQ-ja összesen nem éri el az 50-et

WhyCantITouchIt? 2013.03.18. 08:29:10

Zsidó!
(Vajon ez már túllépte az érzékenységi küszöböt? - Meglássuk!)

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.03.18. 08:29:26

Az antiszemitizmus valójában nem egyéb, mint a gátlástalan és tolakodó szemitizmusra adott természetes és egészséges válaszreakció.

vargánya 2013.03.18. 08:29:55

"A blogok oldalain rendszeresen megjelennek olyan kommentelők, akik rendkívül szélsőségesen nyilvánítanak véleményt."
Igen. És?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.18. 08:32:47

" a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák"

Az, hogy ilyenek éreznek leginkább ingerenciát, hogy hozzászóljanak, nem jelenti azt, hogy csak ők olvassák. A cikkek legtöbbször korrekt hangvétele miatt sokan kedvelik a Mandinert olyanok is, akik mondjuk a másik oldalon állnak (itt vagyok pl. én). Az más kérdés, hogy a kommentviharban elvesnek a normálisabb hozzászólások, vagy meg se születnek, mert esetleges szerzőik kedvét elveszi a vita hangneme.

dadddd 2013.03.18. 08:34:42

A legtöbb ilyen aggódó díszlibsi teli pofával cigányozik (adott esetben zsidózik), ha éppen a másik politikai oldalról beszél.

kvadrillio 2013.03.18. 08:34:42

hmmm.....szar lehet tudni arról..., HOGY VANNAK GONDOLKODNI AKARÓ VADBARMOK IS ! :)

...nemcsak a minden napi mantrát befogadók.....:O)

qrisz 2013.03.18. 08:36:14

"a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák" bizonyára ez is a liberális tolerancia jegyében írodott, tudjuk, csak az a tolerencia és demokrácia amit a libsik annyak gondolnak.

Bajnaiék már a spájzban vannak (törölt) 2013.03.18. 08:37:14

Egy olyan országban, ahol Horthyról utcát,teret neveznek el, Szálasi sírhelyénél díszőrséget állnak a
Hungaristák, mit lehet várni?

makacs szennyeződés 2013.03.18. 08:37:17

"A blogbejegyzés kommentjeiben megjelenő mocskolódó és antiszemita hozzászólók - akik mellesleg nem hinném, hogy olvastak volna bármit is, amit a szóban forgó intézet olvasmányként kiadott, de még valószínűleg könyvet sem igazán - egyből kaptak a témára."

Hát pedig de, ilyenek az ottani egyetemisták. Ez a színvonal. A oktatók pedig súlyosan tévednek, ha azt gondolják, hogy ők csak áldozatai ennek, és nem egyben felelősei is.

MACISAJT 2013.03.18. 08:37:51

"a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák, olyanok, akiknek legfeljebb ötletet ad egy ilyen írás arra, hogy pontosan kit kell gyűlölni és kinek a névtábláját kell átmatricázni. "

Világos.
Vagyis a Mandinert olvasgatva jöttek rá valakik hogy a helleréket utálni kell és nem azért amit "ezek" műveltek /művelnek..:)

Nos, adok egy friss példát.
Én például ezt nem a Mandineren olvastam, hanem az Index főoldalán dicsekedtek vele:
index.hu/kulfold/2013/03/15/becsben_es_brusszelben_is_tiltakoztak_az_alaptorveny_ellen/

Megnéztem a résztvevőket.
lunacek és herczog edit elvtársnők Brüsszelben , ugye.
Bécsben meg rásky béla "történész".
Mondjam hogy EMIATT úgy utálom őket mint a (jelző, öncenzúra)?.
Mondom.
Hogy ez "antiszemitizmus"?
Bizonyára az is:)

De egyszer érném meg, hogy valamilyen Magyarország ellen kevert szarból kimaradnak zsidók.
Egyszer.

makacs szennyeződés 2013.03.18. 08:38:13

"Azt viszont egy valamit is magára adó, szélsőjobbal nem szimpatizáló portál igazán elvárhatná magától..."

A Mandarin nem ilyen.

WhyCantITouchIt? 2013.03.18. 08:39:57

Egyszer ki kéne azt próbálni, hogy nem esik minden héten szó a tudjuk kikről (csak hogy ne legyek szélsőséges), hátha elindul valami.
Nem? Hülye ötlet mi? Jah:(

MACISAJT 2013.03.18. 08:42:41

@dadddd: ("A legtöbb ilyen aggódó díszlibsi teli pofával cigányozik (adott esetben zsidózik), ha éppen a másik politikai oldalról beszél. ")

Olyanok mint a jogerősen elítélt kolompár orbán..:)
Aki lop, csal, hazudik majd teli torokból ordibálja hogy a csúnya rasszisták "cigányoznak" mikor azt állítják hogy ő lop, csal, hazudik...

DARTH HAJDU 2013.03.18. 08:43:00

MACISAJT, alias Szabó Márk fizetett fideszes gyűlölettrol, antiszemita pártpropagandista maffiatag.

2013.03.18. 08:43:44

@MACISAJT: az, hogy az alkotmány egyre szarabb tény, szerintem az objektív megítélésben nem kéne szerepet játsszon, ha egyesek politikai célból próbálják kihasználni az ilyen szituációkat. a régi banda mindenre ráröppen amiből egy kis hírt tud kisajtolni.

inebhedj - szerintem 2013.03.18. 08:44:12

A szélsőség relatív. Bármely ponton vagy a világnézeti térben, a többi elmélet egyre inkább szélsőséges a neked kedveshez képest. Az emberek egyenlőségében való teljesen indokolatlan hit épp annyira szélsőséges azok számára ,akik az emberek teljesen indokolatlan alá- és fölérendeltségében hisznek, mint fordítva.

A probléma inkább a műveletlenség és az azt ellensúlyozni hivatott faragatlanság. Ez azonban világnézetileg teljesen semleges, de az éppen divatos világnézet hívei értelemszerűen többen vannak, ha tehát több köztük a műveletlen, faragatlan.

Ez van, így volt, így lesz.

Plumper_ 2013.03.18. 08:44:37

ezek a jobbikos bér-rettegtetők bárhol, bármikor megjelennek, legyen szó akármiről, ők akkor is odahányják a mocsokságaikat. az ember azt hihette volna, hogy az az őrület, amit ezek okoztak 1933 és 1945 között, véget ért 1945-tel. de nem. ha megnézitek, semmiben nem különböznek a nyilasoktól (vagy ők maguk is azok), mivel tökéletesen egyetértenek a hungaristákkal.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.03.18. 08:45:21

a mandiner a fiatal fideszesek propagandaujsagja. szalvetaval fogja a faszt, de azert megiscsak egy antiszemita, ujfasiszta-modoros bunkogyujtemeny.

dadddd 2013.03.18. 08:45:51

Valahonnan mindenki szélsőségesnek látszik.

barli 2013.03.18. 08:46:38

a normális olvasó szimplán lehülyézi a véresszájú zsidózót, és továbbugrik a következö kommentre.
szvsz ha nem antiszemitáznának ennyit nem lenne ennyi szemitázás sem.

Plumper_ 2013.03.18. 08:46:54

@MACISAJT: itt a hibád.
nem Magyarország, hanem a jelenlegi rezsim ellen.

és milyen zsidók?
azért, mert szerinted vannak köztük zsidók.

egyszer lenne az, hogy a zsidók elleni gyűlöletkampányból kimaradnak a magyarok.
miért magyarok?
mert melldöngetve állítják magukról, hogy magyarok.

mrZ (törölt) 2013.03.18. 08:47:24

Nem kellett volna kidobniuk a sok régi istenüket az egyisten kedvéért. Kihúzták a gyufát náluk, így most bűnhődnek.

Az egyetemeken tanulók biztos többet tudnak az ottani helyzetről, és élettapasztalat nélkül is meg tudják állapítani, hogy egyes személyek kiválasztódtak az állásra.

Ha esetleg nem lenne az állandó holokauszt propaganda, az emberek sem gondolkodnának csakazértis az ellenkezőjére.

Az 1% tematizálja a közbeszédet, minek is?

És hogy te "reflex"-ből támadsz, igazolja a fentieket.

És hogy én reflexből válaszolok igazol engem:
elég volt.

dadddd 2013.03.18. 08:49:16

@Bölcs Lázadó: A faszfogdosás inkább a másik oldalon jellemző.

szvsz 2013.03.18. 08:51:14

Fúúú, nézdmámilyen köcccsőőg. Antiszemita!
És akkor mi van? azt utálok akit akarok. Nekem írod az ilyen szarokat és nem tetszik, ha nem szeretem? Te rokkant, te.

Bafana 2013.03.18. 08:52:32

Talán ha a sok Orbántakarodj, monnyonle, és egyéb cionista nyomulós hír és blog helyett egy apró cikk szólna arról, hogy most hétvégén halálra vertek Óbecsén egy 17 éves magyar srácot, Ungváron egy magyar iskolás csoportról tépkedték le a kokárdát, akkor talán a reakció is mérsékeltebb lenne.

Nem szorosan ide tartozik, de érdekes, hogy a hozzászólás után nem lehet visszamenni az Indexre. AZ Indexnek így könnyű magas látogatottságot produkálni...
Ügyes!

szvsz 2013.03.18. 08:52:32

Ja, majd' elfelejtettem: minden zsidó faSZista! :)

Pernahajder Viktor 2013.03.18. 08:52:56

Nekem OV hivatalos fb oldala ebből a szempontból az alap. Az ott lakó szabó, bihari, vándorffy, koppány házigazdák "büntetlenül" teszik a dolguk.
De fogalmazz meg egy tényszerű kritikát és már tiltanak is ki.

MACISAJT 2013.03.18. 08:54:15

@A csótány is ember: ("egyesek politikai célból próbálják kihasználni az ilyen szituációkat. a régi banda mindenre ráröppen amiből egy kis hírt tud kisajtolni. ")

Itt van ni, a washingtoni csapat:

www.origo.hu/nagyvilag/20130316-ujra-orbanra-iranyul-amerika-szigoru-szeme.html

gati "charles", kim lane scheppele és tsai( bokros lujassal).

És persze, ha az ember gyomra -teljes joggal-kifordul "ezektől", akkor máris ordibálnak hogy "ántiszemitizmus".

Netuddki. 2013.03.18. 08:55:03

MINDEN BLOGBA TAHÓTLANÍTÁS GOMBOT!

Nagyon hasznos lenne. Ezzel mindenki saját magának ki tudja szűrni az ilyen tahókat és nem kell velük tovább foglalkozni.

Anselmo 2013.03.18. 08:58:09

A szemita sajtó szerint mindenki antiszemita, aki nem az ő vérvonalukba tartozik.

Netuddki. 2013.03.18. 09:00:05

@kovi1970: OK, hogy nem moderáltok, elvégre véleménynyilvánítási szabadosság van. De a többi hozzászólóknak megadhatnátok a jogot a szűrésre. Ez csak az adott olvasónál működik, tehát ha én kiszűröm sindlerpityukát attól még más olvasgathatja a benyögéseit. Persze ha akarja...

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:00:16

@OrangeOrder: Ó igen!

Hogy népcsoportokat szekálnak, gyűlölnek értelmetlenül, hogy az országunka teszi tönkre a sok acsarkodás, mindez mit sem számít! Hisz egyesek képesek a kis Viktorkádat bántani, kritizálni! Hűha! :P

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 09:03:31

"- akik mellesleg nem hinném, hogy olvastak volna bármit is, amit a szóban forgó intézet olvasmányként kiadott, de még valószínűleg könyvet sem igazán - "

Ez a legnagyobb hiba amit elkövethetünk, és amit a posztírók, cikkírók el is követnek rendszeresen. Mármint azt, hogy az antiszemiták=olvasatlan, tudatlan, kulturálatlan tömeg.

Holott nem!

Nagy részük igenis olvasott, sőt olvasottabb az átlagnál, csak mást olvasnak.

Mikor vitára kerül a sor ők érvekkel jönnek, ellenben az ellen oldal csak kántálja, hogy mocskos antiszemiták, meg rasszisták.

Nem azt mondom, hogy igazuk van, mert véletlenül se, de ha valaki csak megnéz/elolvas egy egy ilyen vitát, akkor azt látja, hogy az antiszemiták felkészültebbek.

Krasnyák Dudu · http://szmfszm.blog.hu/ 2013.03.18. 09:03:56

Én nem venném egy kalap alá az antiszemita vicsorgások szerzőit.
Legalább annyi közöttük az antiszemitizmust tudatosan gerjesztő zsidó, mint a szerencsétlen, megvezetett ikunuku, amelyik gombnyomásra ugrik.

Ne felejtsük el, hogy a nyolcvanas évek végén a bécsi rendőrség figyelőszolgálata elkapta a zsidónegyedben "Jude raus" feliratokat és horogkeresztet pingáló fantomot. A bécsi zsidó hitközség köztiszteletben álló, 84 éves tagját, aki lágerben is járt...

dadddd 2013.03.18. 09:04:10

@Grigorij Pantyelejevics:"
Hogy népcsoportokat szekálnak, gyűlölnek értelmetlenül"

Na igen. Azt csak Izraelnek szabad. (Persze szigorúan önvédelmi célokból...)

sárkányfő 2013.03.18. 09:05:08

A zsidózás elemi pszichés szükséget azoknak, akiknek ki kell élniük a napi gyűlölet-igényüket.

Szomorú, de ez van. Nyilván saját magukat nem utálhatják, még akkor sem az teljesen jogos lenne, mert az csak növelné a frusztrációjukat. Így hát zsidóznak, ezzel kiélik a csorda-ösztönüket is, hisz mások is zsidóznak, és szépen vissza is igazolják egymást. Számukra tehát a zsidózás formájában kiélt gyűlölködés lelki szükséglet.

A zsidózás a ráció szintjén totálisan értelmetlen, de pszichésen mint látjuk elég eccerű ügy. Eccerű, gyűlölködő emberek védjegye a zsidózás.

Démonmac1 2013.03.18. 09:07:17

A hozzászólók egy része meg se értette amit írtál:)már megy a terelés, offtopicolás.

Az oktatást elrontotta a kedves magyar állam, erkölcs, etika ugyan mik ezek?
Még ha keresztényi értékrend lenne (erre szeretnek hivatkozni, de a valóságban, eléggé nem sikerül, teljesíteni az irányelveket, pedig nincs is sok belőle:)
A mód ahogy bizonyos emberek kifejezik magukat, nem kultúrált emberhez méltó, csak sajnálkozni és szánakozni (néha az ember kínjában nevet) lehet rajtuk.
(meg néha aggódni, hogy van választójoguk nekik is:) (nagy szerencsére annyi mindenki utál mindenkit, hogy sohasem lesz konszenzus)

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:11:25

@qrisz: ""a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák" bizonyára ez is a liberális tolerancia jegyében írodott, tudjuk, csak az a tolerencia és demokrácia amit a libsik annyak gondolnak. "

Nézd! Egyszer, ha véletlen megpróbálod elolvasni, netán gondolkodni, értelmezni, akkor nem írsz le ilyen marhaságot.

Igen. Egy liberális is mondhatja azt valakiről, hogy "vadbarom". Csakhogy van egy lényegi különbség.
Egy liberális van annyira igényes, hogy téged egyénként megvizsgál és ha barom vagy, akkor téged baromnak minősít. Az alapján, ami barom belőled előtör. Mivel egyénként értékel ezt is felmérte, mitől lehetsz barom. És keresi, megérti az okokat, ha el nem is fogadja az eredményt.

Aki viszont kellőn buta és műveletlen ahhoz, hogy egyénként képes legyen a embereket értékelni, annak marad a primitív általánosítás, nacionalizmus, kijelölt csoportok elleni uszulás.

MACISAJT 2013.03.18. 09:11:51

Valójában az "antiszemitizmus" az egy igencsak képlékeny bunkócska, amivel másokat igyekeznek megfélelmitteni, elhallgattatni, megsemmisíteni.
Jellemző, hogy UGYANAZ a tény lehet "antiszemita uszítás" vagy (filo)szemita dicsekvés, attól függ hogy kinek hogyan áll érdekében...( az ismert "panaszkodsz vagy dicsekszel?" kérdés is erre vonatkozik)

Példaként említem, a világon mindenfelé ismertek az etnikai alapon szervezett maffiák.
Vagy ugyebár olasz maffia, nem is egy(melynek népszerűsítésében éppen a hálivúdi khmm..szóval a tujukkik alkotta filmes maffia járt élen), van orosz, ukrán, albán,japán, kínai és még sorolhatnám.
Ezt a tényt mindenhol elfogadják , sőt országok így is küzdenek ellenük.
Hanem. Van-e pl. zsidó maffia?
Nos, sokan dicsekedtek a Bugsy Siegeltől Mayer Lanski-ig terjedő "nagy öregekkel"..hogy a mai változatokat ne is...
Mégis, egy ilyesfajta "goj" felvetése a témának, garantáltan "antiszemitizmus" vádját robbantaná ki.(Igaz, az olaszoknak, oroszoknak, japánoknak, kínaiaknak, ukránoknak, albánoknak stb. nem jutott eszükbe, ha ilyesmi felbukkan, akkor anti-oroszosságot/kínaiságot/albánosságot stb. kiabáljanak:D)

Nem véletlenül óbégatott a legfőbb antiszemitázó őr, bizonyos Abe Foxman a "rágalmazásellenes liga"(mert ilyen is van ám) nevében, hogy ojvé, a Lehmann Brothers és a Goldman Sachs kirobbantotta gazdasági világválság nyomán nőni fog világszerte az "antiszemitizmus".
A népek tehát választhattak: vagy nem veszik észre hogy mi folyik a Shalom Bernanke által vezetett FED-től kezdve a társintézményekig...
vagy kockáztatják a címkét.

Nem könnyű döntés, készséggel elismerem.
De a lószart nem mindig sikerül visszalapátolni a lóba.

Amúgy van két idézet.

Márai Sándor: „Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom, csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó.” (Napló 1968-1975. Bp. 2001. Helikon Kiadó, 308. old.)

Esterházy Péter : "– Micsoda egy aljas egy zsidó! – sziszegte anyám a Luxor előtt. Öcsém (ismét) rezzenéstelenül ment mellette, már magasabb volt anyámnál. Aki megrázta a fejét, mintha csak most vette volna észre, mit mond. – Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó."
( Harmonia caelestis 598. o.)

Nos, az első szerzőt bizony a rendszerváltásig indexre rakták Magyarországon.
A másodikat, ugyanazért, bár nyilvánvalóan még lopta is az elsőtől(mint ahogy sok más szerzőtől is lopott , pardon "vendégszövegeket használt") semmiféle retorzió nem érte, sőt ünnepelt balliberális szerző.

És végül, gondolkodjunk el azon mi történne ha egy "civil" valahol nyilvánosan leírná ugyanazt a szöveget mint a fent két szerző:

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó."

És akkor térjünk vissza a kérdésre:mi is az az "antiszemitizmus"?:)
(Válasz:kinek, mikor, mi,ugye.)

Démonmac1 2013.03.18. 09:14:15

Az embereknek igényük van arra, hogy valakiket okoljanak, az időjárásért, a dolgok haladásáért, ha bőg a tehén akkor azért, ha aszály van akkor azért.
Ahol egy szál zsidó/vagy cigány nincs akkor a fekete, sárga, vörös, kék, zöld tehet mindenről.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.18. 09:15:02

Nem látok problémát. A magyar nemzeti érzelem alaprésze az idegenellenesség, már Kossuth óta, azaz nincs miért csodálkozni ezen. Az igazi magyar hazafi idegenellenes.

sárkányfő 2013.03.18. 09:15:08

@MACISAJT:

Ez a mondat telitalálat, csak nem a zsidókra hanem a fideszesekre.

„Nincs nekem a fideszesekkel semmi bajom, csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a fideszes.”

Élettapasztalat, nem vicc.

dadddd 2013.03.18. 09:15:44

@WhyCantITouchIt?: "Egyszer ki kéne azt próbálni, hogy nem esik minden héten szó a tudjuk kikről (csak hogy ne legyek szélsőséges), hátha elindul valami."

Teljesen egyetértek! Naponta megjelenik jó néhány ilyen típusú cikk, és ezeknek semmi más céljuk, csak az, hogy fenntartsák a zsidógyűlölet látszatát, és előhívják az ilyenre mindig ugró kb. 20 embert. (A társadalom 0.0002 százaléka.)

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:16:58

@dadddd: Nézd! Akarsz vitázni? akkor próbálj értelmesen reagálni!

Senkinek nem szabad. Aki ezt teszi, bunkó. Akkor is, ha történetesen piréz, vagy izraeli, vagy akár te. Aki ezt nem érti, az is buta. Akinek meg az anyja, apja nem mesélte el kisiskolásként, hogy "de a Pistike is ..." az nem magyarázat a viselkedésére, annak az alapok hiányoznak.

Démonmac1 2013.03.18. 09:17:20

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez bődületes ökörség ám.
Főleg, ha ismered a magyar történelmet (a jelek szerint nem)

Bafana 2013.03.18. 09:18:19

@MACISAJT: Az említett két szerző azért írhatta le az idézett mondatokat, mert maguk is zsidók. És mint tudjuk, nekik szabad.

Zka77 2013.03.18. 09:20:29

@budy01: igen. Ez a felirat nem támad senkit. Aki ettől támadva érzi magát, az menjen el orvoshoz.

dadddd 2013.03.18. 09:20:44

@Grigorij Pantyelejevics: Akkor szerinted sem lehet leszűkíteni a jelenséget az antiszemitizmusra, ugye?

webnazi 2013.03.18. 09:23:04

@vargánya: nem valami jó ide az az "és" szó.
Sokkal jobb a pufajkás valamikori dumája:
"NAÉS?"

2013.03.18. 09:23:22

Az én tapasztalatom az, hogy a rendszerváltás után a zsidózás inkább nagyvárosokban és főleg Budapesten volt jellemző, a vidék a cigányozásban jeleskedett. A 2002-2010 közötti kormányzati ámokfutás viszont a zsidózásnak is szélesebb tömegeket nyert meg. Szimpla baráti beszélgetésekben a kilencvenes években még nem létező zsidózás mostanra megjelent, bár csak a fanatikusoknál mindennapos.
A fanatikusok viszont szívesen kommentelnek, aktívak a neten, ezért a valóságoshoz képest felülreprezentált a fórumokban.

Véleményem szerint a zsidózás egyáltalán nem hozható kapcsolatba iskolai végzettséggel, képzettséggel. Szakmunkástól ugyanúgy hallom, mint egyetemi tanártól. Inkább kulturális kérdés, de az iskolai végzettség nem jár kötelezően kulturáltsággal. Ahogy a fröcsögő antiszemitázók-fasisztázók is ugyanennek az éremnek a másik oldala, a 20 éves fölényeskedésük a médiában és a kulturális életben nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez.

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:25:32

@doggfather: Ebből példát hozhatnál. Nagyon ellenkeznek a tapasztalataim.
A gyűlölködés legnagyobb részt a butaság velejárója. Olvasott nácival még nem igazán találkoztam.
A világirodalom túlnyomó része ugyanis pont az olyan ordas gondolatokkal helyezkedik szembe, amit a náculáshoz magukévá kell tenni.

A náculás mindig is a házmesterek sportja volt, az is marad.

Zka77 2013.03.18. 09:25:55

@Bafana: ha olyan híreket akarsz olvasgatni (és gondolom gyűlöletet köpködni a komment szekcióban) naphosszat, akkor menj a kurucinfóra.

Démonmac1 2013.03.18. 09:26:20

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Gondolj bele, mit kerestek honvéd főtisztek az amerikai polgárháborúban? :)
Vagy például Erdély szerepe a vallásgyakorlással kapcsolatban. (nem mostanság volt)

2013.03.18. 09:27:49

Inkább örülnétek, hogy 45 év zsidókommunista terror után egyelőre csak ennyit kaptok vissza. Néhány "antiszemita megnyilvánulást".

Démonmac1 2013.03.18. 09:29:14

@nemorino: Egyfajta divat lett megint. Nálam az értelmes ember értékmérője, hogy nem trágárkodik/szid másik embert a saját vélt vagy valós flusztrációja miatt.
vagy ha mégis, akkor azt kultúráltan teszi. (lehet úgy is)
Idehaza ez sajnos nem divat.

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:29:47

@dadddd: Ember! Olvasni tudsz?! Ha nem, ne vitázz! Ha igen, akkor amennyiben megszólítasz valakit, akinek mondanivalója volt, akkor arra próbálj reagálni és ne a saját butaságaidat próbáld más írásába belelátni!

Szerintem közérthetően fogalmaztam. Amire rákérdezel, az olvasási problémát jelez. Aki megérti, amit írtam, a ilyet nem kérdez bele.

Démonmac1 2013.03.18. 09:30:25

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Jaj, már megint te?:))
Még mindig nem vitt el a fekete autó? :) nemár, mégsincs összeesküvés? Pedig folyton ezt magyarázzátok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.18. 09:30:45

@Démonmac1:

"Gondolj bele, mit kerestek honvéd főtisztek az amerikai polgárháborúban?"

Jó volt a fizetés, így elmentek zsoldosnak.

barli 2013.03.18. 09:31:29

Szerintem az is nagy baj, hogy az is le lesz antiszemitázva, aki valakit kritikával illet, aki történetesen zsidó. gondolom most engem is betettek egy páran a skatulyába. Ez sajnos megöli a kulturált, konstruktív vitázást.
Az am block zsidózókat úgyis ignorálja egy kultúrember, felesleges ezért hisztit csapni.

Flúgatlan 2013.03.18. 09:31:42

Hosszú ideig fennálló szélsőséget szinte mindig az ellenkező szélsőség fennállása táplál. Az antiszemitizmust legfőképp a cionosta felsőbbrendűség és a sok helyről jövő, magyarságot megvető, problémáit bagatellizáló vélemény-nyomulás táplálja.

Vagyok annyira agyvezérelt, hogy ne dőljek be ennek és nem is vagyok antiszemita, cigány-gyűlölő, stb. De azt hiszem, ha a zsidó felsőbbrendiségi tudat alábbhagyna és nem nyomnák mindenütt, hogy a mai magyarok is felelősek/fizessenek kárpótlást/fogják be a pofájukat mert két generációval ezelőtt itt holokauszt volt, hagynák, hogy a saját nemzeti tragédiáinkat meggyászoljuk és nem torkollnának egyből le, hogy "revizionista vagy!", akkor a szélsőségeknek sem lenne akkora táptalaja.

De ez sokaknak jó üzlet, hisz a fenyegetettség-tudatot politika fegyverré lehet változtatni. Ezzel egy bizonyos kör (nem a zsidóság nagy része, csak egy kis rétege) tudatosan él.

Az USA-ban pl. kisebb az antiszemitizmus, de ott mondjuk egy South Park-ban lehet cikizni a zsidókat is és nincs belőle anti-náci felvonulás.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.18. 09:31:46

Szerintem sokkal inkább zsidóznak ez ehhez hasonló ballib kultúrnácizmust támogató oldalakon, mint a mandineren.

De önmagában érdekes, hogy kiket neveznek az említett ballib példaképek antiszemitának, rasszistának.

Tekintve hogy Vásárhelyiék nemegyszer leantiszemitázták teszem azt a történész hallgatók 60-70%-át egysvungra, több mint gyanús, hogy maga az antiszemitizmus mérce van rossz helyen mind a posztóló, mind ballib protezsáltjai körében.

Démonmac1 2013.03.18. 09:33:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"
"Gondolj bele, mit kerestek honvéd főtisztek az amerikai polgárháborúban?"

Jó volt a fizetés, így elmentek zsoldosnak."

Mondom én, hogy nem tudsz semmit a magyar történelemről:)

webnazi 2013.03.18. 09:34:24

@Bajnaiék már a spájzban vannak:
Magyarország az európaiak szerint Hungária. Namármost.
A Hungáriában hungaristának lenni egyáltalán nem szégyen, és nem lehet vele szemben semminemű kitaszítottság érzettel sem élni, mert akkor az erre reagálóknál az antimagyarság tényállása léphet fel. Azt pedig nemzeti érzelmektől fűtötten, nacionalista, azaz náci módon lehet csakis elintézni! A románok románkodhatnak a saját háazájukban, meg egy kicsit a mienkben is (Erdély), akkor egy magyar a saját kis országában miért ne tehetné? Aki pedig ennek ellene mer ugatni, annak vagy "el lehet innen menni, kérem" - vagy be kell verni a pofáját, esetleg jégcsákányt a fejébe! Lásd a millások tüntetésen azt a nácizó buzit!

Alonee 2013.03.18. 09:35:22

@DARTH HAJDU: Pontosan. Itt is van az összes csökkent agyú. Stefánia, Macisajt, Orange Order és társaik. Gondolom érkezik Blogger Gézu, Kara Kán és a többi okostojás fidesznyik.

Démonmac1 2013.03.18. 09:36:47

@barli: Ez a történet visszafelé is igaz ám:)
Aki a jobboldali radikálisabb vonulattal nem ért egyet, az egyből:zsidócigánymarslakó.
Sőt még azt is megmondják, hogy :x nem magyar, mert..

Bafana 2013.03.18. 09:36:54

@Zka77: Aki sokoldalúan szeretne tájékozódni, az olvassa is a kuruc.infot. Rengeteg olyan hírrel lehet ott találkozni, ami sehol máshol noncs. Az olvasottsága nem véletlenül toronymagas a híroldalak közt. És nem véletlenül vadásznak rá szerencsére sikertelenül.

Fejesrob 2013.03.18. 09:39:02

Az Elte nyilvánvalóan nem a zsidók, hanem egy egy elég jól körülírható (volt kommunista+liberális) kör kezében, akik zsidóságukat tartják maguk elé pajzsként.

20 éve nem próbálnak meg a zsidók ettől a körtől elhatárolódni, vezetőik össze is forrtak velük.

Ha Mo-n azt mondják pejoratív értelembe, hogy zsidók, mindig ezt a kört értik alatta. Heller, Kertész és a többi.

Nem kellene úgy csinálni, mintha ezt nem tudnánk.

Tiltakozni, kifejezni, hogy nem az övék az egyetem, pedig ugyan miért ne lehetne?

A kettősséget jól mutatja, ha azt írták volna, nácik nem a tiétek az egyetem, magasról szarták volna le, senki nem keresné a "bűnösöket".

Az pedig röhejes, ahogy a bloggerek lihegnek ezekben az ügyekben.

Grigorij Pantyelejevics 2013.03.18. 09:39:43

@Flúgatlan: "Vagyok annyira agyvezérelt"

Ne. Ki kell ábrándítsalak, nem vagy.

Leírod a legszarabb nackó sztereotip dumát, hogy mit mondanak a zsidók a nackók szerint. Közben vagyonokat tennék rá, hogy a életedben nem találkoztál olyan zsidóval, aki ezeket mondta volna személyesen neked.

Tudod, pont ez az agyatlan vezérelt. Hogy "én csak azért nem szeretem őket, mert ők azt mondják, hogy ..." (és ide beteszel valamit, amit nem mondanak, csak a nackó rágalomária része).

Nagyon szánalmas indoklás, hogy te attól leszel nackó, ha valakik azt mondják, hogy embereket aljas módon, gyűlöletes szándékkal, tömegesen kiirtani bűn.

Démonmac1 2013.03.18. 09:39:57

@webnazi: A nemzeti érzelmeknek, nem kell feltétlenül:rasszizmusban/antiszemitizmusban, megnyilvánulniuk, egy olyan országban, amit tatárjárás idején csaknem teljesen kiirtottak, és úgy kellett betelepíteni mindenféle népekkel. Mindig a kevert népek, nagy olvasztótégelye volt.

egoizm999 2013.03.18. 09:43:03

zsidó!

(ja, ez egy jó kis trollkoda, ahol majd a liberók azon röhögnek, mi hogy vicsorgunk)

csakhalkanszólok 2013.03.18. 09:43:23

Csak egy vicc jutott eszembe.

"A roma gyerek vesz egy fekete bakancsot, fekete bomber dzsekit, és kopaszra nyíratja a haját.
Mikor hazaér a sorra, meglátja a bátyja, és nagyon elveri.
Megy tovább, törölgeti véres száját, amikor találkozik apjával, és nagyon elveri az apja is.
Véres fejjel ér haza a putriba, ahol meglátja az anyja, és 10 körömmel esik neki.
A gyerek nem bírja tovább, és kifakad:
-Alig fél órája vagyok szkínhed, de már gyűlölöm a cigányokat..."

Aki bármilyen párhuzamot fél felfedezni a blog témája, és a vicc között, arról kijelentem hogy aljas antiszemita, náci, ráadásul a múltkor csúnyán nézett a parlamentre!

egoizm999 2013.03.18. 09:44:46

@Démonmac1:

Igen. Milyen érdekes, hogy nekem sincs semmi bajom sem az avarokkal, sem a kunokkal, sem a jászokkal, a buddhistákkal sem és a katolikusokkal sem.

Zsidókkal, cigányokkal annál több. Biztos a Jobbik beszélte tele a fejemet, nem a valóság.

DreamerX 2013.03.18. 09:45:35

@Fedor: Ez pontosan így van, és nem csak ezen a blogon, hanem mindenhol. A kommentelők nagy része csak azért ír, hogy a saját frusztrációját kiélje valaki máson, következmények nélkül. Mert ugye következmények nincsenek, itt büntetlenül lehet elkövetni bármit, egy kisebbség, egyéb közösség megsértését és egyéni sértegetést is. Ezek a kommentek pedig szinte teljesen ellehetetlenítik az értelmes párbeszédet. A bloggazdák pedig azt írják, hogy tehetetlenek. Ebben én nem vagyok annyira biztos. De ugye minden szitkozódó is növeli a forgalmukat, és nekik ez a fontos. :S

Alonee 2013.03.18. 09:46:35

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nyugi. Nyilván láttad a fizetési listámat, ugye? Ott álltál mellettem? Nocsak, nocsak, kettős ügynökök vagyunk, öcsipók?

Fejesrob 2013.03.18. 09:47:22

@MACISAJT: Az a dühítő, hogy ezeket a hazaárulókra hivatalosan úgy tekintenek, mintha egész életükben Mo. felvirágoztatásán dolgoztak volna.

Tele vannak itt szerzett kitüntetésekkel, magas jövedelmet húznak, húztak, mint kiderült, Heller sem aprópénzért antiszemitázott.

E mellett ráadásul élvezik a hazai és nemzetközi brancs védelmét, a legtöbbjük a magyar adófizetők pénzéből él még ma is igen jól.

Egy normális országban Heller takarítana. Nem azért mert zsidó, hanem azért mert morálisan ezt érdemli.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 09:49:09

ahogy elnezem a kommenteket, a poszt egy valoban letezo es elo, egyre sulyosabb es veszelyesebb problemat feszeget.

webnazi 2013.03.18. 09:50:24

@sárkányfő: Bizony, bizony, eléggé teletömték fejedet a komcsik a hazugságaikkal az ATV-n vagy a 168tórán és a népszarán keresztül, miszerint a fidesznél mindenki csak lop, csal, hazudik. Emlékszem még, az első fidesz kormánynál arra a josip tot-ra meg kaja ibrahim-ra, aztán a szépen felfújt Simicska "ügyekre". Minden ostoba elhitte, azonban a tényeket, a bűnelkövetések tényeit azóta se látta senki! Így persze az ügyészség sem indított rájuk eljárást (naná, ment is rá a duma balról, "mert a Polt Péter legfőbb ügyész fideszes" ...)
Ha viszont annyira cáfolhatatlan bizonyíték van a kezedben, miért nem jelented fel őket? Jogilag jogodban áll!
Ha pedig semmit sem tudsz felhozni igazán, a hazugságokat kár igy széjjel teríteni, mert a végén még alatta maradsz, mint a tehén lepényének. Lásd erre az élő példát, magát az mszp-t.

Fejesrob 2013.03.18. 09:51:46

@DreamerX: Értelmes párbeszéd. Na ne szórakozz.

Előbb antiszemitázott le engem jobboldali szavazóként Heller a Napkeltében, mint ahogy én egyáltalán foglalkoztam volna vele, hogy zsidó. Sehogy nem foglalkoztam vele, nem is érdekelt.

Felhívta magára a figyelmet, pedig lehet, hogy csak ki akart tűnni a többi közül.

bbwd 2013.03.18. 09:52:27

magyarokat lehet szidni/verni/ölni, az senkit nem zavar, senki nem tiltakozik, nem háborodik fel, határolódik el...

lehet szidni a norvégokat, svájciakat, skótokat, amerikaiakat, brazilokat, németeket, franciákat, az sem különösebben baj.

csak pont a zsidókat nem lehet.

de mit csináljon az, aki nem szereti a zsidókat? vagy a zsidókat kötelező szeretni?

Fejesrob 2013.03.18. 09:52:56

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezért is gondolkodnék el az értelmes zsidók helyében.

Muszáj kiállniuk a Heller, Kertész félék mellett, nem kellene elhatárolódni mostantól tőlük?

nyulaspista 2013.03.18. 09:54:40

Én rengeteg megkülönböztetéssel, kirekesztéssel és szélsőséges hanggal találkozom a facebook-on is, olyannnal, amit a törvény büntet is tudomásom szerint: viszont általában zsidók teszik ezt és mindenkit lefasisztáznak, aki nem pontosan azt gondolja valamiről, amit ők. Ez jelenleg a legnagyobb szélsőséges megnyilvánulás, amit nap-mint-nap látok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 09:55:05

@webnazi: volt bizonyitek, csak a fidesz kepviselo legfobb ugyesz nem emelt vadat orbanek ellen annak ellenere, hogy a rendorseg vademelesi javaslattal adta at a fideszesek ugyeit az ugyeszsegnek.

ezert is fogunk orbanek ellen nemzetkozi segitseget kerni. sajnos egyre tobb ahozzatok hasonlo bunozo, akik mindenhova beettek magukat, mindent atszottetek a korrupciotokkal. ki kell takaritani es ha ehhez olaf kell, unio kell, interpol kell, akkor az lesz. de ha ensz es nato kell, az is lesz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 09:55:06

@Grigorij Pantyelejevics: Tomcat olvasott, volt egy tv2es interjúja, mikor a Torából idézett egy rabbinak ha jól emlékszem az meg csak hebegett habogott, hogy de fuj fuj...

NEM azt állítom, hogy tomcat náci, vagy antiszemita, de olvasott és mikor nem a novák elődöt veri le sunyi ribanc módjára akkor igen választékosan, részletesen tudja ismertetni az érveit.

sárkányfő 2013.03.18. 09:56:24

@webnazi:
Ó, Simicska pártpénztárnok és Orbán szobatárs maga a két lábon járó Becsület, Polt Péter meg olyan pártatlan, hogy szobrot kéne neki állítani :D

Kelly és a szexi dög 2013.03.18. 09:56:30

Befogod azt az antiszemita pofádat!

webnazi 2013.03.18. 09:57:27

@nemorino: Minden országon belüli rétegben egy bizonyos kisebbség állandóra kivívta magának a jogot, hogy folyton vele foglalkozzanak.
A zsidók az állandó üldözési mániájuk, a folyamatos hollómese híresztelésük és véle még az államadóságtól messzi elruggaszkodva is, de a sok sok kárpótlási lóvé szakítása, avagy a látható, hallható magyarellenes megnyilvánulásaik okán,

a cigányok meg az állandóan bűnöző, tolvaj vagy gyilkos, beilleszkedni sosem akaró antiszociális életmódjukkal.
Mit kell ezeken annyira csodálkozni?
Jobb helyeken az ilyenekre már halállisták lennének.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 09:57:47

@Fejesrob: toletek kell elhatarolodni es megvedeni az aldozataitokat.

akar az eletetek aran is:-)

Fejesrob 2013.03.18. 09:58:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Na ja, miután egyre jobban látjátok, hogy demokratikus módon, demokrataként nektek 2014-ben már nem fog menni.

Tévedsz ha azt hiszed, az nektek még akár a NATO-val is olyan egyszerűen fog menni.

2014-ben DEMOKRATIKUSAN úgy lehet.

01234567 2013.03.18. 09:58:36

Az antiszemitizmus az utóbbi tíz évben Magyarországon öngerjesztővé vált. A rasszizmus viszont manapság primitív magatartás, a kultúra hiánya. Szélsőjobboldali nézeteket padig azért vallanak egyre többen nálunk, mert a gazdasági, politikai negatív változások egyszerűen belekényszerítették őket, mivel mesterségesen beszűkítették a lehetőségeiket, így a látásmódjukat.

webnazi 2013.03.18. 09:58:39

@Grigorij Pantyelejevics:
Ez a vélekedés már csak azért is hülyeség, mert házmesterek manapság már nincsenek!

Fejesrob 2013.03.18. 10:00:53

@01234567: Te nem szoktál azon elgondolkodni, hogy miért nem mondjuk a sváb ellenesség vált öngerjesztővé.

Ha minden hazaárulást és felháborító magyarellenességet azzal védenének meg, de hát sváb vagyok, elhiheted, a sváb ellenesség lenne terjedőben.

Reszelő Aladár 2013.03.18. 10:04:14

Nincs megoldás: vagy eltűröd vagy betiltod. Ha egyiknek sem vagy híve, akkor mit tennél?

Tiborpapa 2013.03.18. 10:04:56

"
Náci karlendítésért örökre eltiltották minden válogatottól a 20 éves görög futballistát"

A görögök alapvetően zsidók, ugye?!

Fejesrob 2013.03.18. 10:06:12

@Tiborpapa: Ebből egyáltalán nem ez következik.

barli 2013.03.18. 10:07:01

@webnazi: azért ne hidd azt, hogy a fideszék nem lopnak! Ugyanúgy lopnak, a kis fideszesek meg föleg. Én még azért reménykedek abban, hogy kevesebbet, mint a szocik.
Lopni meg nem josip tot mértékben érdemes, hanem úgy, hogy az papíron legalább legálisnak nézzen ki.

bbwd 2013.03.18. 10:08:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "ezert is fogunk orbanek ellen nemzetkozi segitseget kerni. sajnos egyre tobb ahozzatok hasonlo bunozo, akik mindenhova beettek magukat, mindent atszottetek a korrupciotokkal. ki kell takaritani es ha ehhez olaf kell, unio kell, interpol kell, akkor az lesz. de ha ensz es nato kell, az is lesz."

te kozmopolita vagy, nem magyar...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:08:50

@Fejesrob: tehat orbanek sittre, alaptorvenyuket elegetni, koztarsasagot visszaalltitani es szabad valasztasokat kiirni?

inebhedj - szerintem 2013.03.18. 10:09:54

@Grigorij Pantyelejevics:

Kérdés, hogy magadat olvasottnak tartod-e?

Innentől ugyanis eljutunk egy alapvető jelentéstani kérdéshez, mi is az, hogy náci?

Ha egyes blogokból és hozzászólásokból próbáljuk szintetizálni, hogy mit jelent a nácizmus, akkor azt jön le, hogy náci az, aki olyan mondatokat ír le, hogy "Olvasott $TÁRGYCSOPORT-tal még sosem találkoztam, a $TÁRGYCSOPORT-hoz tartozás mindig is a $LENÉZETT_FOGLALKOZÁSÚAK_SZÁRMAZÁSÚAK_HELYZETŰEK sportja volt".

(Az most más kérdés, hogy a nácizmus annyira fogható meg a hazai blogokban kiolvasható képből, mint a kommunizmus vagy liberalizmus, továbbá, hogy arányaiban logikusan ugyanannyi olvasott náci lehet, mint olvasott kommunista vagy liberális. A világirodalom túlnyomó része bármilyen eszmét képes alátámasztani, vagy éppen ordasnak minősíteni. Legalábbis a világirodalom azon részének túlnyomó része, amit én olvastam.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:09:57

@bbwd: ember vagyok. es elorebbvalo az embersegem, mint a magyarsagom. ha ti embertelen dolgokat akartok tenni a magyarsagotokra hgivatkozva, emberi kotelessegem megakadalyozni benneteket es fellepni ellenetek.

Flúgatlan 2013.03.18. 10:10:00

@Grigorij Pantyelejevics: Tudod, pont ez az agyatlan vezérelt. Hogy "én csak azért nem szeretem őket, mert ők azt mondják, hogy ..."

Mikor montam ezt? A zsidó emberek nagy részével semmi bajom. Sokakat szeretek, kedvelek is közülük. Kedvenc íróim, színészeim, gondolkodóim közt is vannak zsidók, sőt személyes barátom is van, aki bár nem tartja a szokásokat, de zsidó származású. Én csak azt írtam, hogy a zsidóság egy hangos részéről érkező szövegek táplálják mások antiszemitizmusát.

És igenis, személyesen is hallottam zsidó emberektől, hogy minden mai magyar is felelős a 45-beli eseményekért, és hogy a holokauszt miatt jogos, hogy ők most mindenben külön elbírálás alá essenek. Hogy suttyomban atombombát csinálhattak Izraelben és nincsenek retorziók ezért, megelőző csapásokat mérnek, ha úgy gondolják, sokszor tekintet nélkül az ártatlan áldozatokra, stb. Vagy hogy Izrael törvényeiben származás szerinti megkülönböztetés legyen ember és ember közt. Vagy ha közülük valaki az egész magyarságot pocsolyában heverő disznónak és szolgalelkűnek nevezi, az nem kollektív elítélés, lenézés, hanem magas szintű intellektuális tett, amit csak a magyarságért való aggodalom vezet. Vagy egy másik azt mondja, hogy a magyar kultúra minden jelentős eredményét zsidók érték el. Vagy mások sokmilliárdos pert indítanak manapság, mert a MÁV közreműködött a holokausztban, ezért most mi fizessünk nekik egy országot megnyomorító "jóvátételt".

Soroljam? Ezek táplálják a cikk témájául szolgáló hülye antiszemitizmust leginkább. Még egyszer: ezért nem tartom a zsidóság egészét felelősnek, megvetek minden náci szöveget. Csak az egyenlő mércét szeretném. Akkor kevesebb lenne a hülyeségig eljutó náci is.

webnazi 2013.03.18. 10:11:21

@barli: Ha van rá megdönthetetlen bizonyítékod - ismétlem - HA VALÓBAN VAN! - akkor menjél bátran és állampolgári jogod okán a rendőrségre, bíróságra, ügyészségre, vagy akár ki Brüsszelbe, Hágába, és add be azokat a feljelentéseddel együtt.
De ameddig nincs, csak szajkózod itt a komcsi látomásokat és hazugságokat, addig csupán annyi vagy, mint brummogás a Maci sajtban!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:11:41

@Fejesrob: talan azert, mert a romai birodalom nem egy svab, hanem egy zsido jezust feszitett meg, aztan ciki lett volna bevallalni, hogy most annak a segget nyaljak akit kivegeztek es siman rakentek az egeszet a zsidokra. gyakrolatilag ez az antiszemitizmus alapja, a katolikus vallas. ami a vicces az egeszben, hogy a katolicizmus a judeaizmus fattya:-)

Tiborpapa 2013.03.18. 10:12:03

@Fejesrob: Nálunk nem büntetnek ilyet, mégis mindenki zsidó, aki elítéli. Vagy nem?!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:14:49

@webnazi: fogunk menni.
nem kell kiabalni..
nyugi. az olaf mar jar simicskahoz es orbant is meg fogjak kerdezni errol-arrol, amikor pinter is ott lesz, ahova valo es nem vezeti es szabalyozza vegre a rendorseg nyomozasait.

jelenleg a fidesz nevu szervezett bunozoi csoport mindent atszott, a rendorseget, az ugyeszseget, a birosag meg all, de hamarosan el fog esni szajer "nemvagyokbuzi!" jozsika alibifelesegenek aldasos tevekenysege folytan. de biznyitek van boven, ne aggodj, a "nem taggyulesen mondta" csak sajtoperben all meg, buntetoperben ugyanugy sittko lesz egy ilyen tortenet.

Mrs.Columbo 2013.03.18. 10:15:17

Amikor valaki zsidózik a jelenlétemben, általában az szoktam mondani, hogy aha, mert a II. vh. után, amikor aztán tényleg több millió zsidót megöltek, minden nem zsidó sokkal szemmel láthatóan kedvesebb, szebb, okosabb és baromira gazdag lett.

bbwd 2013.03.18. 10:15:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "emberi kotelessegem megakadalyozni benneteket es fellepni ellenetek."

csak ehhez te a nulladik senki vagy...:P:D

Fejesrob 2013.03.18. 10:18:15

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Na ezért nem szeretik a zsidókat haver. Mert összetévesztik az olyanokkal mint te. Aki ha pácban van, rögtön visít, hogy zsidó vagyok.

Orbánékat 4 évre választottuk, ahogy ti is a tetves Gyurcsányotokat.

Demokratázod magad b+ és mégsem esik le neked, hogy a szabad választások megoldás az összes problémádra.

Ha a nép 2014-ben úgy akarja, el lesz törülve az Orbán féle alkotmány, Orbán megy a sittre és vissza lesz állítva a köztársaság. (Nyilván a Gyurcsány, Bajnai és Heller féléket nevezed te ennek).

Azonban te is tudod, hogy nem akarja így, nem véletlenül reménykedsz abba, hogy majd a NATO tankjai visszaállítják a köztársaságot.

Miután demokratikusan az istennek sem megy.

Na ezért vetem meg én a magadfajtát. Az ilyenek hívták be az oroszokat is, pontosabban a megszálló oroszok az ilyenekben találtak partnert.

És az ilyeneknek van pofájuk minden okt. 23-án (ha hatalmon vannak), eljátszani a temetőkben, hogy megbánták.

Fejesrob 2013.03.18. 10:18:52

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azt hiszed itt ezért nem szeretik a zsidókat????

Te el vagy tévedve, de nagyon.

Állítsuk meg a ......... 2013.03.18. 10:18:59

Románozni szoktam, és?
Elegem van már a sok idecsődült, önmagától megdicsőült székelyparasztból, akik magyarabbak a magyarnál.

barli 2013.03.18. 10:19:09

@webnazi: vannak dolgok, amiket egyszerüen tud az ember. Mint pl. azt is csak tudja az embere, hogy a szocik loptak. Bebizonyítani nem lehet. Jogilag tán még Hitler is rendben volt, de attól még egy tömeggyilkos elmebeteg volt.

Tiborpapa 2013.03.18. 10:19:29

Én Heller Ágnest rendkívül értelmesnek gondoltam, de most,hogy megtudtam hogy zsidó, most már nem kell annak gondolnom?! Kertész Imrét remek írónak tartottam, de mivel zsidó, ezért ez kizárt?!
Valószínűleg lemaradtam valamiről.
A Fideszt is azért nem szabad leváltani, mert a kövi biztosan rosszabb lesz nála. Ja. Tanulok én. Sok itt az okos ember, ha nem zsidó. Ja.

Sir Galahad 2013.03.18. 10:20:23

1.Antiszemita kommentelők nem csak a Mandineren vannak, másutt is.

2. Most, hogy az AB azt mondta, szabad a vásár, lehet vörös csillagot vagy horogkeresztet viselni, még többen lesznek.

Állítsuk meg a ......... 2013.03.18. 10:20:54

A zsidózásért pedig az egyetem is felelős, mert 2 évtized óta ontja magából a kötsög HÖOK-os jobbikosokat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.18. 10:21:27

"valamilyen módon tud tenni az ellen, hogy a nácik széttrollkodják a fórumuaikat"

Nem lehet őket kitiltani, mert 1 óra múlva bejelentkezik egy másik nick-kel. Néhány portálon ez úgy működik, hogy szavazni lehet az illetőre és az újoncok egy darabig, csak olvashatnak. De ez sem jó megoldás.

@Mrs.Columbo: Szerintem nem látod jól! Szerintük ugyanis nem volt Auschwitz. Innen kezdve nem nagyon lehet vitatkozni velük.

Normális országokban ha valahová bejelentenek egy szélsőjobbos tüntetést, akkor a civilek ugyanoda szerveznek egy 3* akkorát. Így a bandaszellem máris alábbhagy náluk. Nálunk ez sajnos nem működik!

webnazi 2013.03.18. 10:23:01

@bbwd: Még a volt, mindent ellopó és elkótyavetyélő whiskis- vagy nokia-dobozos komcsikat, szdsz-eseket sem tudtátok igazán börtönbe záratni, te okostojás! Itt szabadon járkál gyurcsányi, kóka, lendvai, kovács, horn, demszky, steiner, hagyó meg a többi országos bandita! Egyedül az a szerencsétlen Zuschlag ül folyton a sitten, mint komcsielvtárs, mert ő antiszemita. Nevetséges és kész kabaré! Meg aztán néha lesittelik azt az akasztói számadó-juhászt (Stadler Józsi), mert sosem jattolt le velük az összelopott haszonból. Nem osztott szét résesedést a pártoknak, mint valaha a Tocsik naccsád ....

Bafana 2013.03.18. 10:23:40

@TrueY: Pedig az un. "holokausztot" senki nem tagadja, sőt sokan egyetértünk vele.

Fejesrob 2013.03.18. 10:25:42

@Tiborpapa: Te nem nagyon értesz meg valamit.

A Heller jelenségre (nyilván a görögöknek is meg vannak a Kertészei, Helleri) nyilván nem a karlendítés a megoldás.

Így ezt inkább a tehetetlenség kifejezése volt.

orgoványi erdőjáró 2013.03.18. 10:26:37

Nyilvánvaló, hogy az uszítás büntetendő. De ha valaki hangot ad annak a véleményének, hogy nem szereti a zsidókat vagy Izraelt, azt mindenki köteles tudomásul venni és tiszteletben tartani. És nem antiszemitizmust ajvékolni.

Fejesrob 2013.03.18. 10:27:29

@Salemi boszorkány: Ahol Heller professzor lehet, ott a hallgatókból is simán lehet náci.

kifordított nagyanyó 2013.03.18. 10:27:36

Akkor nézzük már meg hogyan besélnek a hyppertoleránsok például velem néha!

webnazi 2013.03.18. 10:28:21

@Salemi boszorkány:
Aki HÖOK-os, az eleve nem lehet jobboldali/jobbikos. Azoknak valamivel több eszük van.
Csak a megélhetési egyetemisták (akik már ötödszörre járják oly "fontos" beosztásukban az érintett egyetemeket) HÖOK-okosok, és azt hiszik magukról, hogy annyira hűde okosok. Jobb őket már kiröhögni - HAHA!

Állítsuk meg a ......... 2013.03.18. 10:30:15

@Fejesrob:
Ahol klinghammer államtitkár lehet, ott simán lehet skizofrén az államfő.
A skizoügy az igaz.

webnazi 2013.03.18. 10:31:22

@Bafana:

Áááá, mostanra világgazdasági válság tombol,így nincsen pénz egy normálisabb vonatra se, az összes marhavagont eladták a komcsik - ócskavasba!
A pénz meg szépen ellopták ...

Fejesrob 2013.03.18. 10:33:16

@TrueY: Tudod miért?

Mert nálunk a balliberálisok szélsőségeznek. náciznak mindenkit aki nem balliberális. A balliberálisok eltolódtak egy egész szélsőséges irányba, lám itt is fejtegeti az egyik, hogy a NATO tankjait kell behívni és azok árnyékában választást tartani.

Ennek pedig nyilván nincs társadalmi támogatottsága.

Állítsuk meg a ......... 2013.03.18. 10:33:30

@webnazi:
ELTE Btk HÖK elnök jobbikos.
Sohasem állítottam, hogy a nácik okosak.

Tiborpapa 2013.03.18. 10:38:08

@Fejesrob: Aha. Most már minden világos. A hazug embert is utolérik, ha sánta. A jó pap is holtig táncol. Oké, köszi.

Danubius 2013.03.18. 10:39:32

Én azt nem szeretem az egészben hogy sokan azt feltételezik bizonyos népcsoportokról hogy csak azért mert mellettünk élnek nincsenek/ nem lehetnek/gondolni sem lehet ilyet, megbotránkoztató szokásaik. HA nézel egy dokfilmet és abban az van hogy pakisztánban megköveznek valakit, akkor elhüledezel de abban a biztos tudatban vagy hogy ilyen itthol elő sem fordulhat. Valóban nem de azért ne gondoljuk azt hogy minden nemzetiség tagjai olyanok mint a magyarok. 2 évvel ezelőtt írtam a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, amelyben rasszizmussal vádoltam meg az ország döntéshozóit. Nevezetesen senki nem fél egy demográfiai háborútól (vér nélkül, csupán népesedési okok), mert mindenki azt hiszi hogy a kimondhatatlan nevűek csak mások adóján élősködve tudnak/akarnak élni. Mindeközben Magyarország támogatja az erdélyi autonómiatörekvéseket. De kérdem én miért kell axiómának tekinteni hogy a kimondhatatlan nevűek nem akarnak önrendelkezést egy idő után pl Tiszántúli Autonómiát. Szóval az NBH azt válaszolta hogy nem illetékes. Egy másik érdekes dolog ennek margójára hogy a KSH még mindíg nem tette közzé a népszámlálási adatokat, holott RO es SK már egy hónappal a felmérés után közzé tette hány magyar él náluk. Csak ugye épp MO -n nem lehet tudni hány magyar van. Félreértés ne essék, még nagyon sok van a 300fő/km2 mint hollandoknál, engem nem zavar ha nem magyar a hivatalos nyelv, csak ne húzzanak le.

phaszfej 2013.03.18. 10:39:41

engem bárki lebuzizhat és lezsidózhat

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:41:33

@Fejesrob: nem hiszem, hanem
tudom, hogy ez az europai antiszemitizmus kivalto oka. a keresztenyuldozobol hirtelen katolikus anyaszentegyhazza es vallasi kozpontta atvedlett romai birodalom, akiknek ciki lett volna belatni, hogy ok maguk vegeztek ki a sajat megvaltojukat.

nyekk 2013.03.18. 10:41:47

"...Nehogy azt higgye bárki, hogy a szólásszabadság korlátozásának híve vagyok,..." írod.
"...DE AZ AZ ILYEN OLYAN (&+!#!!)M.CSKOS R.HADÉK HOZZÁSZÓLÓKAT...", akik nem értenek veled egyet, vagy a mindent lehengerlő gátlástalan cionista cionista nyomulással, azokat szívesen elvitetnéd a Moszaddal, hogy egy palesztin menekült (koncentrációs) táborban elvegyék a kedvüket attól, hogy minden féle ajwehholós, meg nyalizós blogba beleüssék az orrukat.

Fejesrob 2013.03.18. 10:42:13

@Tiborpapa: A dolgok nem fekete-fehérek.

Tiborpapa 2013.03.18. 10:47:41

@Fejesrob: Neeeem?! Valószínűleg igazad van. Sötétségben nem látszik a szürke sem, nemhogy a színek.

Fejesrob 2013.03.18. 10:48:43

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Már a Hitler féle zsidóüldözésnek sem ez volt az oka, persze nem véletlenül erőlteted ezt, mert erről nyilván "nem tehetnek" a mai zsidók.

A magyarázat ennél jóval egyszerűbb, az is egyetlen mondat.

Egy politikai-gazdasági érdekközösség, amely bármiféle külső kritikára azzal reagál, hogy a kritika oka, mozgatórugója az antiszemitizmus.

Ezért van az, hogy zsidóként nyugodtan élhetsz bárhol az országban, bajod biztosan nem lesz, ellentétben más országokkal.

Viszont ha a fenti politikai-gazdasági érdekközösség befolyása túlságosan megnő, válaszként erősödik az antiszemitizmus is.

Jelenleg ez történik.

Fejesrob 2013.03.18. 10:50:43

@Tiborpapa: Nevezheted persze szélsőséges válasznak is a balliberális és zsidó szélsőségekre.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:51:11

@nyekk: latod, itt a gond..
azert feltek ennyire, mert azt gondoljatok, hogy az altalok kepzelt ellensegeitek az alatalatok elfogadott es hasznalni kivant eszkozeitekkel akarnak ellenetek elni.
a paranoiatok es gyuloletetek a sajat aljassagotoktol es a sajat magatok tetteitol valo felelembol eredhet...

a sajat emberi hianyossagaitok es embertelensegetek kivetulese az, amit ti zsidoknak hisztek. pedig ti magatok vagytok azok.

dr yetee 69 2013.03.18. 10:51:35

@MACISAJT: Én meg azt utálom,aki pénzért irja azt,amit ir!

01234567 2013.03.18. 10:53:56

@Fejesrob: Lehet nem értettél, én sem igazán téged. A lényeg én az utóbbi tíz évben úgy látom, a zsidók, és a hozzájuk kapcsolódó szegmensek saját maguk gerjesztik a saját utálatukat. Kicsit tüzet gyújtok, hogy eloltsam érzésem van velük. Csak aztán amikor ettől kigyullad az egész ház, akkor mindenki bámul.
De elismerem az antiszemitizmust nem lehet elkülöníteni a mai magyar valóságtól, annak is okozata.

Fejesrob 2013.03.18. 10:57:42

@01234567: Igen, van egy ilyen elmélet is, hogy az antiszemitizmus térnyerése eleve zsidó érdek.

1. Az antiszemitizmus ellen harcoló szervezeteknek érdekük, hogy egyre több forráshoz jussanak.

2. Az antiszemitizmus elleni harc forrásait eleve az ország adófizetői fizetik meg.

3. Az antiszemitizmus elleni harc ürügyén a zsidó befolyás növelhető azzal, hogy a zsidókat meg kell védenem. (Klasszikus indok az expanzióra).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 10:57:58

@Fejesrob: a fenti szol neked is. a sajat aljassagaitok, emberi hibaitok kivetulese az, amit ti zsidoknak lattok. ti magatok vagytok azok, amit feltek es gyuloltok. a sajat ertekrendetek, tetteitek, mocskossagotok az, ami bunbakot kivan. ezert krealtok egy jol azonosithato celcsoportot, akiket felelosse tesztek a sajat tetteitek kovetkezmenyeiert. szerintem elegge szanalmas, gyerekes es kifejzetten ostoba dolog.

Bolsi Buster 2013.03.18. 10:59:29

poszt

mitől agyament szélsőjobboldali ostobaság az, hogy:

'Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek!'????

Ezek szerint at, hogy:

'Felásároltuk Manhattant, felvásároltuk Magyarországot...'/amit miniszterelnök mondott nyilvánosan, nem vmi tarsolylemezes bölcsész/ nyilván szélsőjobboldali agyament anti-amerikanizmus és anti-magyarizmus, ugye?

Tiborpapa 2013.03.18. 11:00:06

@Fejesrob: Sötétségben nem látsz, zajban nem hallasz, és nem is érted mások mondanivalóját. A beszédről is leszoksz, mert süket fülekre lelsz. Én sötétséget látok, és kongást hallok sok ember fejében. Hallom, hogy ordibálnak, de nem értem szavukat, csak érzem a haragot és a gyűlöletet, és ahogy a mondás tartja, az rossz tanácsadó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 11:01:27

@Fejesrob: a te gondolatmeneteden tovabbhaladva...

akkor miert adsz meg tobb hatalmat a kezukbe azzal, hogy antiszemita vagy es napoi siznten szolgaltatod az urugyet?
ha amit irsz allja a valosag probajat, akkor minden egyes ilyen megszolalasod plusz hatalom, plusz penz a velt, vagy valos ellensegeidnek. egy ujabb indok az expanziora, kezzel foghato, konkret bizonyitek arra, hogy igenis, vedelemre van szukseguk. nem erzed magad ilyenkor onmagad elarulojanak?;-))

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.18. 11:07:35

Jelenleg ott tartunk, hogy egy Fidesz-kormányt képesek beállítani neofasiszta diktatúrának, tehát a szélsőséges hülyeség minden oldalon jelen van. Csak az nem bántja a szemét a toleránsoknak.

Szerintem az antiszemiták és anti-antiszemiták tök jól megérdemlik egymást.

dr yetee 69 2013.03.18. 11:08:49

@MACISAJT: Nekem,speciel tőled,mint fizetett trolltól fordul ki a belem!

gazdelemző 2013.03.18. 11:10:00

Egy csoport érzékenysége mindig is jelen volt a világban!
Egy fekete amerikait nem tudsz azzal leszerelni hogy a rabszolgaság régen volt, ne foglalkozzon vele vagy egy zsidónak hogy már régen volt a holokauszt, népírtás és ideje lenne továbblépni... hisz ezt mondja az a magyar is nekik aki aztán ugyan úgy nem képes Trianont elfeledni és váltig állítja hogy az nem ugyan az és azt nem lehet elfeledni és megemlékezéseket, avatásokat, műsorokat kell róla csinálni!!
Igenis látni kell hogy nincsen különbség a zsidók, feketék, kommunisták, "nemzetszocialisták" vagy akár a nagy Magyarországot elfeledni nem tudók között! Pontosan ugyan azt reagálják le más kisebbségek, mások szenvedése felé és ugyan úgy meggyőzhetetlenek hogy sokszor nem használnak a szélsőséges tetteikkel vagy akár ártanak is rengeteg embernek!
A "kisebbségek" érzékenységét már nem is említem. Tucatjával olvasom mindenhol a "zsidózzatok le de akkor is kimondom hogy nácik vagytok" vagy a "nácizzatok le de akkor is kimondom hogy a zsidók mennyi rosszat tettek" tipusú kommenteket!
Amit látni kell hogy az emberek nagy része nem egy célt akar elérni a jövőben(mondjuk autonómiát Erdélynek/holokauszttagadás megszűnését stb) hanem most és azonnal "győzni"!! Vagyis MOST lealázni az ellenfelet, MOST letőrni az ellenállást, MOST megmutatni hogy a másik oldal maga a gonosz!
és így nem lesz vége az egésznek. Vagyis részben lehet, ha értelmes politikusok hajlandóak hosszú távon gondolkodni(lásd észak-írországi vérengzések részbeni megoldása).

Fejesrob 2013.03.18. 11:11:09

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Most ezen barátom kár polémiáznod, mert a hatalom láthatóan nem az örmények, oroszok, németek, hanem a zsidók kezében van.
Azaz amit írtam, kiállta a valóság próbáját.

Persze most ne gyere ilyen hülyeséggel, hogy akkor a VII. kerületi zsidó cipész miért nem kap egy szállodát.

kotyomfitty 2013.03.18. 11:11:20

Az orszag lakossaganak tulnyomo tobbsege utalja a ciganyokat. Akiktol ebben megerositest kapnak, azok mar ugy fogalmazzak meg a kozos velemenyt, hogy "Utaljuk a ciganyokat es a zsidokat". Mivel Egysegsugaru Elemer az elso felevel egyetert es a mogottes elvvel is azonosul, ezert magara igaznak fogadja el a masodik felet is. Ez igy lenne akkor is, ha azt hallana nap mint nap kozos velemenykent, hogy "utaljuk a ciganyokat es a mikiegeret". Csak akkor nem antiszemitizmusrol, hanem antidizniszmusrol beszelnenk.

Vegyuk eszre, hogy a valodi problema az, hogy a ennyire sokan utaljak a ciganyokat, valojaban ezen kellene valahogyan segiteni.

vladimir964 2013.03.18. 11:13:48

Gyáriparosok: Ganz Ábrahám, Weiss Manfréd, Lőwy Izsák, Fischer Mór,
Nobel díjasok: Békésy György, Gábor Dénes, Harsányi János, Herskó Ferenc, Hevesi György, Oláh György, Polányi János, Wiegner Jenő
Egyéb tudósok: Neumann János, Teller Ede, Falk Miksa, Korányi Frigyes,
Művészek: Déry Tibor, Faludy György, Pulitzer György, Tony Curtis, Peter Falk, Korda Sándor, Munkácsy Mihály, Moholy-Nagy László, Solti György, Goldmark Károly, Garas Dezső, Ignotus Pál, Heltai Jenő, Rejtő Jenő
Sportolók: Petschauer Attila, Hajós Alfréd
Akkor tehát ezek mind a magyar nemzet kárára tevékenykedtek, és a magyarságot elsorvasztani és tönkretenni igyekeztek ugye?

Fejesrob 2013.03.18. 11:14:58

@gazdelemző: Ez teljesen felesleges, mert az ilyenek mögött mindig a nagypolitika van, érdekvédelem, befolyás növelése.

Hellernél maradva, Heller valószínűleg nem tervezetten és tudatosan szólal meg, de ezért és nem filozófus végzettségéért fizetik és ezt Heller is tudja.

Ha nem így lenne, minden filozófus is annyi plusz jövedelemhez jutott volna mint Heller.

esefe 2013.03.18. 11:15:41

Bal és jobboldali szélsőségek írnak. Midnegyiknek megvan a helye a neten. Liberálisan kell hozzáállni!

Messze nem kell mindenkinek szeretni a szemitákat. És ezt had mondja el akár a neten is! Miért lenne az baj?

平八 2013.03.18. 11:16:02

Nekem egyelőre az hat az újdonság erejével, hogy az antiszemitizmus rossz.
Miért is?
Komolyan, mintha kötelező lenne segget nyalni és szeretni egyeseket.
Ez a magatartás nem sokkal erőszakosabb, mint az antiszemitizmus, csak mondom.
És ha utálom, akkor mi van? Ez miért fáj neki? Nem bántom, nem verem agyon, igaz, nem is szólok hozzá, nem keresem társaságát, pont.

Fejesrob 2013.03.18. 11:16:45

@vladimir964: Hülyeséget beszélsz, mert ha ezekből állnának a zsidó reprezentások, senkinek semmi bajuk nem lenne velük.

A németek sem csupa Hitlerből állnak.

dr yetee 69 2013.03.18. 11:18:03

@Fejesrob: Kivéve,ha beirják a nerbe,hogy választás 20 évenként lesz!

esefe 2013.03.18. 11:20:12

@vladimir964:Ettől (hogy nem azt tették), nehogy muszáj legyen szeretni őket! Nem is hiszem, hogy igénylik. A bírálat, az ellenérzés elhallgattatását sem annyira. Az inkább mostaniak közül néhányra jellemző. És nagyon unalmas.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 11:20:54

@Fejesrob: nem vagyok a baratod.
kerulom a hozzad hasonlokat, lehetoleg semminemnu kapcsolatot nem apolok veluk. baratit vegkepp nem. szoval keruljuk ezt a megszolitast, mert a magadfajta szociopataktol teljes mertekben elhatarolodom. az, hogy szerencsed volt es anyad embernek suzlt meg es nem valami masnak meg nem jogosit fel, hogy megprobalj ezzel a viselkedessel az en szintemre felmaszni. ehhez tartsd magad.

na es akkro jojon a lenyeg...

milyen hatalom van a zsidok kezeben? es milyen zsidok kezeben van? szefard, askenazi? ortodox? kikeresztelkedett? hitehagyott?

nem mellesleg amit te hatalomnak hiszel nem mas, mint a tudas. es valoszinuleg nem lennenek az ertelmisegiek tulreprezentaltak a zsidosag koreben, ha kaphattak volna foldet mondjuk. de nem kaphattak, mert az antiszemita europa konkretan torvenyekben tiltotta meg a zsidosag foldhoz jutasat a XIX. szazadig. viszont lehettek bankarok, mert keresztenynek a biblia tiltja akamat szedeset. ami ugye gazdasagi nonszensz, ezt mar akkor is tudtak, tehat siman atbasztak a bibliat ezzel a kis furfanggal. aminek a kovetkezmenye a tobbszazeves zsido bankardinasztiak kialakulasa lett. azert, mert a keresztenyek hazudni akartak istenuknek.

de ettol meg nem mondanam, hogy ovek a hataom, legfeljebb abban a satnya, elkorcsosult, szukaltokoru vilagban, ahol te elsz es a penz a minden. az en eletemre nincsennek befolyassal, leven tudok megalljt parancsolni magamnak, nem adositom el magam hulyesegek miatt. valoszinuleg ezert nincs is szuksegem bunbakokra es ezert is nem kell a gyuloletemnek celpontokat talalni:-)

Fejesrob 2013.03.18. 11:21:52

@dr yetee 69: Ha Orbánék beírnák a ner-be, hogy a választások 20 évente lesznek, még aznap az utcán vagyok és az sem érdekel, hogy Gyurcsány vagy Bajnai csápol mellettem.

De miért kellene beírniuk?

Kampfer 2013.03.18. 11:22:00

Üdv Mindenkinek!

Mi a meglepő az antiszemitizmusban? Az elmúlt 23 év minden napja 'holokauszt emléknap' volt! Elég elolvasni némely képviselőjük (eszterházy, konrád, kertész) írását, gondolatait. Csak úgy süt a gyűlölettől! Miért kéne szeretnem, tisztelnem őket? Eszemben sincs! A 'fősodratú' médiában igencsak felülreprezentáltak, hasonlóan a politikai és gazdasági területekhez! Állításaik szerint 50-60 ezer fős hazai lélekszámukhoz képest elég sokat hallani róluk, pedig még a hazai svábok és horvátok is többen vannak! És sokkal többet is tesznek, sokkal csöndesebben ezért az országért!
De nem úgy a zsidók! Jellemző rájuk az agresszív hungarofóbia és az állandó hangulatkeltés, a külföldre rohangálás az állandó 'magyarozás' kíséretében! Mindent elítélnek és megvetnek, ami nemzeti és magyar! Magam a személyes tapasztalataim alapján érzem úgy egy évtizede, hogy nem szeretem őket! Sőt, bánom, hogy együtt kell éljek velük! Mégsem rohangálok marhavagonokért, de nem bírom őket a közelemben, elkerülöm őket!Ezért persze büdös náci vagyok, de legalább ne keverjék már a fasisztákkal, mert nem tőlük kell 'rettegni', hanem a náciktól! Olvassanak, gyakran segít! Ami pedig a posztolón is gyönyörűen látszik: bárki, aki gyűlölni merészeli, vagy akárcsak nem hajlandó imádni ezt a bandát, az baromarcú, primitív, iskolázatlan, tanulatlan tahó... Legyen! De akkor ne kelljen se a szavazatom, se az adóm, se bármilyen odaítélt támogatásom! Váljunk szét végre békében mindörökké! Menjenek el oda, ahol szeretik őket, a magyarokat pedig hagyják végre itt békében a többiekkel együtt! Mindenkinek jobb lenne...!
Kamp.

dr yetee 69 2013.03.18. 11:23:39

@Fejesrob: Mert csak a hatalom számit!

vladimir964 2013.03.18. 11:25:01

@Fejesrob: Nem csak belőlük állnak, ez tény. Azonban az egész antiszemitizmus mindkét részről kívülről gerjesztett folyamat, melyből remekül meg lehet élni. Az egyszerű emberek szintjén ez teljesen más, akik egymás mellett élnek. Vannak zsidó barátaim, és bizony félig komolyan/félig hülyéskedve néha "lehülyezsidózom" őket, ők meg engem "lebicskásbalkániznak" (mint horvátot), azonban ettől még a barátság megmarad. Általánosítani nem szabad, és egyetlen nép zöme sem áll gazemberekből.

Bolsi Buster 2013.03.18. 11:25:10

poszt

mitől agyament szélsőjobboldali ostobaság az, hogy:

'Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek!'????

Ezek szerint at, hogy:

'Felásároltuk Manhattant, felvásároltuk Magyarországot...'/amit miniszterelnök mondott nyilvánosan, nem vmi tarsolylemezes bölcsész/ nyilván szélsőjobboldali agyament anti-amerikanizmus és anti-magyarizmus, ugye? poszt

mitől agyament szélsőjobboldali ostobaság az, hogy:

'Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek!'????

Ezek szerint at, hogy:

'Felásároltuk Manhattant, felvásároltuk Magyarországot...'/amit miniszterelnök mondott nyilvánosan, nem vmi tarsolylemezes bölcsész/ nyilván szélsőjobboldali agyament anti-amerikanizmus és anti-magyarizmus, ugye?

vladimir964 2013.03.18. 11:26:45

@esefe: Nem a szeretetről van szó, hanem a tiszteletből. Na ez az éppen, ami a jelenlegi ungarische politikai kultúrából hiányzik.

sanyix 2013.03.18. 11:29:20

zsidókról csak jót, vagy antiszemita vagy ;)

BTW volt egy összeurópai kutatás, ahol azt kérdezték az emberektől melyik ország fenyegeti legjobban a békét. Izrael nyert, irán és é korea csak a 2. és 3. lett. Majd a vízentál központ megmagyarázta, hogy az antiszemitizmus mélyen gyökerezik az európai emberben. (persze más oka az eredménynek ugye nem lehet :) )

Fejesrob 2013.03.18. 11:37:35

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Most veled mit vitázzak? Nem elég, hogy mantrázol, még fel is háborodsz, ha valaki nem azt hányja vissza.

barli 2013.03.18. 11:38:09

Szerintem egyszerüen abba kéne hagyni a hisztit. Pro és kontra. Nem besöpörni a szönyeg alá a problémát, mert lényegében nincs is probléma.
Az egykét irányított Bácsfy Diána meg Potyka bácsi az nem probléma, ennyi mindenhol van.

2013.03.18. 11:41:51

Minthogy olyan tüneményről van szó, ami örök kipusztíthatatlan én leegyszerűsítem a kérdést és állításom, hogy vannak akiknek a testi szükségletekhez hasonlóan működnek a mentális szükségleteik is.
Ébresztő(!:D), klozettozás, mosakodás(?), fogmosás, zsidózás/cigányozás. Vagy akármilyen más sorrend, de a lényeg a lényeg.
@Kampfer: a baj csak az, hogy sokan úgy születtek ide, hogy nyelvileg és szociális-interperszonális kapcsolataikat tekintve, valamint sokan a koruknál fogva és anyagi szempontból is inkább röghöz vannak kötve, minthogy hajlandóságuknak és állandó baljós előérzetüknek megfelelően felemeljék a valagukat és elhúzzanak. Úgyhogy mégiscsak neked kell megtenned azt a szívességet, hogy elzavarod őket, vagy...végsőmegoldás, vagy ha az sem megy akkor ugorgyá' már a zsebedbe azt oldd meg egyénenként egy áttelepülés anyagi problémáit legalább. Cionista "barátokra" is lelhetsz odaát, ha a kérdést felkarolod és az ő segítségüket kéred.:D
Vaaaagy...zsidózz egy jó nagyot. Zsidózd ki magad, mert az egészséges és nincs méregtelenítő kúra, ami máshogyan kihajtsa.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 11:43:56

A kommenteket olvasva azt gondolom, hogy nem véletlenül született a poszt. Az itt tobzódó ostoba, neonáci, antiszemita csürhe jól példázza, hogy milyen szellemi és morális posvány van ebben az országban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.18. 11:44:15

@Fejesrob: Már miért határolódnának el? Ebből is látszik, nekik nem az a fontos, hogy ki mit tesz, hanem az, hogy kivel azonos származásúak, az mindent felülír. Kicsit olyan náci dolognak tűnik számomra.

Fejesrob 2013.03.18. 11:46:55

@dr yetee 69: Értelmetlen.

1. Külső támogatás nélkül értelmetlen, másnap kitörne a forradalom.

2. Nincs szükségük rá, Bajnaiék nagyon gyengék

3. Ha 2014-ben mégis Bajnaiék nyernének, 2018-ban elbuknának. Senki nem fog százmilliárdokat ölni Mo-ba csak azért, hogy Bajnaiék maradjanak.

Lám itt is egy kolléga arról ábrándozik, hogy bevonul a NATO, megdönti Orbánékat "persze" utána választás.

És akkor mi van, a nép ettől még nem fogja Bajnait választani, legfeljebb némi vérontás, megölnek egy csomó embert, kigyullad pár NATO tank a nép pedig némi kínlódás után választ egy jobboldali kormányt Orbán vezetésével.

Mindig röhögök azon, amikor kiderül, hogy a demokrata nem hogy nem demokrata, de fingja sincs arról, hogyan kellene demokratának lenni.

esefe 2013.03.18. 11:47:04

@vladimir964: Hogy tiszteljem azokat, akinek nem ismerem el az együttes tevékenységét hasznosnak? Vagy inkább azt mondanám a hasznuk és a káruk közül (minden csoportnak van olyan), a káruk sokkal nagyobb. Egyeseket lehet tisztelni, meg is teszem, bármilyen vallásúak, de a zsidóságot nem tisztelem, mert érdemtelenek, erőszakosak, követelődzőek, antiszociálisak, a saját fajtájukat kivéve.

Én a Horn Gyulát tisztelem, pedig a bolsik a családomat kifosztották, és ő a jogutódpárt miniszterelnöke volt. Szerinted hiányzik a tisztelet, de félreérted a dolgot.

Azt biztos nem fogja kötelezően tisztelni a magyar (mert nem egy szolganép, hiába is erőlködtök), aki nem lehet, akiben a viszonttisztelet szikrája sincs meg. (Ugye a Zoltai is elszólta magát, mit is tartotok a magyarokról.) Tegyetek többet Magyarországért mindannyian, de legalább 80%ban, tiszteljetek minket magyarokat ti is, ne követelődzetek, ne zsaroljatok jó véleményért és máris tisztelve lesztek! Nem kell naponta a követelni azt. Felesleges és kontraproduktív

Mrs.Columbo 2013.03.18. 11:48:00

@TrueY: Lehet benne valami... A legdurvább az, hogy az elmúlt pár évben közvetlen ismerőseimen látom, hogy a válság miatt, meg hogy az ő devizahitelüket senki nem teszi semmissé, szépen lassan hogyan mentek át szélsőjobba. Először a kormányt szidták, aztán a bankokat, majd az EU-t, végül a zsidókat. És maradtak is itt, mert az egy gyűjtőfogalom, amit igaziból nem lehet megfogni, viszont bármi baj van, lehet kit hibáztatni, csak úgy a semmibe. Ja, meg a szoclibek. Ez a kettő nagyon megy.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 11:48:09

@Fejesrob: amit en mantrazok emberi alapertekek. amit te mantrazol, azok alapjan tizmilliokat irtottak ki. valoban eleg felhaborito, amikor valaki masokat a szuletesuk alapjan meg akar fosztani alapveto jogaiktol, meg akar belyegezni es bunbaknak akarja kkialtani a sajat hibai es tetteinek, donteseinek kovetkezmenyei miatt.

esefe 2013.03.18. 11:48:55

@Fejesrob: Éppen öt százalékon állank a Bajnaiék az Ipsos legfrisebb szerint. A Fidesz közben, hatot javított. Többet mint Bajani összesen kapna.

Fejesrob 2013.03.18. 11:49:09

@nemzetikonyves: Mindig is mondtam, hogy sok minden nem szeretnék lenni, de legfőképpen nem Izraelben palesztin, de gój sem.

különvélemény 2013.03.18. 11:52:05

Te, a blog írója nyilván pont annyira vagy tésztában azzal, hogy az ilyen provokációk hány százaléka származik valóban antiszemita emberektől, és melyik szimplán provokáció, mint én.

Tehát semennyire...

esefe 2013.03.18. 11:52:32

@Vombatus Ursinus: Még jó, hagy a magadfajták nem ostoba primitv csürhe tagjai, akinek az a vélemlnye azokról,akik nem értenek vele egyet, amit leírtál. Vagy de? A stílus alapján, közeli esély.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 11:53:26

Anélkül, hogy belenéznék a kommentekbe: mit fog kapni a kedves posztoló a nácizásért! :)

Fejesrob 2013.03.18. 11:54:20

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hagyjuk Sipi, alapokat kellene megtanulnod.

Legfőképpen azt, hogy ha más véleményt hallunk, nem sértődünk meg.

Nem mindenki számára evidens, sőt a többség számára nem az, hogy a zsidó és a demokrata ugyanaz, csak jó zsidó van és efféle baromságok.

Ez természetesen nem igazolja több millió zsidó kiirtását, épp az nem tetszik benned, hogy ezt ezzel összekötöd.

Leegyszerűsítve, ha valaki csaló hazaárulónak nevez egy zsidót, akkor az a valaki jogosnak találja a zsidók kiirtását is.

Szóval nem érzed, hogy ez mennyire primitív és szolgalelkű gondolkodás ez?

Márpedig te elvárod, hogy érdemben vitatkozzanak veled.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 11:56:40

@esefe: szeretem a "minket magyarokat" kifejezésedet. Rövid, tömör jellemzést ad. Rólad.
Nem, nem te vagy "a" magyar. Jó lenne, ha végre megtanulnátok kedves nácik, a magyar attól magyar, hogy annak születik. Nem ti döntitek el, hogy ki lehet magyar és ki nem!

Fejesrob 2013.03.18. 11:58:00

@esefe: Éppen ez nem ízlik a demokratáknak.

Nekik nem az a köztársaság, ahol négy évente választások vannak, hanem az, ahol ők kormányoznak.

Nem is értem hogy gondolják? Az általuk irányított gazdaság lényegében csődbe ment (Ezt Simor nyilatkozta kb. 2 hete, ha a balliberális nekem és a tényeknek nem hinne), az ellenzék gyűlésének feloszlását rendőrökkel és gumilövedékekkel segítik.

Ezeket max. azért tudnám demokratázni, mert 2010-ben önként átadták a hatalmat az ellenzéknek. Bár próbálták volna nem átadni.

sárkányfő 2013.03.18. 11:58:31

@sanyix:

Felmérések? :)

A felmérések azt mutatják, hogy a zsidógyűlölők gyűlölik a pirézeket is :)

Ez már önmagában is bizonyítja, hogy a zsidógyűlölet oka nem a zsidókban, hanem a beteges gyűlölködőkben keresendő...

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 11:58:55

@Fejesrob: primitívségről beszélsz. Te. Miközben képtelen vagy felfogni, Sipi miről beszél. Nem hiszem, hogy tőled bárki, aki egy kicsit is ismer, érdemi vitát várna.

esefe 2013.03.18. 11:59:56

@proxy user: Szóval egy magyar nem mondhat olyat, hogy mi magyarok. Ki tiltja meg? Te? Kurvakevés vagy. Ha nincsenek mi magyarok, miért vannak ti zsidók, akiket szeretni kell, egyéntől függetlenül?

Egyébként az édesanyád nagyobb náci mint én. Csak szólok.

Fejesrob 2013.03.18. 12:01:30

@proxy user: A bárki elég nagy túlzás. Szerencsére.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:01:58

@sárkányfő: felméréseket nem tudok prezentálni. A saját tapasztalataim azt mutatják, hogy a zsidógyűlölők általában rasszisták és mérhetetlenül szűklátókörűek, befolyásolhatóak és ostobák. E két utóbbi tulajdonságukat az erőszakosságukkal próbálják leplezni, de épp az agresszív fellépésük mutatja, hogy ilyenek. :)

esefe 2013.03.18. 12:02:26

@Fejesrob: Ha demokraták lennének fel sem merülne.

Baloldali érték 2013.03.18. 12:02:55

A zsidókat kötelező szeretni.

Fejesrob 2013.03.18. 12:02:58

@sárkányfő: A felmérések azt mutatják, hogy sokan nem szeretnék azt, ha pirézek keresnének itt munkát, nem pedig azt, hogy gyűlölik a pirézeket.

Csak gondolom, ez így nem illik a koncepciódba.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:03:16

@esefe: nem, egy kulturált emberi lény, ha magyar, nem beszél úgy a másik magyarral, mintha a másik nem lenne az. Tudom, ostoba vagy ahhoz, hogy ezt megértsd, nem is erőltetem tovább.

sanyix 2013.03.18. 12:03:27

@sárkányfő: pubikám, nem magyar felmérés volt hanem összeurópai, nyugattal együtt ;)
És izraelről volt szó, nem a zsidókról, de látom megértetted a lényeget, és rögtön belecsúsztál a "csapdába" ;)

Baloldali érték 2013.03.18. 12:04:03

@Tiborpapa: Politikai okok miatt megfosztani valakit érvényesülésétől demokrata dolog-e?

esefe 2013.03.18. 12:04:23

@proxy user: Te beszélsz agresszív fellépésről, Hát IQ az nem sok szorult beléd, az egyszer biztos. Az analógiás gondolkodás képességével nem dicsekedhetsz. Nem egy ellentmondást produkálsz tíz perc és tíz sor alatt.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:04:48

@Fejesrob: bárki, aki ismer. Nem ugyanaz! Látod, ebből az egy mondatból is látszik a politikai beállítottságod és korlátoltságod. Kiemelsz egy szót/mondatot az eredeti környezetéből és valami egészen más értelmet próbálsz belehazudni, mint amiről az eredeti szólt.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:06:09

@esefe: no mesélj! Hol, kivel, miben voltam agresszív? Miféle ellentmondásról beszélsz, miközben önmagadat sem érted? :)
Nézd, a mentális hiányosságaid elég feltűnőek, nincs sok értelme ennek a társalgásnak.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:06:55

@Baloldali érték: például az MNB-ben folyó tisztogató akcióra gondolsz?

esefe 2013.03.18. 12:07:42

@proxy user: Szánalmas. Ki is mondta azokra a zsidókra, hogy nem magyarok, akik annak tartják magukat? Idézd!

Tele vagy ostoba, primitív gyülölettel, minekivel szemben, aki nem úgy gondolja ahogy te. 80 megvan at IQ-d? Mert több biztos nincs.

Tiborpapa 2013.03.18. 12:07:45

@Baloldali érték:"Politikai okok miatt megfosztani valakit érvényesülésétől demokrata dolog-e? "
Aki ezt teszi, az nem demokrata, bármelyik párt tagja.

percenként százhuszat verő gumibot 2013.03.18. 12:08:42

Miután az Index főtáblán futó írások nagy része tele van fröcsögő gyűlölettel a kormány és különösen Orbán ellen, igazán nem értem, miért pont a viszonylag mérsékelt hangvételű Mandiner kommentjei zavarják a posztolót? Csak nem megint a megszokott baloldali kettős mérce érvényesül?

Kommenteket tekintve nem könnyű meghúzni, hol a határ. De amikor az Orbán elleni verbális gyűlöletkeltés átcsap fizikai fenyegetésbe (mostanában egyre sűrűbb a lámpavas emlegetése például) akkor az már egy más kategória. A buzgó elvtársi tennivágyás persze nyilván nem zavarja a blogolót, hiszen az ilyen simán belefér a marxista gyökerekből kinőtt lukácsóvodás "esztétika" tanszék oktatóinak szépségről alkotott felfogásába. Szép statáriális kivégzés Lukács György módra

Fejesrob 2013.03.18. 12:09:29

@Baloldali érték: Ezt, hogy magukat demokratázzák én sem értem.

Visszatetsző, elég sok balliberális prominens esetében röhejes is, pld. Gyurcsány, Bajnai akik tipikus volt kommunista gyökerű offshore lovagoknak néznek ki és marhára nem demokratának.

Fejesrob 2013.03.18. 12:11:05

@esefe: Az nem illik bele a koncepciójába, hogy nem az egész zsidóságot utálják az emberek, hanem csak azt a részét, akik a magyarokat (gojokat) maguk is utálják.

sárkányfő 2013.03.18. 12:11:16

@proxy user: Ahogy mondod :)

@Fejesrob: A piréz-felmérések az idegenellenességet mérték. És mivel pirézek egyáltalán nincsenek, ezért bizony szépen bebizonyította hogy akiben a fejében ott a sötét szötty, az alapból utál, még ha racionális oka nincs is.

@sanyix: tökmindegy, a hülyék azok hülyék, ez nemzetközi :)

sanyix 2013.03.18. 12:11:16

@proxy user: minden hozzászólásod eddig agresszív volt, gyűlölettel, sztereotípiákkal, személyeskedéssel, na meg persze a kettős beszéddel és mércével.
Csak a szokásos ;)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:11:56

@sanyix: aha. Szerintem keress pszichológust, ha ezt komolyan gondolod! :)

esefe 2013.03.18. 12:12:42

@proxy user: Engem is lenáciztál egy perc alatt, olyan ügyben. amit én nem mondtam. De nem vagyok én tanító bácsi, hogy a primitív, kisegítő iskolás színvonalú böfögéseid ellentmondásaira figyelmeztesselek.

Primitív szar ember vagy. Azok minden náció közt vannak. (Na, ez is agresszió, de csak kontra, butuskám.)

sanyix 2013.03.18. 12:13:12

@sárkányfő: hülye az aki egy agresszor, nem mellesleg náci mintájú államot veszélynek érez, aminek vezetése gyakran ex terroristákból áll? Na igen, hiszen zsidókról vagy a zsidó államról csak jót, vagy antiszemita/hülye vagy ;)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2013.03.18. 12:13:18

media.mandiner.hu/cikk/20121214_a_komment_olyan_beszelgetes_ami_megmarad_konferencia_a_kommentelesrol

Az UFi-Reakció-Mandiner történetét végigkísérik a kommentek, ezért a Mandiner stábja nagy híve a kommentelésnek, olyan is előfordult már, hogy kommentelőből szerző lett – kezdte trollszelidítési technikákról szóló előadását Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője. Mint mondta: amíg pár tízezres olvasottságú blog volt a Reakció, addig kulturált, értelmes vitákat folytattak le a törzskommentelők a blogon.

Már akkor is beütött azonban az „Indexcímlap-effektus”, amikor egy-egy bejegyzés kikerült az Index blogketrecébe, s rengeteg olvasó zúdult rá az oldalra. Ilyenkor igencsak csökkent a kommentelési színvonal, amire panaszkodtak is a törzskommentelők. Ebből is látszik, hogy a minőségi komment nem kis mértékben mennyiségi kérdés – vonta le a következtetést Balogh, hozzátéve: a tömegkomment színvonala vagy agresszivitása nem magyar sajátosság, elég csak megnézni a YouTube angolszász tartalmainak hozzászólásait.

Mivel a Mandineren napi több ezer hozzászólás születik, ezért a kommentenkénti moderáció nem reális megoldás. Balogh bevallása szerint a kérdésről a szerkesztőségen belül is előfordulnak viták, ő mindenesetre „szélsőliberális” álláspontot képvisel: mindenki a maga véleményéért felelős, azaz nem híve a moderációnak. Ennek kétségtelen hátránya, hogy a kommentfolyam könnyen eldurvulhat, így aztán a Mandiner is elgondolkodott azon, hogyan kezelje a hozzászólásokat.

A Facebook-profillal való kommentelés lehetőségét azért vetette el a Mandiner, mert ugyan van némi konszolidáló hatása, de az értékes hozzászólókat is távol tartja. Ugyancsak elvetették azt, hogy a felhasználókra bízzák, kiket tiltanak ki; ennek az eljárásnak ugyanis nem csak a durva hozzászólók eshetnek áldozatául, hanem azok is, akik a többségtől eltérő véleményt képviselnek. Ezért a Mandiner úgy döntött, hogy nem az egyes hozzászólásokra, hanem a hozzászólókra koncentrál. Így jelenleg a rendszeresen trágár, agresszív, romboló hozzászólásokat jegyző felhasználókat a szerkesztőség „egy kattintással távolabb” helyezi, azaz az ő hozzászólásaikat csak akkor látjuk, ha külön kattintunk értük.

esefe 2013.03.18. 12:14:54

@Fejesrob: És, ha nem illik bele, akkor rendkívül agresszívek leszenk. Utána meg hirdetik, hogy nem szeretik a zsidókát, lám itt is.......

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:15:17

@esefe: utoljára, ezután ignore listán vagy.

"Ugye a Zoltai is elszólta magát, mit is tartotok a magyarokról"
Ezt te írtad valdimirakárhánynak.
Ha valaha is tanultál volna magyarul, akkor tudhatnád, hogy ez azt jelenti, szerinted Vladimir nem magyar. Pedig az. És nem te fogod megmondani, hogy magyar-e vagy sem.
Részemről ennyi volt, mert ezzel a hihetetlen ostobasággal, ami dől belőled, nem tudok, nem akarok mit kezdeni.

sanyix 2013.03.18. 12:16:36

@proxy user: Nem gondolom, látom a hozzászólásaidat, és bárki visszaolvas itt, ugyan ezt láthatja.
A pszichológusra nem nekem van szükségem. Bár szerintem neked sem, a te problémád az egyszerű rossz indulat, frusztráció, és bunkóság. Ezen nem tudom mennyire tudna segíteni egy pszichológus.

Fejesrob 2013.03.18. 12:17:40

@sárkányfő: Te elgondolkodsz a szavak értelmén?

Attól, hogy valaki nem szeretne bevándorlóként pirézeket látni, még nem utálja őket, mert te ezt írtad.

Tedd fel úgy a kérdést, milyen nemzetiségű turistákat látnál szívesen és meg fogsz lepődni, mennyien szeretik a pirézeket.

Az a gond, hogy rengetegen operálnak hasonló módszerekkel, hogy megmagyarázzák miért van szükség rájuk.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 12:18:38

@esefe: Ugyan már... Ez a primitív zsidózás és bűnbakkaresés pont az ilyen nethuszároknak való, mint amilyen te vagy. Aki annyira utálja a zsidókat, hogy a bele jön ki tőlük, de azért az istennek sem ismeri el, hogy antiszemita. Ne röhögtess, mert cserepes a szám! :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:19:17

@Fejesrob: nincs miert megsertodnom.

nem vagy azon a szellemi szinten, hogy annyit erj, hogy meg tudj serteni:-)

egyszeruen te tomeggyilkosokat, az emberiseg szemetet favorizalod es allsz kozejuk. ez csakis es kizarolag a te hibad. nem a zsidoke. ta magad dontottel ugy,hogy aljas modon viselkedsz, masok eletenek kioltasan, masok ellehetetlenitesen keresztul kepzeled el a magad felemelkedeset.

tehat mivel teljes mertekben a masik oldalon alsz, a velemenyed, eszreveteleid szamomra nem mervadoak, hiszen alapvetoen hibas permisszakbol indulsz ki figyelmen kivul hagyva alapveto emberi es szabadsagjogokat. tehat meg ha bizonyos celjaiddal egyet is ertenek, az eszkozeid - masok megnyomoritasa, eltuntetese, kiirtasa, jogfosztasa - szamomra teljes mertekben elfogadhatatlan. es ertem en, hogy mos tjon az, hogy "de nem is kiirtani akarsz". most meg nem. most egyelore csak megvonnad a jogukat buzonyos szakmaktol. aztan korlatoznad a letszam,ukat az egyetemeken es a munkaeropiacon. aztan elvenned a vallalkozasaikat. aztan mikor utban lennenek, mert iskolaba nem jarhatnak, tisztesseges munkat nem valalhatnak, de ertelemszeruen sorsuk ellen igy, vagy ugy lazadnanak, johetne a vagonirozas. ez van az utnak a vegen, amin te jarsz.

szerintem allj le.

Kampfer 2013.03.18. 12:19:33

@Bánegressy: Mint már említettem, nem rohangálok a marhavagonokért, nem fogok 'végsőmegoldást' skandálni, azt írtam le, ami számomra a legésszerűbb megoldás. Nem érzik itt jól magukat, utálják itt a zsidókat, miért nem mennek el oda, ahol szeretik őket és jól is érezhetik magukat? Az nagyon nagy gáz, ha a zsidó nem érzi jól magát és fenyegetve van! De az miért nem gáz, ha a magyar érzi magát hátrányosan megkülönböztetve a(z elvileg) saját hazájában? Miért nem gáz az, hogy ha magyarok (és más nemzetiségek) nem érzik magukat BIZTONSÁGBAN a saját hazájukban? Ez miért nem lehet probléma a kálmánolgák, kertészek és konrádok szemében? Csillagokat nem lehet sem gyalázni, sem összefirkálni (nem is túl értelmes dolog) vagy bírálni!
De még egy zsidót nem láttam vagy hallottam volna, akit zavart volna, ha a Turult vagy a magyarságot gyalázták! Az nem volt gond sosem...
Nem, továbbra sem fogok marhavagonokért rohangálni és SS legényekért kiáltozni! De azt bárki előtt vállalom, hogy semmi tisztelni-, becsülni- vagy szeretnivalót nem találok a zsidóságban (értve itt a hazai zsidóságot is), mert nem találok rá semmmi okot! És az, hogy egyszerűen elegem van belőlük és nem szeretem őket és a társaságukat, nem egyenlő semmiféle 'végsőmegoldással' vagy egyéb általuk folyton skandált hülyeséggel! Ezt kéne már felfogniuk végre, de nem szokásuk!
Amíg inkább elkerülni vagy negligálni próbálják őket, addig kellene még változtatni, mert ha már sokan érzik úgy, hogy nem lehet őket elkerülni és nem lehet tőlük nyugodtan élni, akkor kezdődik a nagyobb baj! A zsidóknak épp annyi okuk lenne elgondolkodniuk saját magukon, mint a magyarságnak! De amíg az előző tabu, addig az utóbbi szinte axióma! Ne csodálkozz, ha ebből már qrvára elege van sokaknak!
Üdv!
Kamp.

sárkányfő 2013.03.18. 12:19:38

@sanyix: te melyik államról beszélsz?

@Fejesrob:
ha a képmutatás fájna, üvöltenél :)

Politikusnak egy szavát se, csak ha ló legel a sír 2013.03.18. 12:20:22

@proxy user: ejj ember! Te nem vagy semmi. Azok után van pofád ezt így leírni amit itt összeirkáltál? Van bőr a képeden, jó vastag!

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:20:26

Hűűűű... beleolvastam a kommentekbe. Az régóta egyértelmű, hogy a magukat nemzetinek, meg jobboldalinak nevező csoportok tagjainak többsége mérhetetlenül buta, de ilyen töménységben... Már nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajtuk.
Bár le tudnám győzni a lustaságomat és kirakni egymás mellé a "jobbos" és "balos" hozzászólók szövegeit! Tanulságos lenne a minimális értelemmel rendelkező olvasók számára! :)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:21:35

@sanyix: ha gondolod, szólok az asszisztensemnek, kaphatsz időpontot! :)

Fejesrob 2013.03.18. 12:22:49

@sárkányfő: Nem én tehetek arról, hogy mindenáron be akartad bizonyítani, az emberek alapvetően rasszisták és nem jött össze.

Az emberek a saját jól felfogott érdekeiket nézik, az általad említett kutatás EZT bizonyította be.

Ja, hogy ez neked rosszul esik:)

Fejesrob 2013.03.18. 12:23:45

@proxy user: Már megbocsáss, de messze nem vagy te itt annyira jó, hogy összegezz.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:24:02

@sárkányfő: szerintem hanyagold őket! Így is lila a fejük, képzeld el, akkor milyen lesz, ha mindenki levegőnek nézi őket! ;)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:24:16

@dobray: "amire panaszkodtak is a törzskommentelők."

mint pl "tolgy", aka MAK, a mandiner allatorvosi lova, az egyetemi oktatova kimuvelt neonaci?

sárkányfő 2013.03.18. 12:25:23

@Fejesrob: Semmi olyat nem írtam hogy minden ember rasszista, és a kutatás sem ezt bizonyítja, de a rólad alkotott képbe bőven belefér a hazudozás is :)

sárkányfő 2013.03.18. 12:26:07

@proxy user: egyelőre szórakoztatnak, vicces ahogy vergődnek :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:26:10

@Kampfer: "De amíg az előző tabu, addig az utóbbi szinte axióma! Ne csodálkozz, ha ebből már qrvára elege van sokaknak!"

teny,hogy a bunkok rosszul turik amikor viselkedniuk kellene...

de ettol meg ok a bunkok. es nekik kell megtanulni viselkedni.

Csucsundra 2013.03.18. 12:26:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem csak a sajátjuk :) a zsidóságé is,még ha nem is hiszik el , és még mindig várják... Olyan ez,mint mikor elnézed a busz tábláját, és elmegy ,te meg nem ültél fel, az utosló jártra,és várod tovább :D

sanyix 2013.03.18. 12:29:08

@proxy user: szakállas trükk ez, bár ma már bármi megtörténhet, félő hogy egy olyan beteg és egyszerű ember is kezelhet beteg embereket, mint pl te. De valószínűbb hogy az itt komentelő hozzád hasonló "emberek" igazából egy embert jelentenek ;)

esefe 2013.03.18. 12:29:49

@Vombatus Ursinus: Szerinted. De neked sajnos nem ép az értékítéleted. Már bizonyítottad, kár tovább erőlködni!

Ha olvastál volna, nem csak írsz, azt kérdeztem az első beírásomban itt, hogy miért is baj, ha valaki antiszemita? Mit következtetsz ebből??? Azt , hogy épp tagadásban vagyok? Fiú, fiú! Látszik (többen is bizonyítottátok ma itt rövid idő alatt), hogy az csak egy önbecsapás, hogy minden zsidó okos.:))

esefe 2013.03.18. 12:33:04

@proxy user: Jajj csak azt ne! Elfogyatk az észérvek? Hát tedd amit eddig! Légy aresszív és ne érvel, csak minősíts!:))

Red Harlow 2013.03.18. 12:33:06

oldalain rendszeresen megjelennek
olyan kommentelők, akik rendkívül
szélsőségesen nyilvánítanak véleményt. El kell olvasni pár zsidó újságot (Háárec pld) meg elnézni a judapest.hu fórumaira, és ott látni igazán jó kis antigojista kommenteket. Vagy a facsén elolvasni a dakoták magyarokról szóló beírásait. Vagy nekik lehet?!

Fejesrob 2013.03.18. 12:33:16

@sárkányfő: Ezt ki írta?

"A piréz-felmérések az idegenellenességet mérték. És mivel pirézek egyáltalán nincsenek, ezért bizony szépen bebizonyította hogy akiben a fejében ott a sötét szötty, az alapból UTÁL, még ha racionális oka nincs is."

Átírtam nagybetűsre, hogy észrevedd.

Maga az érved is hülyeség különben, mert ha egy szó ismeretlen, akkor asszociálnak rá valamit.

Továbbá mint írtam, semleges esetben az idegenellenesség a kérdéstől függ.
Idejönne és elvenné állásomat, vagy turistaként jönne ide.

Egész más válaszokat kapsz.

Csucsundra 2013.03.18. 12:33:27

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: azért ugye milyen érdekes,hogy 6000 év írott,vagy íratlan történelme szerint mindenhol az épp aktuális többség fura módon a saját szemétségeit mindig ugyanerre a népcsoportra vetítette,hogy a te metaforáiddal éljek....akárhol jelentek meg :) Tudod, picit gondolkodni is kéne érvelés előtt.... ha valaki azt mondja,szamár vagy,ne törődj vele...ha ketten mondják,kezdj el gondolkodni. Ha hárman, vegyél egy nyerget...És mit tegyél,mikor 6000 éve mindenki szamárnak lát? na ez itt a kérdés :D

esefe 2013.03.18. 12:34:15

@sanyix: De elgalább jól elbeszélget magával. Addig se csinál bajt.:))

Fejesrob 2013.03.18. 12:34:55

@Red Harlow: Én régebben a Szombatban olvastam vad dolgokat. Néztem is rendesen, nem gondoltam, hogy ez ilyen mértékű.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:36:15

@Csucsundra: vallaselmeleti vitaba emberkent nem mennek bele. az olyanoknak valo, akik magukat mindenkeppen alattvalonak akarjak latni/lattatni es eziranti vagyukban onkent mondanak le emberi ertekeikrol.

anyadafideszes 2013.03.18. 12:36:33

Ez egy roppant nehéz ügy Magyarországon, több szempontból is.
Egyrészt bizonyos zsidó szervezetek és megmondóemberek sikerrel elterjesztették azt a téves elképzelést, hogy mindenféle zsidóságot érintő kritika egyenlő az antiszemitizmussal. Sőt, a legszomorúbb, hogy bármilyen izraeli politikát és szélsőséges cionizmust érintő kritikára is egyből a szélsőjobbos kártya a válaszuk. Ami különösen pikáns, ha azt vesszük alapul, hogy Európa más részein az izraeli politikát érintő kritika inkább a baloldal sajátja. Ebben a témában külön elkeserítő, hogy mindenféle olyan rendezvényre, ami valamilyen szélsőségesen zsidóellenes megmozdulásra adott válasz, sikeresen ráépülnek ezen szervezetek (lásd pl. Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány) és Izrael melletti kiállássá változtatják az egészet, ami persze ellenérzést vált ki sok emberből.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:37:50

@sanyix: szakállas? Igen. Jártál már nálam? Melyik rendelőben?

Kampfer 2013.03.18. 12:39:25

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hm... Mint minden, úgy a 'bunkóság' is relatív. Persze, az antiszemiták általánosításait mi sem legitimálná hitelesebben, mint a zsidók általánosító gyűlölködése! Rossz hírem van! Nagyon sok példa van erre is! Nem kell elmenni eszterházy vagy konrád, esetleg kertész vagy heller írásaiig! Javaslom a judapest fórumait! Érdekes tapasztalatokra tehetsz szert ott is! De továbbra sem értem, miért rosszabb az antiszemitizmus, mint a hungarofóbia? Izraelben nyilván érthető lenne. De Magyarországon miért?
Kamp.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:39:41

@Csucsundra: ez lassuk be, nem igazan allna meg a helyet egyetlen bizonyitasi eljharasban sem. meg egyetlen emberrel szemben sem. emberek etnikai csoportjaval szemben pedig meg annyira sem.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:39:57

@sárkányfő: igen, ebben igazad van. De ha belegondolsz, hogy ilyenek választották meg ezt a kétharmados fidesz kormányt, akkor is humorosnak találod? És azt, hogy valakinek ennyi ésszel szavazati joga van, miközben egy tíz éves gyereknek nincs? Inkább szomorú, mint nevetséges.

Csucsundra 2013.03.18. 12:40:56

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: milyen emberi értékekről beszélsz? Együttérzés,megbocsátás,segítőkészség? Hát igen, erről mind lemondanak azok a rohadék keresztények :) Nézd csak meg pl Böjte Csabát ,csak hogy messze ne menjünk... Asse tudod, mit beszélsz :) Mondom ezt én botcsinálta, huszonévesen keresztelt reformátusként :) Vagy csak a valláselméleti vita,ami ilyenné tesz,nem a vallás? És aki nem vitatkozik rüóla, Csak simán hisz? Ja olyan nincs... Csak ha látod,akkor hiszed... A Föld meg lapos, a Holdon se járt ember...elvégre azt se láttad,csak azt mondják...meg photoshoppal szerkesztett képeken nézted :D És levegő sincs, azt se látod....

sárkányfő 2013.03.18. 12:41:30

@Fejesrob: nagyon jól tetted hogy idéztél, idézz máskor is jó sokat, hátha fog rajtad valamit... nagyon jól írtam, mit nem bírsz felfogni azzal a sok eszeddel?

ja, és te amúgy utálod a zsidókat?

esefe 2013.03.18. 12:41:35

@proxy user: Túljátszottad. Ha eddig akadt fél százalék, aki elhitte, hogy van valamilyen diplomád, mostmár senki nincs olyan, aki olvasta mit követtél itt el. Gratulálok!

esefe 2013.03.18. 12:43:08

@proxy user: Sok zsidó munkatársam van, aki a fideszre szavazott. Én meg nem. Okoska.

Csucsundra 2013.03.18. 12:44:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ebben hadd ne értsünk egyet,ha nem baj :) Bár igaz,hogy igazság csak egy van, oszt indenki másképp látja, kérdés,hogy melyik oldalát nézi....hengert is ha oldalról nézed,téglalap,ugye,ha szemből, akkor kör...semmi köze a kettőnek egymáshoz...De azért mégis, ha egy téglalapot minden irányból téglalapnak látnak, akkor az valószínűleg téglalap,hiába mondod te azt,hogy esetleg lehet,mégis kör....... Occam borotvája ugye.... De te biztosan okosabb vagy, nem is vitatkozom....

Fejesrob 2013.03.18. 12:46:51

@sárkányfő: Persze, minden zsidót utálok, aki magyarként, vagy gójként utál engem.

Miért, mit vártál?

Fejesrob 2013.03.18. 12:48:52

@sárkányfő: Valahol jellemző rád a végső érved.

Az a helyzet, hogy szánalmas vagy.

Zb74 2013.03.18. 12:49:06

@kovi1970: Az itt "megtalált" Mandineren pont ilyen rendszer működik.

esefe 2013.03.18. 12:49:26

@Fejesrob: Nyilván feltétlen és teljes tiszteletet, a kiválasztott, felsőbbrendű nép iránt.:))

Akkor is, ha belerúgnak abba a bőgatyás ülepedbe!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 12:49:58

@Fejesrob: " Persze, minden zsidót utálok, aki magyarként, vagy gójként utál engem. "

ime a paranoiabol fakado agresszio eklatans peldaja:-)

sárkányfő 2013.03.18. 12:51:25

@Fejesrob: Nem azt kérdeztem, hogy azokat utálod-e akik téged utálnak, hanem azt, hogy a zsidókat úgy általában utálod-e?

De a kitérő válasz az nagyon beszédes ám... :)
na jó kapsz még egy esélyt: válaszolj rendesen - bár ezek után kétlem hogy fogsz.

sárkányfő 2013.03.18. 12:52:18

@Fejesrob:
:DD Vazze, speciel nem is érveltem abban a kommentben, amire reagáltál :DD csak kérdeztem... de téged ugye üldöznek? :DD

sanyix 2013.03.18. 12:52:52

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Miért lepődsz meg ezen? Hiszen nálad(nálatok) is úgy van hogy aki mást gondol az náci/antiszemita/fideszes/ éppen az aktuális szövegkörnyezethez tartozó "főellenség".

Egyébként hogy sikerült ezt így értelmezni? Akárhogy nézem, nem jön össze.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 12:52:57

@esefe: Hablaty...

Te egy igazi, virtigli neonáci, antiszemita faszkalap vagy, aki csak fossa a hülyeségeit mindenhol a virtuális térben. Majd ara vigyázz, hogy amikor egy ugyanilyen virtigli, neonáci faszkalap rád süti, hogy te vagy a zsidó (akit utálni kell), akkor azonnal vedd elő a kutyabőrt, meg a géntérképedet is! Ostoba faszfej...

esefe 2013.03.18. 12:53:53

@sárkányfő: Mert az nem is lehet, hogy úgy van, ahogy mondta.

Jó lehet, ennyire egyszerű fekete-fehér világban élni.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.03.18. 12:54:22

Na Mandiner! Mit szólsz ehhez?! :)

Mi ez? Lemaradtam valamiről?
Megkezdődött a blogok háborúja??

sanyix 2013.03.18. 12:55:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nosza menjél el a vajdaságba, óbégass kicsit magyarul, majd amikor néhány jóarcú szerb fiatal rúgdos, mondd nekik hogy te nem útálod őket, szereted őket. Vajon menni fog? :)

Kampfer 2013.03.18. 12:56:44

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem, qrvára nem jól értelmezed. Ilyet nem írtam le! Azt írtam, hogy semmivel sem rosszabb az antiszemitizmus, mint a hungarofóbia. Mindkettő egy jelenség, aminek nyilván oka van. De engedtessék már meg Magyarországon a magyarságot és a magyar kultúrát és hagyományokat preferálni! És magánemberként én semmi okát nem látom, hogy szeressem a zsidókat. Ellenkezőleg! Az utóbbi tíz év személyes tapasztalatai miatt immáron a mostanság 'antiszemitának' vagy 'nácinak' titulált emberek táborában vagyok. Hogy ez jó-e vagy rossz, mindenki eldöntheti maga. Én nem bántottam őket sosem, ők viszont konzekvensen kibasztak velem és kioktatnak nap mint nap. Utálom őket, ennyit írtam, nem többet, nem kevesebbet. Üdv!
Kamp.

Fejesrob 2013.03.18. 12:57:24

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Értetlen vagy te barátom, azokat a németeket is utálom, akik utálják a magyarokat azért mert nem németek.

Nem én vagyok paranoiás, hanem te vagy beszorítva saját korlátaid közé.

Én meg tudom tenni, hogy bírálom mondjuk Izrael palesztinokkal szembeni fellépését, vagy akár Hellert a nélkül, hogy ugyanakkor ne ismerném el mondjuk azon zsidók életművét akik a magyar tudományhoz, kultúrához, sporthoz hozzáadtak.

Te viszont egy masszát látsz, egy csomó antiszemitát, szóval annyira ne légy magadtól oda, valamiféle erkölcsi fölényt pedig pláne ne képzelj oda, mert a veled kapcsolatos gondolat inkább a szánalom, a "gondolkodhatna ez a srác korlátoktól mentesen is" érzés.

sárkányfő 2013.03.18. 12:57:39

@esefe: na egy újabb okostojás aki nem beszél kicsi magyar :D
nagyeszű, hol írtam hogy amit állít az nem igaz? és miért is ne hinném el? a gond az, hogy önkényesen szűkítette a kérdés spektrumát, márpedig engem az eredeti kérdésemre adott válasza érdekelne - ez utóbbi lenne ugyanis releváns a téma szempontjából. nem is csoda hogy menekül előle, sőt, kifejezetten árulkodó...

fel bírod ezt fogni, vagy lassan elmondjam újra? :)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 12:58:23

@sanyix: ez megint egy mentális probléma jele. Nem, "náluk" nem mindenki náci, aki nem ért egyet! Persze, van egy-két ilyen hozzáállású egyén is, de nem ez a jellemző.
Viszont... Ha rasszista vagy, nacionalista, mindenkit lekomcsizol/-zsidózol/-cigányozol/hazaárulózol/stb., aki nem fogadja el a nézeteidet, magyarellenességgel vádolsz magyarokat stb. stb. stb., akkor (hogy a költőt idézzem) "Minek nevezzelek?".
Nevezhetnélek kommunistának is, de arra nem illik a rasszizmus. Ezt így együtt az 1930-as években a nácik produkálták. Mostanában meg a neonácik, bárminek is nevezik magukat.

esefe 2013.03.18. 12:58:47

@Vombatus Ursinus: Mi a hablaty te szerencsétlen? Az, hogy nem szeretem általában a zsidókat? Már leírtam. Mit nem lehet rajta érteni? Egyes zsidókat szeretek (két jó barátom is az, együtt jártunk még óvodába is, munkatársaim is felében azok), de az egészet együtt, nem. Ettől még liberális vagyok. De, ha neked úgy tetszik, legyek náci!

Ki nem szarja le a primitív kis mitugrászok retardáltságukból fakadó véleményét?

Izzadj csak szépecsém!

sivatagi n. 2013.03.18. 12:59:12

Szegény liberrált majmok.

Hiába vergődtök, ezek a fránya magyarok csak nem akarják feltétel nélkül imádni a zsidókat.

Fejesrob 2013.03.18. 12:59:51

@sárkányfő: Te tulajdonképpen mi a faszt értetlenkedsz?

Pontosan válaszoltam kérdésedre. Miért kellene azt a zsidót utálnom, aki engem nem utál?

Te utálod a magyarokat?

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:00:43

S ha az interneten nem kommentelnének ezek az antiszemiták, akkor vivel tudnátok fenntartani az állandó hisztit és miből élnétek?
Érdekes, hogy ez az antiszemitizmus nagy tételben mindig névtelenül van jelen (talán azért is, mert nekem pl. cirka 15 nickem van, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül). Sosem tudjuk meg, ki tett disznólábat a Duna-parti cipőkbe, ki ragasztotta a névtáblákra az antiszemita csúnyaságokat. Nem is nagyon érdekel senkit. Pedig komoly ügyben, pl. zsidóverés , temetőrongálás, stb. azért a rendőrség szép sikereket ért el. Mi lenne, ha egyszer igazán ráuszítanátok a rendőrbácsikat az ilyen csínytevésekre?????

Lehet, hogy kiderülne, néhány szoclibszimpi csinálja a feszkót.... Az meg ugye kényelmetlen lenne.

Ha nincs téma, azért zsidózunk egyet, ha nagyon is van téma, akkor meg azért, hogy ne arról beszéljünk, hanem a zsidózásról.

Tehát bárki csinálja, mocsok dolog, de nem blogon kell népszerűsíteni őket, hanem feljelenteni és BÖRTÖNBE!!!!!

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 13:00:51

@Fejesrob: " A felmérések azt mutatják, hogy sokan nem szeretnék azt, ha pirézek keresnének itt munkát, nem pedig azt, hogy gyűlölik a pirézeket.
Csak gondolom, ez így nem illik a koncepciódba.
"

Ez egy kódolt vizsgálat volt, nem lehetett a kérdésekre jó válaszokat adni. Pl. senki sem szeretne idegeneket a lakásába fogadni, akár piréz, vagy hottentotta.
(Mert ilyen kérdés is volt.)
Viszont arra jó volt a felmérés - gondolom ezért is készült - hogy lehessen rá hivatkozni: a magyar nép menniyre idegengyűlölő.

Fejesrob 2013.03.18. 13:01:03

@esefe: Hülyéknek a végső érvük az, hogy utálod e a zsidókat.

Mint az oviban. Utálod Marikanénit? És Évinénit:))))

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.03.18. 13:01:32

Ne legyünk antiszemiták, gyűlölködők, uszítók!!!!

De... de, amit ez a Mandiner művel már évek óta, hát az kérem @&@#{@{#@&{{{, menjenek a &@#&^˘5!++, és különben is <#@>&@>#"%!!!

Fejesrob 2013.03.18. 13:03:24

@greatwideopen: Persze, pontosan ez volt a célja.

Itt jót röhögünk rajta, de az a francia EU képviselő, akinek az országában semmi perc alatt kidózerolták a cigányokat az országából szörnyülködik, nahát, mindig is tudtuk, hogy a magyarok rasszisták.

sárkányfő 2013.03.18. 13:03:59

@Fejesrob: Te szerencsétlen barom, te szarakodsz fölös kérdésekkel, kaptál egy világos eldöntendő kérdést, amire sima igennel vagy nemmel lehetne válaszolni, erre vered a hisztit... akkor ha jól értem a válaszod az, hogy nem utálod a zsidókat, és külön hangsúlyozod, hogy kivéve azokat aki téged is utálnak. jól értem?

esefe 2013.03.18. 13:06:01

@sárkányfő:Csak azt írtad hogy terel, tehát nem volt őszinte. Ez magyarul abban a szituációban azt jelenti, hogy az úgy nem lehet, ahogy mondja. Miért ne lehetne, hogy egyeseket utál, másokat nem. Az bizony válasz volt a kérdésedre, ha ezt egy izraelinek nehéz is megérteni. Te meg azt kérdezetd, mindenkit utál é. Arra válaszolt, korrekten. Magyarban legalábbis korrekten. Nehéz ám, egy más gondolkodású népességet megérteni egy idegennek.

És még te kéred számon, máson a magyartudását? Hihetetlen.

Sam the Ace 2013.03.18. 13:06:05

Én már csak azért sem tudnám utálni a Zsidókat, mert akkor olyanok közé kellene tartoznom, akik mérhetetlenül szánalmasan viselkednek, mikor előkerül ez a téma. Olyanok közé, akik puszta ostobaságból, üldözési mániából és irigyságből minden gazdasági folyamat, válság, háború, nagyobb fűtésszámla stb. okozójára beillesztik az általuk felelősnek tartott Zsidókat, miközben a "köreikben" a bizonyítás igényének az alap foka sincs meg. Így kitünően lehet szítani a feszültséget. Jaj fiam válság van, ebben a hónapban sokkal nehezebben jövünk ki, de azt ne hidd, hogy ez véletlen! Ez "nekik" jó. Ez "ők" okozták. "Őket" kell utálni.. Jaja mennyi pénzük van, utáljük "őket". Mindehová a "saját fajtájukat" teszik be. "Ezekenek" ez benne van a vérében. És folyathatnám. A miértekre, meg a hogyanokra sincs értelmes válasz csak a szánalmas összeesküvés elméletek sora. Ha minden ilyen típusú szövegbe behelyettesítenénk mondjuk a földönkívülieket, ugyannyi értelme volna a szövegnek. Ez azért elég nevetséges nem?

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 13:07:10

@esefe: "Egyes zsidókat szeretek (két jó barátom is az, együtt jártunk még óvodába is, munkatársaim is felében azok), de az egészet együtt, nem."

Na, ez aztán az érvelés csúcsa! :))) Ha az "egészet együtt" nem szereted, akkor gyakorlatilag megveted azokat a zsidókat is, akikkel együtt jártál óvodába és a zsidó munkatársaidat is.

Nem érzed, hogy mekkora hülyeséget írtál?

sanyix 2013.03.18. 13:07:22

@proxy user: bunkóka, próbálj úgy válaszolni, hogy előtte elolvasod, és értelmezed azt amire válaszolsz. Vagy megint csak direkt ferdítesz? ("költői kérdés")

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:07:39

@Kampfer: csak azert, mert eszterhazy pl kifejezetten magyar nemesi csalad sarja..

gondolom az eszterhazyak neve mnd valamit.. legalabbis ha magyar vagy, kellene, hogy mondjon. megis zsidozod. tehat vagy nem tudod, ki az eszterhazyak, ergo nem vagy magyar. vagy nem vagy tisztaban vele, hogy az altalad lezsidozott eszterhazy peter ennek a csaladnak az egyenes agi leszarmazottja, tehat tulkeppen ha erdekelne az ilyen hulyeseg, grofnak is hivhatna magat.

ugyhogy kenytelen vagyok arra akovetkeztetesre jutni, hogy neked az a zsido, aki mas ertekek szerint el, gondolkodik min tte. hiszen ha a valodi zsidosaga erdekelne es utaneneztel volna, ki az a ficko, aki a neked nem tetszo dolgokat irogatja rajohettel volna, hogy annyira zsido, mint te, vagy en.

ebbol meglehetosen egyenesen kovetkezik, hogy tudasod feher foltjait siman kisatirozod a legkezenfekovobb megoldasokkal. azaz aki mast gondol, maskent el, mas ertekrendje van az zsido es kesz. igy megsporolsz egy csomo utananezest, megismerest es a felesleges, kozmopolitta tudassal sem tomik az agyadat, igy nem rendul meg az uj ismeretek kovwetkezteben a leegyszerusitett vilagkeped..:-)

sárkányfő 2013.03.18. 13:08:27

@esefe: ne, ez magyarul nem azt jelenti, ez azt jeleni, hogy csak részválaszt adott, mivel általában kérdeztem a zsidók kapcsán, nem pedig a zsidók egy önkényesen leszűkített csoportja kapcsán. ha nem ezt nem bírod felfogni akkor vagy magyarul nem beszélsz, vagy a legelemibb logikával sem rendelkezel.

esefe 2013.03.18. 13:09:40

@Fejesrob: Komolyan elkezdenek rettentő szánalmasba lemenni. Ráadásul egyre jobban elvesztik a kultúrált viselkedés, eddig is repedezett álarcát. Nem telik Izraelnek jobb kaliberekre, akik legalább kicsit megpróbálnak szimpatikusak lenni? Kellemetlen.:))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:11:39

@esefe: ezt a hozzaszolast kulon megkoszonnem es ezuton kuldenem Kampfernak, aki az elobb agalt az ellen, hogy az a zsido, aki mast gondol, mint ti..:-)))

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:12:21

Az interneten egyébként nem csak az antiszemitiznus van jelen, hanem a mocskolódó sértegetés,hülyézés, marházás barmozás is. (A trágárság pl. nem zavar, de van akit igen.)

A moderáció intézménye, mintha nem is létezne.... Pedig a postolónak figyelemmel kellene kísérnie és moderálnia is illene a postját/blogját, nem elég, hogy csak úgy belefossa a cybertérbe, oszt jónapot.

MINDEN sértő, mocskolódó, minősítő hozzászólást moderálni kéne.
Persze nem úgy, mint a praxis blogon, ahonnan engem azért vágtak ki, mert leírtam, hogy minden műhiba esetén perelni kellene, és mindenm orvosi durvaságot ki kell kérni és fel kell jelenteni, nem pedig tudomásul venni, hogy elqrta az orvos/bunkó az orvos.
Sajnos ő sem tudja, hogy mi a különbség a vélemény és a sértegetés között. De legalább megpróbál rendet tartani a portáján.

esefe 2013.03.18. 13:12:26

@sárkányfő:Nem tanácsos egy magyarnak azt magyarázni, mi mit jelent magyarul! Még a legjobban képzett ügynököknek sem. Hátmég…..

És, ha nincs véleménye az egészről? Akkor válaszolt. Te meg úgy teszel, mintha az nem fordulhatna elő. Miért?

Fejesrob 2013.03.18. 13:12:49

@sárkányfő: te b+. ennyire értetlen vagy?

Olvasd el hatszor, ha képtelen vagy felfogni, bár látom, kapisgálod miről van szó.

Viszont te nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy utálod e a magyarokat?

Fejesrob 2013.03.18. 13:13:59

@esefe: Ez ilyen szánalmas volt már az elején is a piréz koncepciójával:)

esefe 2013.03.18. 13:15:36

@Krumpli Bogart: Van aki úgy érzi, midneki bármit elmondhat. Én azt támogatom. Liberális vagyok.

galileo dr. 2013.03.18. 13:16:33

@Fejesrob:
Mi az a "magyarellenesség"? Azt akarod mondani hogy vannak emberek akik utálnak csak azért mert MAGYAR vagyok? Dehát miért utálna, hiszen én sem utálom azért mert zsidó, nemde? Vagy a magyarokat mindenki utálja mivel kiválasztott irigyek ránk, a hihetetlen országunk és gazdagságunk miatt?
Fejtsd már ki kérlek.
Ja meg azt is hogy ezt a bizonyos magyarellenességet mikor igazolta bárki bármikor is azzal hogy zsidó?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:17:02

@esefe: ha a szemlyeskedesen kivul mas funkciojat is ismerned a forumnak, akkor valoszinuleg ezt a kerdest fel sem tetted volna..:-)

jo erzes tudni, hoguy ennyivel okosabb vagyok nalatok...:-)

sárkányfő 2013.03.18. 13:17:57

@esefe: blablabla. elsőre nem arra válaszolt amit kérdeztem, hanem egy másik kérdésre, ami leszűkítette az én kérdésem tárgyát. én tudok magyarul, ez ezt jelentette.

2013.03.18. 13:18:11

Amiről nem emlékezett meg a cionista nyugati média: tíz éve halt hősi halált Rachel Corrie

kuruc.info/r/39/109435/

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:19:10

@esefe: nem vagy liberalis:-)
ahhoz meg nagyon sokat kell fejlodnod emberi es mentalis szinten is:-)

esefe 2013.03.18. 13:20:15

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Legalább itt van, akinél okosabbnak nyilváníthatod magad, magad. Hogy ez utóbbi a te IQ-dal mire utal, azt most hagyjuk!:))

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:20:16

@sanyix: ebből következően nem tudsz magyarul. Mert én értettem amit írtál, de úgy tűnik, neked fogalmad sincs arról, hogy mit jelent. Furcsa. Azt hittem, csak egyszerűen ostoba vagy. De ez komolyabb gondra utal.

sárkányfő 2013.03.18. 13:20:27

@Fejesrob: természetesen nem utálom a magyarokat, mint látod én magam is magyar vagyok, már miért utálnám, még a kérdés is sértő, sőt provokatív-gyanús.

visszatérve rád, mert bár nagyon nyávogsz, csak haladunk, ha lassan is: ezek szerint azt jól következtetem ki a szavaidból, hogy nem látsz okot arra, hogy úgy általában a zsidókat utáljad? pontosíts nyugodtan, ha nem jól értettelek volna.

Dr Kebab 2013.03.18. 13:20:40

Szerencse, hogy Magyarországon kiváló a közbiztonság, jól élnek az emberek, dübörög a gazdaság, becsületesek a politikusok, ismeretlen fogalom a korrupció, keményen dolgoznak a cigányok, és szépen gyarapodik a magyar népesség. Már csak ezekkel a piszok ántiszemmitákkal kellene kezdeni valamit.

dzsugasvili 2013.03.18. 13:21:27

Nem ezért vagy azért, koma, de ez a rendszer liberálisnak mondott demokrácia, ami azt jelenti, hogy mindenki tehet bármit, amíg azzal a másik jogait nem bántja. Ilyennek tűnik ránézésre, hogy azt mondok bizonyos keretek között, amit akarok.

Ok, a tévék pl. korlátozhatják, hogy mit engednek képernyőre, az újságok, hogy mit nyomnak ki, vagy akár a rendőrök is azt, hogy hangosbeszélővel ki és mit ordítozik a nyílt utcán, de némely esetben ezek a korlátozások is sikamlósak.

Viszont a komment az épp olyan helynek tűnik, ahol tényleg szabadon folyhat párbeszéd szerűen a beszélgetés. Persze a szerkesztő törölhet, amit akar, csak akkor felmerül a kérdés, minek a kommentelés, ha csak bizonyos véleményeket engednek meg.

Mintha beszélgetésbe kezdenék otthon 5 ismerőssel, de az egyiknek beragasztanám a száját előzetesen, mert tudom, hogy az ő véleménye nekem nem tetszik.

A másik véleményem pedig az, hogy ezekben a liberális demokratának mondott rendszerekben az állam magának sajátít ki minden karhatalmi jogot, semmilyen módon nem szabad elvileg fellépni személyesen mások ellen tevőlegesen.

Így hát egyetlen lehetőség marad: a szó és a beszéd/írás. Vagyis a véleménynyilvánítás szabadsága. Ebbe beletartozik a tomboló, őrjöngő gyűlölet is, ameddig nem válik tettlegessé. Onnantól, hogy ezt is megpróbálja befojtani, komoly bajok adódnak. Egyrészt kisajátítja a jogot, hogy megmondja, melyik vélemény elfogadható, melyik nem. Másrészt a düh vagy gyűlölet ugyanúgy megmarad, csak kinyilvánítás nélkül, ami csak tovább fokozza az indulatokat, növelve a későbbi tettlegesség esélyét.

Én inkább azt mondom, hogy bizonyos határok között ezeknek az indulatoknak is teret kell tehát hagyni (pl. a trágár kifejezések szűrésével), különben nagyobb bajok adódnak belőle.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.03.18. 13:21:51

Bizony-bizony, a tök aranyos kis ártatlan zsidókatt minden ok nélkül gyűlöli ezen a világon a sok, nagy ,szőrös, büdös náci.

Fejesrob 2013.03.18. 13:23:45

@galileo dr.: valójában nem érdekel, csak azért tettem fel neki, hogy gondolkodjon el, hülye kérdést nem csak ő tud feltenni.

Politikusnak egy szavát se, csak ha ló legel a sír 2013.03.18. 13:23:47

@Krumpli Bogart: nem kéne így moderálni. Olyanná válna minden mint a magukat liberálisnak nevezők, ki tudja mifélék szeretnék(van nevük? mert az látszik hogy a náci, és a kommunista diktatúrák "szépségeit" hozzák össze gondolkodásmódjukban, de külön elnevezést még nem kaptak).

Emellett képzeld el, ha itt nem vezetnék le az agressziójukat a sárkányfő, proxy user, sipi félék, lehet máshol tennék, nagyobb károkat okozva. Persze ezt mind visszavonom, ha az illetők az mszp vagy egy másik párt (akár a fidesz is elképzelhető lenne) megbízásából teszik amit tesznek, mert akkor csak dolgozó emberek (bár van aki szereti a munkáját ;) ).

budy01 2013.03.18. 13:23:52

@Zka77:
Akkor ha én kirakok egy olyan plakátot a Dohány utcában, hogy "Gárdistának lenni jó!" ezek szerint az is elfogadható, hiszen nem támad senkit.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:24:16

@libbant: hősi? Érdekes fogalmaid vannak a hősiességről. Én inkább elmebetegnek nézem azt, aki tankok, buldózerek alá fekszik. Amennyire tudom, az illető halálát egy izraeli katona vezette munkagép okozta. Tudod mit jelent az a szó, hogy katona? Parancsmegtagadás fogalma jelent valamit? Ha nem, akkor beszéld meg a körzetvezető testvérrel!

sárkányfő 2013.03.18. 13:24:54

@esefe: nem, nem arra. nem értesz rendesen magyarul, teljesen világosan leírta hogyan szűkítette a kérdésem tartalmát.

látom gondjaid vannak a magyar mondatok értelmezésével, ismerek pár magyar nyelv és irodalom tanárt, ha gondolod színesen megadok 1-2 kontaktot, biztos egész jó áron korrepetálnának téged.

Fejesrob 2013.03.18. 13:25:38

@sárkányfő: Igen-nem haver, ne terelj.

Te szerencsétlen barom, te szarakodsz fölös kérdésekkel, kaptál egy világos eldöntendő kérdést, amire sima igennel vagy nemmel lehetne válaszolni, erre vered a hisztit... akkor ha jól értem a válaszod az, hogy nem utálod a magyarokat, és külön hangsúlyozod, hogy kivéve azokat aki téged is utálnak. jól értem?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:26:57

@Fing lökte ki a kakát!: nagy? Olyat viszonylag keveset láttam. Többségetek egyszálbélű fotelhős, aki ha egyedül van, lapít, mint canis merga a fűben és csak csoportban nagy fiú, néha lány. :)

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:27:00

Aztán a korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy egyes zsidók komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az ember gyomra forogjon tőlük.
Ilyen pl. a Török Mónika nevű provpkátorblogger. Az ő helyében én is félnék, annyira, hogy ki sem mernék menni az utcára.

Pl. ezért:

torokmonika.blog.hu/2013/01/27/kar_hogy_van_mirol_emlekezni_ma

(Ma már alig maroknyi olyan ember élhet a földön, aki valóban megölte őket, s nem valószínű, hogy ők mónit olvasnak. Ezért élek a gyanúperrel, hogy móni nem igazán nekik címezte a mondanivalóját.)

Tovább is van.... pl. hogyan neveljünk antiszemita gyereket témájú förmedvénye.... Ezt itt inkább nem népszerűsíteném. Kapott is rá választ kurucinfós módra... Amire csak annyit bírt nyögni, hogy AZ a post gyenge volt.

Talán nem kellene ilyen tenyérbemászóan viselkedni és akkor mindenkinek könnyebb lenne az élet.

Én majd megmondom 2013.03.18. 13:27:03

1. Anyád picsája a náci! Nektek, aki magyar, azt egyből lenácizzátok, meg, ha nem tetszik valami.
2. Nem kéne a holokauszt iparral hergelni a népet, főleg ilyen gazdasági körülmények között, megkétszerezni a holokauszt "túlélőinek" a támogatást, zsidó világkongresszust tartani meg mindent elhallgattatni, aki kicsit is kritikus velük szemben.
3. Nyíltan feltárni a múltat, a zsidók szerepét az 1919-es terrorban, az 56 utánni megtorlásokban, az MKP-ban, MSZMP-ben vállalt szerepeiket.
4. Az szdsz-mszp-lmp-ben nyilvánosságra hozni a kettős állampolgárokat.

Üdv.
Ja, és a feleségem is zsidó. De nem olyan mint ezek. Vagyis ő nem tartja magát annak, hanem csak magyarnak.

esefe 2013.03.18. 13:27:07

@sárkányfő: Játszuk, a de igent, de nemet?

Inkább nem, ha nem hargszol. Okos enged.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:27:19

@sárkányfő: sokaig nem ertettem, orban miert beszel ugy a nyajahoz, ahogy retardalt hulyegyerekekhez szokas, hogy legalabb valamit megertsenek belole.

aztan rajottem....:-)))))

Fejesrob 2013.03.18. 13:27:46

@proxy user: Nyilván Jan Pach-ot is elmebetegnek nézted annak idején.

galileo dr. 2013.03.18. 13:28:20

@sárkányfő:
Szerintem jól érted, de Fejesrob szerintem mégis gyűlöli az összes zsidót mivel szerinte az összes gyűlöli a magyarokat.
Nem tudom miből következtet arra hogy akár csak egy is gyűlölne minket, bár én a "magyarellenesség" fogalmával sem vagyok tisztában.
Vagy egyáltalán ha létezik olyan hogy "magyargyűlölet", ami egy a világban elterjedt dolog (:DDD ez annyira nevetséges), akkor miért a zsidókat emeli ki az egész világból? Érthetetlen nem?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:28:51

@Én majd megmondom: és ismer is a kedves nejed? Vagy csak a lábad közt himbálódzó húsdarabbal találkozott eddig? :)

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:29:10

@esefe: Én is liberális vagyok. Mindenki nyilváníthat véleményt, de nem gyalázhat másik embert Sem azért mert más a véleménye, sem azért, mert más a származása.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:30:32

@Fejesrob: annak idején nem, ahhoz még túl kicsi voltam. Utólag igen. Teljesen értelmetlen volt, amit művelt. Apropo: miért nem őket követitek? :)

Én majd megmondom 2013.03.18. 13:31:06

@proxy user: Ahogy a te feleséged is rákapott arra a húsdarabra! :P

Fejesrob 2013.03.18. 13:31:20

@proxy user: Na ja, aztán ha mégsem, visítasz, hogy azért kaptál mert zsidó vagy.

sárkányfő 2013.03.18. 13:32:06

@Fejesrob: n ez még hozzád képest is méltatlan kiforgatás volt, én semmi olyan terelést nem írtam amit te korábban.
kapsz egy esélyt hogy ne égjen rád ez a szégyenletes komment, kérj szépen bocsánatot.

sanyix 2013.03.18. 13:32:28

@proxy user: igen, nyilván te értetted amit írtam, de bezzeg én nem értettem azt amit írtam :D
Sőt te nyilván jobban tudod nálam azt is hogy ÉN mit gondolok :D

Jól megnevettettél, köszi!
(bár kicsit sajnálom, mert nekem azt tanították, hogy beteg embereken nem szabad nevetni)

Én majd megmondom 2013.03.18. 13:33:29

Az állítólagos antiszemita kommenteknél sokkal nagyobb problémának tartom a névtelen-arctalan baloldali, kormány és magyarellenes blogok áradatát.
Kibékülnék egy olyan törvénnyel, hogy blogot nyitni csak IRL lehetne.
Ugyanilyen gyűlölethadjárat zajlott 90 után az Antall-kormány ellen is, csak akkor még nem a mátrixban, hanem az írott sajtóban, a tévékben és a rádiókban.

sárkányfő 2013.03.18. 13:33:33

@esefe: te kezdtél játszani ilyen dedós játékot, ugyanis bármiféle érvelés nélkül benyögted hogy "de". Örülj neki, hogy még egyáltalán válaszra méltattam, a dedós kommentedet. sőt, én ismét érveltem, ami neked nem megy, nem is csoda hogy hanyagolod.

Fejesrob 2013.03.18. 13:33:37

@proxy user: Ki az a követitek? Egyedül vagyok.

Továbbá nem kell terelned, írd meg, konkrétan mivel nem értesz egyet.

Ha nekem a hsz-edben nem tetszik valami, konkrétan megírom.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:34:01

@Krumpli Bogart: nem hinném, hogy ez az egész cirkusz egyes zsidókról szól. Amikor be akartam menni a Dohány utcában a Zsinagógába (nyugi, turistaként!) és az egyik Mosados külsejű biztonságis ki akarta pakolni a hátizsákomat, mondtam neki valami kedveset és otthagytam a fenébe az egészet. Katonaként is össze voltam zárva a zsidóságára nagyon büszke, de szellemileg a nácijaink szintjén álló gyerekkel. Folytathatnám a sort, voltak kellemetlen tapasztalataim többek közt zsidókkal is. Ettől még nem lettem rasszista.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:34:59

@Politikusnak egy szavát se, csak ha ló legel a sír:
Nekem viszont az a véleményem, hogy a magyar internetes közösség egymással szemben használt hangneme úgy egyáltalán kritikán aluli. Nem csak a cigányozást, zsidózást, hanem az egyén durvaságokat is ki kellene rekeszteni innen.

Fejesrob 2013.03.18. 13:35:29

@sárkányfő: Nem értem mi a problémád?

Feltettem neked a te kérdésedet és utána bemásoltam rá a te válaszodat?

Épp azért, hogy neked ne kelljen bocsánatot kérned, egyből felfogod mi van.

Nem nagyo sikerült, nem is érted.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:35:33

@Fejesrob: te, sanyix, szvsz, ... most soroljam az összes, itt tomboló nácit? Te is tudod, kikről beszélek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:36:38

@Fejesrob: egy nyiltan antiszemita szemely annak velt, vagy valos zsidosaga okan es azert, mert megvedte a zsidosagot megver egy zsidonak tarott szemelyt..

megis, mi mas lenne ez, ha nem antiszemita tamadas?:-)

sárkányfő 2013.03.18. 13:36:46

@galileo dr.:
hm, ez egy érdekes felvetés. mindjárt rákérdek :)

@Fejesrob: Hé, Fejes, galileo felvetett egy érdekes elgondolást: "Fejesrob szerintem mégis gyűlöli az összes zsidót mivel szerinte az összes gyűlöli a magyarokat."

A kérdésem az, hogy ez igaz-e? Teljesen őszintén mondom, hogy fogalma sincs mi a válaszod, nem provokálni akarlak, nem is üldözni, csak simán kíváncsi vagyok a válaszra. Igaz tehát vagy sem, elég egy igen vagy egy nem, ne cifrázd, ne csűrd-csavard, abból már eddig is csak a baj volt.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:37:00

@proxy user: Én járok abba a zsinagógába rendszeresen, velem is mindent kipakoltatnak. De a bíróságon és az ügyészségen is....

Én majd megmondom 2013.03.18. 13:37:13

Ezt találtam, az index fórum múltjának liberális, szdsz-mszp elkötelezettségű hangadói:
indexratyka.blogspot.hu/?zx=151c8719e80bc726

Nézzétek meg a képeket (ha nem fordul fel a gyomrotok) és ítélkezzetek!

Fejesrob 2013.03.18. 13:38:37

@proxy user: Ezért nem értem, miért erőlködsz. Mindannyiunknak vannak zsidókkal élményeink, az enyém pld. egyáltalán nem kellemetlen, eleve zsidó környezetben nőttem fel.

(Pontosabban egy igen, de az az egy geci volt, ez előfordul nem zsidóban is)

sárkányfő 2013.03.18. 13:38:39

@Fejesrob: A gond az, amit te is nagyon jól tudsz, hogy totál alaptalanul a számba adtál olyan állítást, amit nem mondtam, sőt az ellenkezőjét mondtam.

Mivel a lehetőséggel nem éltél, hogy bocsánatot kérj emiatt az aljas, geci húzásod miatt, ezért kiérdemled minden becsületes ember megvetését, mert egy hazug, inkorrekt, szar alak vagy.

Torkosborz 2013.03.18. 13:38:56

@vladimir964:
Vladimer, tiborpap,salemi, sárkány,sir gála és a többiek!

Itt nem zsidózásról kell vitázni!
Ti mindannyian MAGYAR ZSIDÓK vagytok!Nem "csak" zsidók!
Az a sok felsorolt tudós, művész, sportoló igaz ember, nem kérkedett a zsidóságával, inkább a magyarságával tűnt ki. A jelen cionista politika erősítette, emelte ki a zsidó mivoltukat.
Azok az EMBEREK az emberiségért tettek többet mint a jelen zsidóságért. Őket senki nem antiszemitázza, hanem elismerik!
Miért is?
MAGYARORSZÁGON tanultak magyar nyelv, tudomány művelése által, magyar földön születve, hazájukat MAGYARORSZÁGNAK ismerték. Nem tagadták meg hazájukat, büszkén vallották, és tettek is MAGYARORSZÁGÉRT!
Igazi humanisták voltak és nem csak zsidók vagy magyarok.
Mikor lesztek ezeknek a zsidóknak méltó örökösei és nem magyar ellenesek, mindenkiben nácit és antiszemitát látni itt a mai MAGYARORSZÁGON?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:40:16

@sárkányfő: és ehhez miért kellett ennyit vesződni vele? Nickre kattintasz, adatlapon az aktivitás és normális körülmények közt olvashatod az összes hozzászólását! Elég egyértelműen kiderül sok minden. ;)

Fejesrob 2013.03.18. 13:40:40

@sárkányfő: Erre azt tudom írni, Galileo paranoiás.

Az,hogy az összes zsidó gyűlöli a magyarokat ugyanis baromság. Akiket én is mertem és sokat ismertem, azokból egy sem.

sanyix 2013.03.18. 13:43:13

jaj de jó végre megkaptuk szépen leírva bötűkkel, hogy nácik vagyunk mind akik nem értenek egyet a trióval(bár mintha ez a párt jó pár évtizede eltűnt volna). Komolyan úgy meglepődtem hogy ez történt, ilyen még nem is fordult elő a blog.hu-n :D
Sőőt még tombolunk is, az igen.

Mondtam én a legelején: Zsidókról (és önjelölt védelmezőikről) csak jót, vagy antiszemita náci vagy ;)

sárkányfő 2013.03.18. 13:44:46

@proxy user: nálam mindenki kap egy esélyt, Fejes is kapott. Lement kutyába, az ő választása volt, nem mondhatja hogy nem kapott esélyt a korrekt párbeszédre.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:44:50

@Krumpli Bogart: gondolom, bíróságra, ügyészségre eleve úgy mész, hogy számolsz ezzel. Egy múzeum esetében erősen megalázónak érzem az ilyen jellegű erőszakot. Ráadásul sétára, kirándulásra sok apró cuccot hordtam magammal, kipakolni, visszapakolni negyedórás tortúra lett volna, amit a mögöttem sorban állóknak ki kellett volna várniuk.
Mégis mitől féltek? Vagy ha ennyire rettegtek a terrorveszélytől, akkor miért nem zárták be a múzeumot? Ilyen gondolataim voltak, amikor úgy döntöttem, hogy inkább nem érdekel. Pár évvel korábban, a szegedi zsinagógában csak annyi volt a történet, hogy a fejemre tettek egy papírsapkát és már mehettem is. Furcsa.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 13:45:23

@Fejesrob: "Az,hogy az összes zsidó gyűlöli a magyarokat ugyanis baromság. Akiket én is mertem és sokat ismertem, azokból egy sem."

akkor...????
azok miatt vagy antiszemita, akiket nem is ismersz?:-DDDDDD

van itt egy nem kicsi ellentmondas, nem erzed?;-)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 13:46:15

@sanyix: hosszú évek szorgos munkájával értétek el, hogy a becsületes emberek nácinak tartsák a magadfajtát. Most miért csodálkozol?

Krumpli Bogart 2013.03.18. 13:47:53

@Én majd megmondom:
Figyuzz! Én is vegyes családban élek, a párom is zsidó, nagynénéim, unokatestvéreim zsidók (asszimiláns katolizált zsidók).

Azért utálom ezt a felhorgadt zsidózást, mert ez abszolúte származási alapon kategorizál. A vörös terrort nem csak zsidó származású emberek csinálták, ergo nincs jelentősége a származásnak.
Radnóti Miklós katolikus volt és semmiféle zsidó identitása nem volt, neki nem térkép volt e táj, mégis kinyírták a származása miatt.
Vigyázz, nehogy ebben a nagy számonkérősdiben a "magyar???" zsidó feleségedet is bedarálják pusztán a származása miatt.

Aki rosszat tett, az bűnhődjön arányosan, de a származásnak semmi, de semmi köze nincs a felelősséghez.
Nekem ez a véleményem.

sárkányfő 2013.03.18. 13:50:04

@Torkosborz: én semennyire nem vagyok zsidó, nettó magyar vagyok, de aranyos hogy sok ember azon a szinten van, hogy el se bírja képzelni hogy valaki őszinte meggyőződésből, elvi álláspontot képvisel, ne pedig a személyes érintettség beszél belőle :) én már megkaptam hogy buzi vagyok maikor a melegházasságot védtem, hogy fideszes/jobbikos vagyok amikor a székelyek mellé álltam, és hitgyülis amikor a vallászabadságot védtem, na meg ateista, amikor a katkók állami pumpálását kritizáltam :)

tényleg annyira nehéz elképzelni, hogy valaki nem a saját pecsenyéjét sütögeti, hanem gondolkodik, és elvi álláspontja van? :)

amúgy a magyar zsidók természetesen magyarok. ez vitán felül áll, épp úgy szerves részei, teljesen egyenrangú részei a magyar nemzetnek mint én vagy te vagy bárki más.

sárkányfő 2013.03.18. 13:51:30

Ahogy olvasom itt senkinek semmi baja a zsidókkal :)

ez remek, Magyarországon nincs is rasszizmus :)

willdataa 2013.03.18. 13:54:22

Történelmi egzakt tény, hogy amikor valamely állam vezetésében többségbe kerülnek a zsidók, akkor abban az államban súlyosan sérülnek az emberi jogok és a jogegyenlőség

(pl. tanácsköztársaság, Rákosi-rendszer, Lettország 1940-1941 között, Izrael megalauklásától napjainkig, stb.),

a valószínűségszámítás szerint ekkora véletlen nem létezik, ennek már etnikai oka kell hogy legyen.

sanyix 2013.03.18. 13:55:16

@proxy user: milyen munkával? Egyébként engem becsületes(remélem nem magadat próbáltad becsületesnek nevezi azok után amit itt összehordtál) emberek nem tartanak nácinak. Egyébként ki nem állhatom azokat akik faji/nemzetiségi alapon gyűlölködnek, ez az egyik ok amiért téged sem kedvellek. Csak a magadfajták gondolják úgy, akik mindenkit annak tartanak aki nem ért velük egyet.

Egyébként nem csodálkoztam, mert ismerem az olyan féléket mint te a fórumokról, ironizáltam, de az nem lep meg hogy ez nem jutott el a tudatodig, még akkor sem ha össze vissza van szmájlizva, és túlozva.

sárkányfő 2013.03.18. 13:55:30

@willdataa: Most azt akarod mondani hogy Orbán, Kövér, Áder és Simicska zsidók?

nahát... :)

Kampfer 2013.03.18. 13:56:48

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem kutattam végig eszterházy péter családfáját, de sorait elolvasva nem is éreztem szükségét. Mivel a gondolatvilága és a szavai sértetek, nem a származása, teljesen irreleváns számomra, hogy kinek a fia-borja. Gondolatvilága, a magyarságról alkotott nézetei teljesen egybevágnak a heller, kertész és konrád szavaival. Nem hiszem, hogy szeretnem vagy tisztelnem kellene! Szavai alapján simán elképzelhető egy 'többszínű' családfa! Persze ettől sem feltétlenül kellene még ilyen sorokat leírnia! Sok ember és nép van a földtekén, akikkel nem értek egyet, mégis tisztelem. Olyanok is, akiket nem szeretek, de egyet tudok érteni velük. Ettől még nem tekintem őket zsidóknak... Mellesleg szerintem a zsidóknak önmagukat kellene már végre definiálniuk, de eleddig ez sem sikerült. Vallási vagy nemzeti kisebbség? Hogyan hívjuk őket? Magyar zsidók? Magyarországi zsidók? Zsidó identitású magyarok? Zsidó vallású magyarok??? Csak mert az elmúlt 23-25 évben ennyiféleképp igyekeztek definiálni magukat (nem is beszélve a népszámlálások körüli kampányaikról)! Mindegy, nem kell egyetértenünk. Azt szeretsz vagy becsülsz, vagy vetsz meg, akit akarsz. Én is. Egyik vélemény sem rosszabb vagy jobb a másiknál! Üdv!
Kamp.

willdataa 2013.03.18. 13:59:54

@sárkányfő: Szerintem a Simicska zsidó. Miért, baj?

Kampfer 2013.03.18. 14:00:33

@Torkosborz: Elgondolkodtató sorok mindkét oldal számára!!! Respekt! Hm... Jó kérdések!
Üdv!
Kamp.

komissarlajos 2013.03.18. 14:01:39

„Lehet, hogy kiderülne, néhány szoclibszimpi csinálja a feszkót.... Az meg ugye kényelmetlen lenne.“
Amennyiben a gyanu halvány esélye felmerülne annak amit összezagyváltál: ma, 2013-ban ormány uralma alatt a TEK vajon nem égetné föl a szoclibek házát és vetné be sóval a földet?
Eszetlen!

Fejesrob 2013.03.18. 14:01:48

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nincs itt ellentmondás, nálad van probléma az értelmezéssel.

Neked bárki antiszemita, aki egyetlen zsidót is kritizál.

sanyix 2013.03.18. 14:03:06

@willdataa: nem etnikai ok, hanem inkább kulturális. Ugye a zsidó vallás azt tanítja hogy a zsidó a kiválaszott nép, felsőbbrendűek, a nem zsidók pedig szolganépek, és velük szemben nem érvényesek az erkölcsi szabályok (egyébként nyilvánvaló hogy hitler innen leste el a fajelméletét, kicsit átalakítva). Ezért tehetnek meg nem zsidóval olyan dolgokat, amit amúgy zsidó társaikkal nem tennének.
Persze nyilván kevesebb a vallásos zsidó, ahogy a kereszténység is szorul vissza. Viszont a kultúrába, a családba beágyazónak szokásként a vallási megszokások, még ha az a család, már rég "hitetlenné" vált.

Torkosborz 2013.03.18. 14:03:52

@sárkányfő:
Lehet,hogy pontatlanul fogalmaztam, de nekem sem a rasszizmus sem az antiszemitizmus nem kenyerem.
Elnézést kérek, ha valakit nem a helyén említettem!
Továbbra sem értem miért kell agyament ötleteléssé tenni a "zsidókérdést"?
A megoldást nem itt kell keresni. El kellene azon gondolkodni kiknek az érdeke, hogy ez így maradjon, ne változzon?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 14:04:51

@Kampfer: "Mellesleg szerintem a zsidóknak önmagukat kellene már végre definiálniuk, de eleddig ez sem sikerült. Vallási vagy nemzeti kisebbség? "

Ez csak ködösítés, pontosan tudják, hogy kik ők. Hiszen én is tudom ki vagyok. Ez ilyen egyszerű.

MACISAJT 2013.03.18. 14:05:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ("csak azert, mert eszterhazy pl kifejezetten magyar nemesi csalad sarja..")

A plagizáló ?:)( Amúgy: Esterházy.)
APAI ágon mindenképpen.
A gond sajnos a másik ággal van...

Talán ismered a történetet a vendégek számára mindenféle finomsággal megterített svédasztalról.
És ahol annak egy sarkában egy apró gyufásdobozban egy icikepicike darab szar is lapul.
No, az tönkrevágja az egészet.

sárkányfő 2013.03.18. 14:05:33

@willdataa: Nem azért kérdeztem hogy baj, hanem azért amit te magad írtál... amúgy gőzöm sincs hogy Simicska zsidó-e vagy sem, nem is érdekel, az a bajom vele hogy a magyarokat szipolyozó fidesz-oligarcha.

A kérdés többi része is áll: Orbán, Kövér, Áder?

Fejesrob 2013.03.18. 14:05:34

@sárkányfő:

Gondolkodjál már. Korrupció, bármi miatt kritizálnak valakit.

Az azt mondja, hogy ez azért van, mert én zsidó vagyok és nem én vagyok korrupt, hanem aki kritizál, az antiszemita.

Nézd meg az összeset, Heller, Kertész, Tasnádi, stb.
Mindegyik rájött arra, hogy a zsidóság menedék lehet, aztán vagy összejött neki, vagy sem.

A zsidóknak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy ilyenek égetik őket.

Clancy 2013.03.18. 14:06:18

@willdataa:

Nálunk egy speciális helyzet alakult ki zsidó "ügyben".Ugye akik fű alatt bekúsztak úgymond az országba és magukat kommunistának bélyegezték,már a rosszabbik fajtából valók voltak.Na most ezeknek a gyilkosoknak a leszármazottai élnek mai napig közöttünk és valójában ők a hangadók.Régen az orosz tankokat hívták a magyarokra,ma a NATO tankjaival rémisztgetik a lakosságot,miközben békéről és szeretetről beszélnek.A helyzet az,hogy amíg ezt a néhány aljas gazembert nem távolítjuk el,addig itt a becsületes és szorgalmas zsidó embereknek is meg kell küzdeniük a bélyegekkel.Ez a helyzet!A többi felesleges szócséplés....

sárkányfő 2013.03.18. 14:06:23

@Torkosborz:
a zsidógyűlölők érdeke a zsidózás, nem olyan bonyolult ez.

sanyix 2013.03.18. 14:07:45

@komissarlajos: miért tenné ezt a haverokkal? Vagy azt hitted a magyar "jobb" (bal) oldal, és a ballibsi oldal más? Színház az egész, csak meg kell nézni a közbeszerzéseket(nem csak a közgép kapja, azért csurran cseppen a "másik" oldal érdekcsoportjainak is, és ez fordított helyzetben is így volt), és a 2 oldal összetételét. "Eszetlen"

sárkányfő 2013.03.18. 14:08:20

@Fejesrob: Szerintem neked arra kéne koncentrálnod, hogy megüsd az emberi morál minimumát, és ne hazudozz, vagy ha megtetted, akkor kérj szépen bocsánatot. amíg ilyesmire nem vagy képes, addig fel sem merül, hogy lenne lapod bárkit kritizálni akár jogosan akár hazugságaiddal rágalmazva.

Fejesrob 2013.03.18. 14:08:43

@sárkányfő: Egy egyszerűen gondolkodó embernél tényleg ez merül fel.

MACISAJT 2013.03.18. 14:09:15

@greatwideopen: ("Mellesleg szerintem a zsidóknak önmagukat kellene már végre definiálniuk, de eleddig ez sem sikerült. Vallási vagy nemzeti kisebbség?

Ez csak ködösítés, pontosan tudják, hogy kik ők. ")

Ha azt nézzük hogy már a kóser velőt is szpecifikusan
gyűjtik, minden bizonnyal:D

www.origo.hu/egeszseg/20130314-zsido-szarmazasu-csontvelodonorokat-keres-csehorszag.html

Fejesrob 2013.03.18. 14:10:58

@sárkányfő: Tetszik neked ez a bocsánatkérés téma nagyon.

Vitatkozz és ne dumálj mellé. Én sem kérem a te bocsánatodat, már csaj azért sem, mert is érted, miért kellene. (Próbáltam rávilágítani, de nem értetted).

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 14:11:21

@sárkányfő: Azér erre ne vegyél mérget. Amíg néhányan jó hangosan zsidóznak, addig nyugodtan lehet az országot és elsősorban annak kormányát leantiszemitázni, utolsócsatlósozni.

Kampfer 2013.03.18. 14:12:10

@greatwideopen: Mint egyének nyilvánvalóan tudják. De mint közösség vagy mint a társadalom egyik alkotó eleme, nem tudom. De nem is ez a leglényegesebb kérdés, ez csak elém villant, miután a zsidókról, mint meghatározott közösségről szó esett. És most nem arról beszélek, hogy vallási vagy nemzetiségi közösségként kell-e értelmezni őket. Erre egyébként attól az egyik általam kérdezett személytől sem kaptam választ, aki anno 'megalapozta' a mostani véleményemet. Üdv!
Kamp.

willdataa 2013.03.18. 14:13:02

@sárkányfő:

Szerintem a Fidesz és az MSZP ugyanannak a cionista háttérhatalomnak az emberei, "Mindannyian Együtt Jeruzsálemért" jelmondattal tüntettek közösen a Kossuth téren a magyarság, a jogegyenlőség és az igazság ellen.

MACISAJT 2013.03.18. 14:14:05

@Kampfer:

Már genetikailag is erősen iparkodnak:D
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

Ja és persze, ez a genetika nem az a a genetika...
Ez haladó, progresszív, tudományos genetikázás és nem az alja fasiszta,náci etc...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 14:14:11

@Fejesrob: ki volt a konkret szemely, akit kritizaltal?

mert nekem vegig ugy tunt, hogy nem egy szemelyt kritizalsz, hanem egy csoportot illetsz bizonyithatatlan vadakkal.

mert ha azt mondod, hogy xy ezt teszi, vagy azt teszi es emiatt neked ez, vagy az a velemenyed, akkor ertem. de nem ezt tetted. te nem egy zsidorol fogalmazol meg kritikat, ahogy allitod.

csak azt nem ertem, hogy ha antiszemita vagy, akkor minek ez agerinctelen hazudozas meg hozza?:-)

na jo. ertem en, hogy miert...:-)

hiszen antiszemitanak, rasszistanak lenni rogton jellemrajz is:-)
ne varjunk el egy olyan embertol felelossegteljes gondolkodast, egyenesseget es gerincet, aki mindig masokat akar megnevezni bunbakkent a sajat maga teremtette elete alakulasa miatt:-)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.18. 14:15:06

Na jó, az eddigi szalonnácik helyett megérkezett a kemény mag. Töröltem a blogot az olvasnivalók közül.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 14:15:14

@dzsugasvili: "Ebbe beletartozik a tomboló, őrjöngő gyűlölet is,"

Nem tartozik bele. Rossz szagot fogtál.

sárkányfő 2013.03.18. 14:16:06

@Fejesrob: Te vitatkozz és ne adj az én számba hamis szavakat. Majd ha találtál magadnak gerincet, gyere vissza, talán szóba állok veled.

@greatwideopen: de, mérget veszek rá. aztán hogy kik, kik mire használják még fel a zsidózást, meg melyik párt építi fel erre az egész egzisztenciáját, és lesz belőlük megélhetési zsidózó, na ezek már más kérdések. a lényeg az igényben van, ebből indul ki minden. aki gyűlölködni akar, az talál hozzá céltáblát. és vannak akik gyűlölködni akarnak, elég sokan.

Torkosborz 2013.03.18. 14:18:08

@sárkányfő:
Gondolod, hogy csak a zsidógyűlölőké?
Talán nem mindenki úgy születik, hogy azonnal zsidógyűlölőnek tarthassuk.
Ki itt közöttünk az egyetlen európai?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 14:18:30

@MACISAJT:
Igazán nem tudok ehhez a velő dologhoz semmit hozzátenni, csak az van, hogy egyikünk se foglalkozna ezzel a kérdéssel semmit, le se sraná, ha nem lett volna ez a tragikus (rendszerváltás utáni) húsz év, s egyeseknek nem lett volna meg ebben a maga tragikus szerepe. (Lásd pl. hivatkozott Esterhazy.) Kard által vész, ki kardot ragad, csak ennyi történik.

willdataa 2013.03.18. 14:19:26

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Antiszemita az akit a zsidók gyűlölnek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

sárkányfő 2013.03.18. 14:21:25

@Torkosborz:
Nem is mondtam semmi olyat, hogy mindenki úgy születik, hogy azonnal zsidógyűlölőnek tarthassuk. Nem is lenne sok értelme, az ilyen defektusok úgy alakulnak ki idővel az emberekben.

sanyix 2013.03.18. 14:23:34

@proxy user: juj morci! "intelligens" hozzászólásaid nélkül mi lesz ebből a blogból? :D
Ki magyarázza meg hogy mindenki hülye(és náci) csak te vagy helikopter?

Ki az a keménymag? Mert sárkányfő és sipi már az elejétől itt van.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 14:25:47

@sárkányfő: Ez már haladás, hogy azt elismered, hogy a magyar az nem az anyatejjel szívja magába az antiszemitizmust, hanem kell hozzá valami kiváltó ok. Csak így tovább, szépen előre.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 14:26:26

@Kampfer: tehat ha lehantjuk a mellebeszelest vegulis a valaszod az, hogy az a zsido, aki mas ertekrend szerint el, mint te:-)

legalabbis a mondandod a magyar nyelv szabalyainak megfelelve ezt jelenti. ha mast akartal irni, talan ujra kellene tanulnod a nyelvet. vagy vegre magadba kellene nezni jo melyen, hogy az egymasnak ellentmondo allitasok es az onmagadnak is hazudozas bizony egy sokkal sulyosabb es komoly betegsegben is eszkalalodhat a kesobbiekben.

igazabol alapvetoen veszelytelenek vagytok, mindig mire elernetek a kritikus tomeget odafigyelnek ratok es a nyakatokra lepnek. csak miert kell ezt mindig eljatszani? a kimenetel most se legyen ketseges.

nem lenne egyszerubb siman letenni a gyulolkodesrol es ostobasagrol?

Fahrenheit451 2013.03.18. 14:27:39

Sztem itt addig nem lesz megbékélés amíg olyanok megtörténhetnek Magyarországon mint például az izraeli nagykövet levelet írt tiltakozásul Szaniszló díja ellen.Beleszól egy másik ország belügyeibe?Hol él ez az ember?

sárkányfő 2013.03.18. 14:29:33

@greatwideopen: te miről hablatyolsz? újabb zsenit fogtam ki? :D
semmiféle haladás vagy változás nincs az álláspontomban, ugyan soha eszembe se jutott, hogy egy újszülött zsidógyűlölő, vagy bármilyen gyűlölő lehetne, ez abszurd lenne, ilyen baromságok az emberekben nyilván idővel alakulnak ki.
te, ha nem tudsz valamit, csak kérdezz. szívesen válaszolok. de a saját fals előítéleteid ne vedd készpénznek mert mint látod nagyot bukhatsz velük.

sárkányfő 2013.03.18. 14:31:35

@painkiller21: Miért, Szaniszlónak nem voltak zsidóellenes megjegyzései?
Megjegyzem nagy magyar szégyen, hogy degenerált barmok díjat kaphatnak ebben az országban...

Plumper_ 2013.03.18. 14:31:42

@willdataa: antiszemita az olyan, mint te.
máskülönben meg egyszerűen hazudsz az Együtt Jeruzsálemért Alapítvánnyal kapcsolatban. soha, senki nem tüntet a magyarság ellen.

@painkiller21: szaniszló a zsidók és Izrael ellen uszít. naná, hogy szól az izraeli nagykövet. a magyar nagykövet is szól, ha pl. Romániában a magyarok ellen uszítanak.

kela-bá 2013.03.18. 14:33:41

Senki nem tehet arról, hogy "minek" születik. Embernek kellene lenni mindenkinek mindenkor, és minden körülmények között. Mindenki élhetne , tanulhatna és dolgozhatna saját, a családja és mások örömére. Ha mindenki így tenne az ilyen blogok meg sem születnének.
További szép napot, és jó egészséget !

Fejesrob 2013.03.18. 14:34:41

Azért valahol érdeke, hogy ezeknél a ballibsiknél miért az antiszemita az ami számít?

Csak nem azért, mert pártjaikat zsidó csoportok pénzelik?

Mielőtt egyikük félreértene, ha németek pénzelnék akkor azt írtam volna és akkor bizonyára a németellenesség lenne a probléma.

kela-bá 2013.03.18. 14:35:55

@kela-bá: További szép napot, és jó egészséget! Ehhez egy kis segítség: www.logoszvilag.hu

Fejesrob 2013.03.18. 14:36:04

@greatwideopen: Estére talán megvilágosodik:)

s 2013.03.18. 14:36:37

@regress: Tévedés. Én hitlert lezsidóztam (tessék utána nézni a származásának), orbánt lecigányoztam (tessék utána nézni a származásának). Az IQ értékem pedig az említettnél magasabb. (Nem írom le, mennyi, nem akarok kérkedni.) Mindkét esetben volt alapja annak, amit írtam. Nem akarok rasszista alapon megbélyegezni senkit, de bizonyos jellemvonások erősen összefüggenek a származással. Ezt nem tudomásul venni egyszerűen badarság. Mindezeken túlmenően nem tartom magam agyatlan zsidózó, cigányozó kommentelőnek, bár nem vitatom, hogy ebben a kényes témában sokaknak igencsak messzire gurult el a gyógyszere.

jb29 2013.03.18. 14:37:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Korábbi s persze mostani hozzászólásodra is hadd reagáljak.

Olyan fogalmakat keversz bele a társalgásba, olyan lenéző jellemrajzot kívánsz festeni egy másik hozzászólóról pusztán pár általa írt sor alapján, ami lényegesen sértőbb, mint az illető esetleges nézetei.

Óriási probléma, hogy ahányszor ez az elképesztően túldimenzionált (de szerencsére lassacskán általános unalomba forduló, illetve erőltetői szándékával ellentétes eredményt mutató) antiszemitázósdi beindul valahol, a párbeszéd villámgyorsan átcsap egymás sértegetésébe - s itt történetesen Te, a gerinces egyenlőségpárti vagdalkozol olyan módon, ami egy Veled akár egyetérteni szándékozó civilizált embert is elborzaszthat.

Persze a hozzászólást nem csupán Rád kívánom kihegyezni, hisz a jelenség puszta személyednél sokkal érdekesebb, jelesül: a tolerancia bajnokai jóval hajlamosabb címkék ragasztgatására és a velük egyet nem értők könnyed lekezelésére, sértegetésére, mint azok a fene nagy antiszemiták.

Rám könnyen mondhatod (tán fogod is) hogy antiszemita vagyok, mert mélységesen elítélem a cionizmust, akárcsak lakájmédiáját, politikai csatlósait, melyek a legbárgyúbb ökör blogocskák között (akár tudattalanul) ugyanúgy megtalálhatók mint a komoly véleményformáló médiában.

Elítélem a zsidóság zömének kirekesztő, évezredek alatt totális őrültséggé fajuló, vérgőzös rasszizmusát, minden tőlük függetlenül létrejött értéket lenéző, eljelentéktelenítő, gőgös kivagyiságát. A sor folytatható, de igazándiból ennyi is elég.

Mindemellett nem merészelek olyat kijelenteni, hogy aki ezzel nem ért egyet, az "gerinctelen", "szociopata", "másokat hibáztat" vagy bármi efféle ízléstelenséget. Ahogy a velem egyet nem értők sem automatikusan cionisták vagy filoszemiták.

A "szintedre felkapaszkodni" (ahogy ezt írtad valakinek föntebb)meg részemről nem kell, mert hosszú évek óta vagyok a médiában (dolgoztam globális amerikai lapnak is, s nem elektronikus kiadásának mielőtt megkérdeznéd), dolgoztam és dolgozom zsidóval, muszlimmal, négerrel, miegyébbel régóta. Nem mintha bármit is bizonygatnom kéne Neked, csak szólok, hogy pár klisés kiszólásodat megspórolhatod.

Minden jót.

MACISAJT 2013.03.18. 14:37:20

@painkiller21:("Sztem itt addig nem lesz megbékélés amíg olyanok megtörténhetnek Magyarországon mint például az izraeli nagykövet levelet írt tiltakozásul Szaniszló díja ellen.")

No látod, ilyesmi ellenkező irányban sohasem fordulhatott volna elő( úgy értem, mikor a ballib szégyenek zsebelték be a Táncsics-díjakat, a bolgárok, némethek,vincemátyások).

Na miért?
Erről így írt a mai
" Demokratikus Koalíció"(sic) alelnöke:

"Az MDF-hez eleve, a kezdetektől fogva különleges gyanakvással és ellenszenvvel viszonyul a sajtó túlnyomó többsége. (...) Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja". (Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.)

Itt a titok nyitja.

willdataa 2013.03.18. 14:37:50

@Plumper_:

Te hazudsz. A magyarság jogos önvédelme (nemzetbiztonsági kockázatainak megvizsgálása) ellen tüntettek, tehát a magyarság ellen.

Fejesrob 2013.03.18. 14:38:50

@jb29: Az a gond, hogy vagy leereszkedsz a színtükre és nácinak néznek, vagy hagyod a francba.

Olyan nincs, hogy elgondolkodnak és felfogják.

MACISAJT 2013.03.18. 14:39:38

@s: ("orbánt lecigányoztam (tessék utána nézni a származásának)")

Hol?:)
Mármint csak olyan hiteles, leelenőrizhető forrást/forrásokat jelölj meg, ahol te is utánanézhettél és aminek alapján "lecigányozhattad".
Hablaty,legendák kizárva.
Hátha tőled tanulhat valamint
a kendepéter(na tessék, még egy:D)

dzsugasvili 2013.03.18. 14:40:44

@Vombatus Ursinus: Na erről az arcátlan, pofátlan, doktríner, észosztó irritáló pofátlanságról kéne cikkezgetni inkább. Jön egy ember, tök mindegy, hogy miniszterelnök, házelnök vagy kommentelő, és közli, hogy a te véleményed az rossz, arra nem vonatkozik a szabad véleménynyilvánítás. Ezzel szembeszarja az egész rendszer lényegét, csinál belőle egy vélemény diktatúrát, amit még raádásul demokráciának is hazudnak utána. Ezért olyan rossz a közhangulat. Nem mellesleg ez a viselkedés kelti az a gyűlöletet, amiről én beszélek, és ami sokkal kisebb lenne úgy általában, ha a hozzád hasonlók inkább csöndben maradnának, és gyakorolnák azt az erényt, amit lépten-nyomon üvöltöznek különben: a valódi toleranciát!

Plumper_ 2013.03.18. 14:41:54

@willdataa: nade ember! az olyan nyilas gyilkosunokák ellen tüntettek, mint az a gyöngyösi márton. lehet, hogy ő éppen magyar, de nem a magyarságról volt szó, hanem arról, hogy ezek megint rabolni és gyilkolni akarnak, mint tették 1944-45-ben.

Petykabá 2013.03.18. 14:44:33

@proxy user: az a szó, hogy katona ezek szerint a te fogalmaid szerint azt jelenti, hogy olyan ember, aki fegyvertelen civileket parancsra munkagéppel eltipor. Érdekes, hogy a még a kínai kommunista tankvezetők sem egészen így gondolják ezt. Persze más ez, mert ők gonosz kommunisták voltak 30 évvel ezelőtt, te meg nyilván egy "demokratikus" és "antirasszista" ország 10 évvel ezelőti akcióját mosdatod öles nyelvcsapásokkal.

Torkosborz 2013.03.18. 14:47:10

@sárkányfő:
Egy kis egészséges szkepticizmus azért ráférne mindenkire, aki írásra adja fejét, oldalaktól függetlenül.

jb29 2013.03.18. 14:47:29

@Fejesrob:

Valahogy így, sajna... mindenesetre az egész témakör komolytalanságát jelzi, hogy a lenácizás is ingerküszöb alattivá vált, pedig nyugodtan kikérhetné magának mindenki, aki valóban nem az.

Persze ha így lenne az értelmes párbeszéd maradéka is oda degradálódna, hogy összevissza sértegetjük egymást s szó sem esik egyébről. Mondjuk már most is erősen efelé tartunk.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 14:48:29

@dzsugasvili: "jön egy ember, tök mindegy, hogy miniszterelnök, házelnök vagy kommentelő, és közli, hogy a te véleményed az rossz, arra nem vonatkozik a szabad véleménynyilvánítás."

Nem erről szólt a kommentem, miután te sem arról írtál, hogy ne mondhatná el bárki a véleményét. De ne zavartasd magad... Beszélj csak mellé nyugodtan!

Fejesrob 2013.03.18. 14:51:36

@dzsugasvili: 2006 október 23-a és az utána következő események jól mutatták, hogy a Gyurcsány féle balliberális köztársaság természetesen alkalmaz kommunista módszereket.

Azonban ami az igazán ijesztő benne, hogy az EU -nak egyetlen szava sem volt.

Aztán amikor a panaszáradat elindult az EU felé, az EU demokratái simán elhitték, hogy a rendőrségeken nem volt kamera, a BV intézetben volt, de éppen elromlott.

Azóta nem vagyok az EU barátja, pedig 2004-ben az EU csatlakozás mellett szavaztam. Ma már a kilépés mellett szavaznék.

Petykabá 2013.03.18. 14:51:41

Az antiszemita megnyilvánulások, akkor fognak megszűnni, amikor lehet majd anélkül nem egyértelműen pozitív, neadjisten negatív dolgokat kimondani a zsidóságról, a holokauszt utóéletéről, Izraelről, a cionizmusról anélkül, hogy "szalonképtelenné" válsz egyetlen szekundum alatt. Magyarul, akkor fog eltűnni az antiszemitizmus, amikor majd valódi szólásszabadság lesz.

Ez a blog is olyan: nem vagyok a szólásszabadság korlátozásának híve, csak azok, akik nekem nem tetszenek azok ne kommentelhessenek. Klassz.

A szalonképtelenség elvárását pont a legfinomabb kritikákra is fasisztázással és antiszemitázással fenyegető általában önmagukat felvilágosultnak nevező papagájok lehetetlenítik el.

willdataa 2013.03.18. 14:57:22

@Plumper_:

Szamárság.Gyöngyösi semmi olyat nem javasolt, aminél szigorúbb intézkedés ne lenne hatályos a demokratikus Egyesült Államokban vagy Izraelben. Ami ott nem minősül náciságnak, ugyanaz itt sem minősülhet.

Fejesrob 2013.03.18. 15:02:19

@Petykabá: Azért ha megnézzük a fórumokat, blogokat, inkább ezek a papagájok szalonképtelenek.

Emlékszem, kb. 10 éve a polfórumokon valamikor ezekből rengetegen voltak, itt konkrétan kettő van. 10 éve valakit lenáciztak, az szinte elment az index tulajdonosához, ma le sem szarják.

Egy értetlen balliberálistól vagy egy elvakult zsidótól természetes, hogy érvek helyett lépten-nyomon nácizik, ez adja neki az önbizalmat, de kellett ahhoz 10 év, hogy az emberek megértsék, a balliberális oldalnak ugyanúgy megvannak a szélsőségei, az elvakultjai.

Persze ez a balliberális pártoknak ártott, mert egy Millában, vagy egy DK-ban már nem maradsz meg, ha nem fogadod el a legszélsőségesebb véleményt, minden jobbos náci, a többi látens náci, kivéve a ballib szimpatizánsok, Orbán diktátor és effélék.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 15:03:19

@Fejesrob: na persze nyilaskám. Itt mindeni szalonképtelen, aki nem olyan echte náci, mint ti vagytok! :DDDDD
Szánalmas szarzsákok.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 15:05:02

@Petykabá: akkor fognak megszűnni, ha a sok rühes náci eltakarodik a netről. Nagyjából soha.
Igaz, takonygerinc?
Tudom, itt senki sem náci, mindenki teljesen rendes, hétköznapi ember, csak kicsit gyűlöli a zsidókat, cigányokat, négereket, románokat, szlovákokat, pirézeket, meg a gerince helyén egy takonycsíkot hord. :DDD

Fejesrob 2013.03.18. 15:05:15

@fidesz = népirtó csőcselék: Te minden hsz-eddel bizonyítod, hogy szalonképtelen seggfej vagy.

Én is csak azért írok neked vissza, hogy sértegesselek hülyegyerek, aztán utána már leszarlak:)

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:07:50

@s: Jah! Gondolom éppen ezért írták ki Bécsben az üzletek kirakatába ékes magyarsággal: "Magyarok, ne lopjatok!"

Egyébként a magyarok nem csak loptak, hanem szemeteltek is, amikor végrekiszabadultak nyugatra. Hazafelé jövet az autópálya mellett húzták a kondezcsíkot maguk után:göngyüleg, hugyospalack, stb...
Én is magyar vagyok, tehát lopok és szemetelek.... Érted!

Voltam IBUSZ társasutazáson a '90-es évek elején Spanyolországban. Kisváros főterén a narancsliget mellett megállt a busz. Honfitársaim leözönlöttek a buszról, mindent elhajítva berongyoltak a narancsligetbe és a helyi lakosok általános elképedése közepedte percek alatt leszüretelték a fákat. Mire kijöttek a helyi egyenruhások, már csak jótanácsot tudtak adni, hogy ne egyék meg a narancsot, mert emberi fogyasztásra nem alkalmas fajta, ui. dísznövény.

Ilyenek a magyarok. Már nem is tudom, hogy én miért nem vettem részt ezen a szüreti mulatságon.... Hüm....

lüke 2013.03.18. 15:08:26

van, volt , lesz
próbáljátok kezelni

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 15:11:16

@Fejesrob: tudod, egy magadfajta szarcsimbók véleménye nekem nem számít! :D
De mindenddig egyszer sem sikerült egyik fajtádbélinek sem elmesélnie, hogy miért nem tartja magát nácinak, miközben pontosan úgy viselkedtek, mint utolsó, gyáva, szarházi nácik! Azt se tudod, miért nem tartod magad annak? Na ez már szánalmas! :DD

Petykabá 2013.03.18. 15:11:41

@Fejesrob: "Azonban ami az igazán ijesztő benne, hogy az EU -nak egyetlen szava sem volt."

Sajnos nem igaz: A mi Heller Ágnesünk fennhangon bizonygatta, hogy itt aztán senkit meg nem lőttek (persze ügyesen úgy csavarva, hogy a feldobott people were shot at, mondatrészt nobody was shot -al próbálta lecsapni, vagyis pont a lényeget elkerülni próbálva, szándékosan félreértve, mintha nem tudta volna, hogy mire céloz a kérdező)

Nem elfelejtendő, hogy ez a nagy filozófusunk egy ugyancsak nagy filozófus tanítványa (Lukács György), aki könyveiben az istenhit boncolgatásából végül oda jutott, hogy tulajdonképpen a bolsevizmus sikeréért etikus megölni olyanokat, akik ezt hátráltatják. Gondolom, a mi Ágnesünk nem sokat ellenkezett ez ellen annak idején, mikor a mester átadta tudását.

És ezek a mocskok piedesztálra vannak emelve. Lukács György alapítvány van (politikai)! Nem a származásuk a lényeg, hanem az, ahogyan a mocsok lepereg róluk és egyetlen bocsánatkérés nélkül mennybeemelkednek.

Fejesrob 2013.03.18. 15:12:15

@Krumpli Bogart: A nyolcvanas évek elején épp válogatok a közértben (Keleti,az önkiszolgáló mellett) amikor beáramlik vagy tíz lengyel.

Mindegyik elkezd a táskájába pakolni, a közértesek egyszerűen lefagytak.

Szóval tudod meddig voltak az ilyenek, 2 hétig.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 15:13:12

@Krumpli Bogart: na, azért e téren az angolok és a németek még mindig vezetnek! Nézz meg egy itt nyaraló német vagy angol turista csoportot! 50% esélyed van rá, hogy seggrészeg, hangoskodó, szemetelő tahókkal találkozol. Szóval ez nem magyar kiváltság.
Emlékszem, mikor pár éve angol foci szurkolókhoz rendőrt kellett hívni a Bajcsyn lévő étterembe...

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:13:14

@Krumpli Bogart: Ja! Nem mi voltunk az első turisták a városban, de biztosan mi vcoltunk az elsők, akik szüreti bált rendeztünk megérkezésünk pillanatában.

De arról is mesélt a barátnőm, hogy Bécsben kirakatot rendeztek, egy kosárban odakészítették a kirakatba szánt mobiltelefon előlapokat. Mire a kirakatrendező hátrafordult, alig maradt valami, mert a magyarok elkapkodták, azt hitték ajándék. Csak a magyarok vitték a cuccot, mert hallották, hogy kint a boltokban kóstoló is van. Potya!

Fejesrob 2013.03.18. 15:14:48

@fidesz = népirtó csőcselék: Hülye vagy te haver.

Ki a lófaszt akar neked senki bármit is elmesélni.

Én így szeretlek, írj csak a lehető leggyakrabban, mutogasd magad, nácizz, szarozz:)

Az ilyen seggeknek pedig mindig is náciknak tartottam magam, egy írásomat mutasd meg, amiben neked azt írtam, hogy nem vagyok náci.

jb29 2013.03.18. 15:15:31

@fidesz = népirtó csőcselék:

Egy nyikkot nem szóltál arról (legalábbis a fenti kb. 50 bejegyzésben), hogy valaki milyen hozzászólás alapján lesz "náci".

Netán úgy véled, hogy ha kedved szottyan - minden érv nélkül - lenácizni valakit, akkor az náci és védje meg magát? Ennek nincs sok teteje.

Bolsi Buster 2013.03.18. 15:16:08

*Gyalázat, hogy a zsidók még az antiiszemita szót is ellopják. Semmi bajom a sémi népekkel csak a zsidókat nem kamázom, közülük is csak a cionistákkal van bajom.*

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:16:21

@fidesz = népirtó csőcselék: Én meg a Fradi-pálya mellett laktam... Tudnék mesélni.....
Ilyenek a magyarok. Magyar vagyok, tehát őrjöngök a meccs után. Érted!

Petykabá 2013.03.18. 15:17:57

@Krumpli Bogart: Már nem is tudom, hogy én miért nem vettem részt ezen a szüreti mulatságon?

Miért? Engem érdekel?

MACISAJT 2013.03.18. 15:18:45

Csodálkozik a posztíró az országra zúduló szarmennyiségtől?
Nem kéne.

Adok egy példát:

Latolgat a Népszabadság:

Finkelstein nagyobb gazember Ron Werbernél?
2013. február 21. 12:35

"Öt éve dolgozik szinte észrevétlenül a Fidesznek a nagyvilág egyik leghírhedtebb kampányguruja. (...)

Finkelstein három évtizeden át kovácsolta a homofób Jesse Helms sikereit. Ő irányította a szenátor kommunikációját, melyben a buzizás jelentős szerepet kapott. Finkelstein eközben stabil élettársi kapcsolatban él egy férfival, akivel két gyermeket nevelnek.

Finkelstein öntudatos zsidó. Az utóbbi években elsősorban Izraelben tevékenykedik. A mérsékelt és a szélsőséges zsidó nacionalisták összeboronálásán fáradozik. Dél-Karolinában viszont nem habozott „rádolgozni” megbízója demokrata riválisának zsidó származására.

2004-ben az akkor még egyértelműen a „ballib” sajtóhoz sorolt Index leleplezte, milyen szövegekkel buzdítja zárt körben Ron Werber az MSZP aktivistáit. Súlyosan el is ítélte őt egységesen az összes fontos „ballib” lap. A Mancs, az ÉS, a Figyelő, a Népszabadság stb.

Werber neve lassan egy évtizede működik folyamatosan és elevenen a Fidesz sajtójában mint hatásos szitokszó. Nem akarom én őt lebecsülni, de hát ki ez az ember egy Finkelsteinhez képest?! Hol tud ő olyan kampánypiszkító, elvtelenítő, gátlástalanító, jellemgyilkoló gyakorlatot, kapacitást fölmutatni, mint Finkelstein?" (...)
Révész Sándor, Népszabadság

----

Vagyis a Szabad Népben egy militáns zsidó azon einstandol hogy a Fidesz import zsidaja pont akkora/nagyobb
gazember mint az MSZP import zsidaja.

És 1,2 év még hátravan a választásokig...

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:19:10

@Fejesrob: Értem. Akkor a lengyelek is lopnak és a magyarok is. Mindegyik.

sárkányfő 2013.03.18. 15:19:12

@Petykabá:
Te ezt a sztorit nagyon rosszul tudod (hogy szándékosan ferdítenél azt nem merem feltételezni, nyilván rosszul vagy informálva).

Morvai "hazug" Krisztike próbált hisztériát csinálni az EP-ben azt hazudva hogy nálunk lőttek a népekre, és ez volt az amit Heller nagyon helyesen cáfolt. Azaz Morvai hazudott, Heller pedig helyrerakta - ahogy azt kell is a hazugokkal csinálni.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 15:19:21

@jb29: Igen itt röpködnek a szavak, fasiszta, náci, antiszemita - igazából minden tartalom nélkül.

Fejesrob 2013.03.18. 15:20:56

@Krumpli Bogart: Hihetetlen mikből élsz te.

Ha elkezdenének mások jellegzetességeket pld. Izraeli zsidókról mesélni, szerintem antiszemitáznál rendesen.

Kivételezett helyzetem volt (nem pártfunkci) elég sokat járkáltam nyugatra magyar csoportokkal és nagyon nem az volt a jellemző amit te leírsz. Pedig én is láttam egykét esetet.

Később pláne sokat mentem és ekkor sem volt jellemző.

Most te elmesélsz kettő db. esetet, amiről egyébként süt, hogy félreértés, továbbá az összes hasonló elmeséli, hogy kitették Ausztria összes üzletébe a magyar ne lopj táblát, amit én egyet sem láttam, pedig akkor már szinte havonta mentem és az összes ismerősömnek én vettem a videóját. Ettől persze kitehették.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:21:26

@Petykabá: Hüm... Csak nem azért, mert nem vagyok magyar?????
Gyanús.... Nagyon gyanús....

Fejesrob 2013.03.18. 15:21:36

@Krumpli Bogart: Na ja, de ilyen alapon akkor minden liberális, kábítószeres ratyi?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 15:24:22

@jb29: jol latod. az intolerancia ugyanis nem toleralhato. abban az egyben nem lehet megalkudni, hogy masokat kirekesszenek szarmazasa alapjan. es aki ilyenre torekszik annak bizony eleg komoly jellembeli es emberi hianyossagai vannak. tudod a velemeny ott er veget, ahol valaki masok szabadsagjogait, emberi meltosagat akarja serteni, korlatozni. ott nincs tolerancia. ott cimke van. olyan cimke, hogy valaki a sajat gerinctelensege, gyavasaga, mentalis zavara folytan masok szabadsagat, meltosagat, eletet akarja elvenni, korlatozni. az en ertekrendem szerint tilos olyan emberekkel megalkudni, akik celjaik elereset masok tonkretetelen keresztul kivanjak megvalositani. marpedig az antiszemitizmus, rasszizmus barhogy is eufemizaljuk nem mas, mint masok etnikai/vallasi alapon torteno kiirtasara torekves.

te szeretnel ezzel megalkudni?

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:25:52

@greatwideopen: Ebben teljesen igazad van. Én pl zsidó-keresztény vegyes családban nőttem fel, ez volt a természetes, aztán az elnúlt néhány évben arra eszméltem, hogy náci vagyok, mert a Fideszre szavaztam. :))))
Mit ne mondjak, elég érdekes érzés....

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:28:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Tudod az a baj, hogy BÁRKIRE rásütitek, hogy kirekesztő, akibe bele akarjátok fojtani a szót, vagy akinek más a vélménye, a politikai beállítódása, mint a tietek.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 15:28:25

@sárkányfő: "azt hazudva hogy nálunk lőttek a népekre, és ez volt az amit Heller nagyon helyesen cáfolt"
Végül is helyesen cáfolt, mert a maszoposokat, szadeszosokat nem lőtték szét, csak a Fidesz békés tüntetőit, közvetlenül, az után, hogy OV levonult a színpadról, mert azt még megvárták, s így Orbánt nem agyabulálták el csak R. Máriuszt.
Hiretelen késztetést érzek arra, hogy megköszönjem Gyurcsányinak és Görényinek, hogy nem éles lőszerrel lövetett.
Szóval lehet ilyeneket mondani, mint amit te v. Heller, de akkor ne csodálkozz azon, hogy a döntő többség nem szereti a magadfajtát.

Fejesrob 2013.03.18. 15:29:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ugyan már.

Én pld. egészen jól megvagyok annak ellenére, hogy egyes izraeli zsidók a fórumokban beirkálták Kolontár kapcsán, hogy a magyarok megérdemelték, Isten büntetése és hasonló baromságok.

Miért ne utálhatnák a magyarokat? A lényeg az, hogy ne itt utálják őket, hanem ott.

Ráadásul ettől én még azt sem mondom, hogy ha Izraelt valamilyen természeti csapás éri, hogy megérdemelték.
Az ilyen seggeknek úgyis meg van a maguk baja.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:31:30

@Fejesrob: Te pontosan ezt teszed, amikor azt állítod, hogy a zsidók általában ilyenek, vagy olyanok.
Általánosítasz. A zsidók olyanok, mint bármely más nép, vannak közöttük jobbosok, balosok, jók, rosszak, stb,, stb.

Erre akartam rávilágítani.

sárkányfő 2013.03.18. 15:32:27

@greatwideopen:
Te nagyon zagyválsz valamit. Morvai azt állította lőttek az emberekre. Ez nem igaz, nem lőttek senkire. Heller ezért teljes joggal cáfolta a gyalázatos hazugságot.

Feltételezem te sem vagy olyan aljas és hazug, hogy a hazugság mellé állj. Tudod ha egy hazugság mellé állnál, akkor ne csodálkozz, hogy a tisztességes többség megvetne téged.

Fejesrob 2013.03.18. 15:33:08

@Petykabá: Én Hellerékkel úgy vagyok, hogy a demokrácia erejét bizonyítja az, hogy csupán egy megjegyzést kaptak most is a névtáblájuk mellé.

Nem véletlenül nem lépnek le ezek, sehol nem lenne ilyen aranyéletük mint itt.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:33:31

@Fejesrob: Ja. És azért, mert néhány ilyen ember hülyeségket írkált, egyáltalán nem biztos, hogy minden izraelinek ez a véleménye.

Fejesrob 2013.03.18. 15:34:05

@Krumpli Bogart: Ok, hol állítottam ilyet, megtennéd, hogy beidézed ezeket a mondatokat?

Fejesrob 2013.03.18. 15:35:18

@Krumpli Bogart: Kevesebbet kellene gondolkodnod a saját agyaddal úgy, mintha én gondolkodnék.

Ugyanis, attól, hogy nem írom le valamit, még nem gondolom az ellenkezőjét.

Fejesrob 2013.03.18. 15:37:32

@sárkányfő: Szerintem megint te hazudsz.

Morvai azt állította, hogy az emberekre lőttek, Heller pedig azt, hogy nem lőttek.

Mint kiderült, lőttek, a felvett videóban világosan elhangzik fejre célozz, de a sebesülések jellege is melég jól mutatja. Többeket pld. egy méterről lőttek hátba.

Vombatus Ursinus 2013.03.18. 15:38:12

@Krumpli Bogart: "aztán az elnúlt néhány évben arra eszméltem, hogy náci vagyok, mert a Fideszre szavaztam. :))))"

Nem, nem azért vagy náci és antiszemita. A kétbites agyadban persze azért. A kommentjeid mindent elárulnak rólad és a torz világképedről.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 15:38:32

@sárkányfő: De, wazze lőttek, csak nem éles lőszerrel. De majd bepótolhatjátok ezt a hiányosságot, ha újra kormányra engednek benneteket.
Basszus ti télleg meg fogjátok érdemelni a sorsotokat.

Fejesrob 2013.03.18. 15:39:53

@Vombatus Ursinus: Na ha te Krumplit nácizod, akkor inkább a te agyad kétbites.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:39:54

@Fejesrob: Nem. Inkább azt mondom, hogy néhány agresszív megélhetési politikus kisajátította a liberális kifejezést és egyben degradálta is. Én pl. alapvetően liberális lennék, ha nem azt jelentené ma Magyarországon a liberális kifejezés, ami mindenkinek azonnal eszébe jut róla.

Számomra a liberalizmus leginkább azt jelenti, hogy élni és élni hagyni, tisztelni saját magamat, embertársaimat és tolerálni az életvitelét, gondolatvilágát, véleményét, vallásos meggyőződését mindaddig, amíg másnak nem árt.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:41:26

@Vombatus Ursinus: Rólad is mindent elárul ez a hozzászólás. Pedig ma már eredményesen tudja kezelni az orvostudomány. :)

sárkányfő 2013.03.18. 15:41:40

@Fejesrob: Nem hazudok, pláne nem "megint" hazudok, ugyanis egyszer sem hazudtam, ellentétben veled, aki már segget csináltál a pofádból akkor is, amikor hazugságokat adtál a számba. Láthatóan erről nem tudsz leszokni, te utolsó, szar alak. Morvai pedig hazudott, mert azt állította, hogy lőttek. Nem, sehol egyetlen egy éles lövés sem volt, tehát Morva hazudott, de ez neked mint hasonszőrűnek nyilván imponál.

jb29 2013.03.18. 15:44:27

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Szerintem az "intolerancia nem tolerálható" kijelentés egyrészt paradox, másrészt relatív, mert a kijelentő fél önnön értékrendje alapján határozhatja meg, mi tolerálható, s mi nem, természetesen nem csupán a kirekesztés-rasszizmus-antiszemitizmus halmazait, hanem egyéb, akár banálisabb dolgokat illetően is (pl. ízlés, magatartás, stb.). Hangsúlyozom, ez a magánvéleményem.

Nem tudok egyetérteni azzal, hogy egy személy, egy csoport (nem abszolút és nem globalizált csoport) vagy egy politikai irányzat részemről történő elítélése önmagában feljogosít bárkit is arra, hogy bírálatomat mintegy továbbgondolva, ezáltal azt radikálisan megváltoztatva azonnal beskatulyázzon.

Én sem tettem Veled, pedig egyáltalán nem értek egyet a hozzászólásaiddal, pláne azok stílusával, pedig láthatóan más térfélen játszunk.

Ez tehát a válaszom a kérdésedre: emberek kiirtása, jogaik korlátozása vagy méltóságuk megsértése nem legitimálható semmilyen körülmények között, de a lényeg az, hogy ezt én nem is hoztam szóba, Te viszont valami rejtélyes okból kifolyólag igen. Ez az, amit sérelmezek és ez vezet a címkézéshez.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 15:44:40

@Krumpli Bogart: ez az allitasod ugye nem igaz.
akkor lenne igaz, ha felfognank mint politikai velemenyt a zsidozast. de az nem politikai velemeny, hanem psziches betegseg kovetkezmenye. persze ha nem csipne a pisi a maguyk magyarsagat masok gyuloletben definialo faszfejeket allandoan es ne ereznek a kenyszeret annak, hogy jolmegaszondjak a tutit masokkal szemben azok szarmazasa alapjan, akkor nem lenne mirol vitazni. de ugye folyamatos a torekves a kirekesztesre es ellehetetlenitesre, gondolom a kesobbiekben a kiirtasra, mert mindig igy kezdodik..

eloszor csak numerus clausus.. aztan bayer-felek mokcsolodasanak legitimalasa.. aztan fellegalis pogromok, ciganyvadaszat, zsido boltok kiplakatolasa "ne vasarolj zsidotol!" feliratokkal...

aztan indulnak a vonatok. nem egy alkalommal jatszottak mar el az arra hajlamosak ezt a tortenelem folyaman. tudod, ha nem lett volna n+1 pelda a tortenelem soran erre, akkor betudnam sima paranoianak. de ugye csak a 20. szazadban is tucatnyi peldat talalni az etnikai tisztogatasokra, nepirtasra a vilagban. es mindig igy kezdodik.

eloszor mindig a suttogopropaganda teszi szalonkepesse.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:45:44

@Fejesrob: Bocsánat, rosszul fogalmaztam! Igazad van. Azt akartam írni, általánosságban!!!, nem pedig egyes szám második személyben, hogy pontosan ezt teszi az, aki általánosít.

Te nem írtál be ide ilyen általánosítást.

Fejesrob 2013.03.18. 15:46:01

@Krumpli Bogart: Ez szerintem minden mentálisan normális ember jellemzője, szerencsére a legtöbbünk így is működik.

Az egész antiszemita téma alapvetően a balliberális térnyerést és ellenfeleik térvesztését szolgálja.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:46:38

@Krumpli Bogart: Az az igazság, hogy először vagyok itt és olykor keverem a nickeket is. :))))

sárkányfő 2013.03.18. 15:47:06

@greatwideopen:
Te ugye csak viccelsz? Ugye nem vagy tényleg ekkora idióta? "csak nem éles lőszerrel"??? Szerinted ez a különbség "csak"? Ember, kapj már a fejedhez. De most azonnal. Nem igaz hogy ennyire nem érzed a dolgok súlyát. Hogy nem fogod fel micsoda óriási különbség van az éles meg a gumigolyó között.
Ez az EP-ban hangzott el angolul. Ha bárhol azt mondják neked, hogy a szír/venezuelai/kenyai/belorusz vagy bármilyen rendőrség lő a népre, akkor azt úgy érted te is, meg a világon bárhol bárki, hogy éles lövedékkel lőttek, azaz embereket akartak ölni. És ezt Morvai is nagyon jól tudta. Ahogy azt is tudta, hogy az EP-ben egy csomó olyan ország képviselője ül, mely országokban már sokszor bevetettek gumilövedéket a saját csürhéik ellen, szóval gumilövedékes sztorival nem is lehetne őket különösebben lázba hozni.

Morvai hazudott. Hellet jogosan cáfolta. Neked meg van választásod, hogy a hazugság mellé állj, vagy az igazság mellé állj. A döntéseden múlik az emberi minőséged.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 15:47:22

@sárkányfő: Pontosan gumilövedékkel lőttek szemmagasságban, aminek megvolt az a hatása, hogy kilőtték nehány ember szemét többek között, de télleg nem éles lövedékkel. Figyelmedbe ajánlom, hogy hazánkban a rendszerváltás vér nélkül ment végbe, egészen addig, míg nem jött Gyurcsányi és bandája. S pont október 23-án.
És Gyurcsányi és Gergényi még mindig szabadlábon van.

jb29 2013.03.18. 15:47:33

no kérem az a második "pedig" nem oda való, mit is keres ott... kéretik egy "noha" szót odaképzelni helyette

Fejesrob 2013.03.18. 15:48:36

@sárkányfő: Te engem nézel ennyire amatőrnek?

Morvai nem állította, hogy élessel lőttek, ezt a balliberális média állította épp azért, hogy Heller hazugságát megmagyarázza.

A dolog különben nem menti fel az EU "demokratáit" a dolog ugyanis nem Heller-Morvai vita volt, hanem a balliberális kormány által elkövetett demokráciallenes bűnök sorozata.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.18. 15:49:47

Szerintem simán elvárható a Mandinertől, hogy moderáljon. Ez nem cenzúra, mert a saját blogjában, újságában mindenki moderálhat. Hiszen az övé.

Vittem a cikket a Piroslab FB oldalra.

sárkányfő 2013.03.18. 15:50:37

@greatwideopen:
Akkor végre sikerül kimondanod, hogy valóban hazudott Morvai, és valóban Heller mondott igazat? Hű, ez nehéz szülés volt.

A rendszerváltás valóban vér nélkül ment végbe, kár hogy a csürhe nekiállt háborús zónát csinálni a belvárosból, és még kárabb, hogy ezt a mai napig sokan védik.

bőrmók 2013.03.18. 15:51:45

@jb29: ha valakit lezsidóznak, lecigányoznak, miért ne nácizhatna vissza? Nincs ebben semmi paradox. Más módon úgyse nagyon védekezhet, ez éppen a támadás jellegéből adódik.
Itt egyébként is kétféle toleranciáról van szó, ez nem önhivatkozás

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 15:52:12

@sárkányfő: A "zsidózás", az antiszemitizmus provokálása és fokozása elsősorban a zsidóságon belüli saját mammonita-etnoparazita csoport, a megélhetési üldözöttek érdeke.
Szerintem.
Legalábbis szinte csak nekik használ.

sárkányfő 2013.03.18. 15:52:38

@Fejesrob: Hazudsz, megint. Morvai állítása abban a szövegkörnyezetben egyértelműen és nyilvánvalóan éles lőszert jelentett, egyszer sem, ismétlem egyszer sem mondta ki hogy gumilövedékekről beszél.

Hazudsz egyfolytában, épp olyan hazug szar alak vagy mint Morvai.

Fejesrob 2013.03.18. 15:52:41

@jb29: Ezekben még ma sem merül fel, hogy az emberek többségénél kiírták magukat mint demokrata.

Lehet, hogy Bajnai és az egész balliberális brancs fog kapni annyi szavazatot, hogy ne nagyon csúfosan bukjanak meg, de ezt nem azért mert bárki demokratának gondolná őket, hanem azért mert Orbán elleni protest szavazat lesz.

Aki belegondol abba, hoppá lehetek én egyszer ezek ellenzéke is, na attól tuti nem fognak egy szavazatot sem kapni.

Az a helyzet, hogy ezek a "demokraták" a valóságban nem valami nagy demokraták.

bőrmók 2013.03.18. 15:53:26

@greatwideopen:
ójaj, ez a régi lemez...
"people were shot at" NEM=
"people were shot"!

Krumpli Bogart 2013.03.18. 15:54:32

@sárkányfő: A gumilövedék éppen úgy alkalmas az AKARAT MEGTÖRÉSÉRE, mint az éles, de így az állam megúszta a súlyos kártérítést, csak néhány megnyomorodott embernek kell fizetnie.

A baj az volt, hogy karhatalommal MEGTÖRTÉK AZ EMBEREK AKARATÁT.

Egyébként világosan látszott a felvételeken az is, hogy NEM TÜNTETŐ, egy házba bemenni készülő embert is megvertek, megrugdostak a "rendőrök" (vagy kicsodák?).

Jó lenne már ezt a témát hanyagolni, mert szégyen, gyalázat, ahogyan a kormány rárontott a saját népére.

Én itt be is fejezem, örülök, ha már nem jut eszembe ez a borzalom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 15:55:43

@bőrmók: És ha valakit magyarságában (szlovákságában, törökségében, avagy keresztyénségében, buddhistaságában stb.) sértve gyaláznak, pl. zsidók vagy cigányok, annak mihez van joga?

Fejesrob 2013.03.18. 15:56:06

@sárkányfő: Az egész balliberális hazudozás erre ment ki. Hogy ezt feltételezték és ezért mondot igazat Hellert.

Szóval hagyjuk ezt, senki nem gondolta az EU-ban, hogy élessel lőttek, nyilván ha így történik nem kérdezősködnek, elvégre lett volna vagy 1500 áldozat.

(Persze el tudom képzelni most már, hogy faarccal akkor is érdeklődtek volna, nem lehet, hogy a jobboldali szélsőségesek lőttek).

Látom, te az eszme érdekében szívesen kész vagy magadévá tenni egy hazugságot.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.18. 15:57:04

@sárkányfő:
Ad 1) Nem mondtam.
Ad 2) nem a csürhét lőtték szét, hanem a Fidesz bejelentett tüntetését, közvetlen Orbán távozása után.
Ad 3) A csürhe azért csinált háborús zónát a belvárosból, mert - többek között - a tévé székházat a rendőrség nem megfelelően védte, azért, hogy a zavargásokkal a Gyurcsány kormány el tudja terelni a figyelmet a botrányos öszödi beszédről és ne azzal, hanem a rombolással, fosztogatással foglalkozzon a hazai és nemzetközi sajtó.
Egyébként 2006 október 23-a megítélése nem lehet vita tárgya, így hiba volt szóbaállnom veled - elnézést.

Maitre 2013.03.18. 15:57:05

"Vagy csak én nem szeretném, hogy folyamatosan antiszemiták olvassák és kommenteljék az írásaimat?"

Javaslom a listázást, ennek is komoly magyar hagyományai vannak. Nem csak hasznos, esztétikus is lehet, és hagyományőrzés közben komoly közösség kovácsolódhat!

"Csak én nem szeretnék ötleteket adni nekik valami hülyeségre?"

Adnak azoknak eleget, ne félj. Nem szorulnak rád. :)

bőrmók 2013.03.18. 15:57:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Természetesen ugyanahhoz. Vagy nem értem, mire akarsz kilyukadni. Tudnál kicsit világosabban fogalmazni?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 15:58:02

@Brendel Mátyás: A saját újságában, a saját országában is "moderálhat" mindenki? Mitől számít cenzúrázásnak az ellentétes vagy túlzó vélemények agyagba döngölése?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 15:58:07

@jb29: szerintem abszolut nem paradox. legalabbis abban az esetben, ha valaki tisztaban van a tolerancia szo jelentesevel. sot, nekem kifejezetten kovetkezetesnek es logikusnak tunik.

es en azert vagyok tolerans, mert mindent elfogadok, ami masok es az en jogaimat, szabadsagomat nem csorbitja. hiszen pontosan errol szol az egesz, hogy elni es elni hagyni. aki ugy akar elni, hogy nem akar masokat elni hagyni, annak szepen, vagy akart csunyabban is el kell magyarazni, hogy nincs joga hozza. ugyanis a szabadsagjogai vegeternek ott, ahol masoket akarja megkurtitani.

"Nem tudok egyetérteni azzal, hogy egy személy, egy csoport (nem abszolút és nem globalizált csoport) vagy egy politikai irányzat részemről történő elítélése önmagában feljogosít bárkit is arra, hogy bírálatomat mintegy továbbgondolva, ezáltal azt radikálisan megváltoztatva azonnal beskatulyázzon."

nem is kell egyetertened vele. de az en vilagnezetem szerint mindenki felelos a donteseert, es a politikai es vallasi hovatartozas, mivel az szabad dontes kovetkezmenye, tehat az illeto felelos dontesenek eredmenye felelosseget jelent a magat elkotelezo szemely iranyaba. az etnikum mas kerdes, azt senki nem valasztja. azt lutri. senki nem felelos azert aminek szuletett. azert felelos, amit kesobb az eletevel tesz, amilyen donteseket hoz, amilyen ertekek menten el.

"Ez tehát a válaszom a kérdésedre: emberek kiirtása, jogaik korlátozása vagy méltóságuk megsértése nem legitimálható semmilyen körülmények között, de a lényeg az, hogy ezt én nem is hoztam szóba, Te viszont valami rejtélyes okból kifolyólag igen. Ez az, amit sérelmezek és ez vezet a címkézéshez."

leven errol szol a post. valoszinuleg ez lehet az oka, hogy szoba hoztam. ha rejtelyesnek talalod az indokaimat, akkor pont azt nem tetted meg ami a lenyege egy blog latogatasanak: a post elolvasa es utana velemenyezese, a post temajaval kacsolatos vita.

de ha kell, osszefoglalom neked:

a post temaja a napjainkban egyre inkabb elharapodzo nyilt antiszemitizmus. ennek fenyeben vizsgald ujra a hozzaszolasaimat. eleg fontosnak tartom ugyanis a kontextust is, hoszen az egesz vita ugy nyer ertelmet, ha tudjuk, mirol is van szo valojaban. te siman kikezdted a szemlyemet annelkul, hogy megvizsgaltad volna, a post temaja szempontjabol mennyire relevans, vagy nem relevans az, amit irtam.

Krumpli Bogart 2013.03.18. 16:00:42

@sárkányfő: A hazug szaralakozás pl. mennyivel etikusabb, mint a bödöszsidózás? Ezt miért nem moderálja senki????

Ki a szart érdekel, hogy milyen lövegékkel lőttek? LŐTTEK. ÜTÖTTEK, RÚGTAK ÉS MAGYAR ZÁSZLÓT TAPOSTAK LÁBBAL. A zászlót miért kellett megtaposni??????? Erre soha, de soha nem kaptunk válasz. Ki volt az és szolgálhat-e rendőrként egy olyan személy, aki a nemzeti lobogót szolgálat teljesítése közben nyilvánosság előtt megtapossa??????

sárkányfő 2013.03.18. 16:01:19

@Krumpli Bogart: Valóban, a gumilövedék célja a csürhe akaratának, a tombolási célú akaratnak a megtörése, ez teljesen természetes, ezért vetették be nálunk is, általában a világon máshol is a rendőrség. Mi más lenne a célja könyörgöm? Pont ezért vetik be. Valahogy le kell állítani a tomboló idiótákat.

Az éles fegyverrel való lövöldözés célja és eredménye azonban az emberi élet kioltása. Ha valaki nem képes felfogni ez mennyire más minőség, mekkora különbség, annak valami gond van a fejével. Megjegyzem ha valóban éles lőszerrel lőttek volna, ahogy Morvai hazudta, akkor egy csomó embert megöltek volna.

Nem tudom mit rágódsz ezen te is, ez egy nagyon egyértelmű, tiszta ügy, Morvai hazudott, Heller pedig cáfolta, teljes joggal.

jb29 2013.03.18. 16:02:03

@bőrmók:

Amennyire olvastam itt a kommenteket (nem olvastam mind az 500-at) egyetlen olyat sem láttam, hogy "te zsidó vagy", vagy "te cigány vagy". Teszem hozzá, szerintem ezek így még csak nem is lennének sértések. Legalábbis tudtommal sem a "zsidó", sem a "cigány" nem szitokszó, míg a mondjuk a "náci" önmagában pejoratív.

sárkányfő 2013.03.18. 16:03:59

@Fejesrob:
Hazudsz, ahogy szoktál. Ha azt mondák, hogy Libanonban/ Grúziában/bárhol a világon a rendőrség lőtt a tüntetőkre, azt te is és mindenki más is úgy érti, hogy éles lőszerrel lőttek. mert azt is jelenti.

Látom te krónikus hazudozó, szar alak vagy. Gondolom még csak nem is szégyelled magad, ugye?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:04:44

@sárkányfő: wannabe martirokkal nincs mit tenni....

pontosan ezert gyujtottak fel a varost, pontosan ezert tamadtak meg a rendoroket, hogy kapjanak aztan sirjanak. ezert rendezte a fidesz a balhe mellett a partgyulest, ezert tartottak az ultrak vezetoivel akapcsolatot, ezert tartott orban beszede egeszen addig, amig oda nem ert a botrany, majd a mini douche(bag) bepattant a jaro motoru szolgalati gepjarmube, otthagyta a felhergelt kedves nepet a rendoroknek, oszt jonapot. kesobb az altala iranyitott esemenyek vegeredmenyebol pedig politikai toket kovacsolt.

alaplepes a machivellista hatalomjatekban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:05:16

@bőrmók: Az "érzékeny" népcsoportok és különösen a kellően gazdag prominenseik bármilyen negatív kontextusban történő említésére nácizó horda visít fel azonnal. Ha viszont ugyanők (hagyjuk most a magyarokat) valami velük ütköző/súrlódó lengyelt nemzeti és/vagy vallási voltában gyaláznak, esetleg proaktívan (mint a szaros joghurt és az MLM-próféta) náciznak, egész nemzetével együtt, akkor az riposztként bármit mond, vagy ír, vagy tesz, egyre vastagabban kenik rá a "náci" fekáliát, lemoshatatlanul. Tényektől függetlenül.

kobra11 2013.03.18. 16:09:41

Ha egy zsidónak azt mondják , hogy zsidó, az már antiszemitizmus??

sárkányfő 2013.03.18. 16:09:45

@greatwideopen:

1. te írtad, ott van, ezt már nem tagadhatod: "télleg nem éles lövedékkel."

2. hazugság, a gyűlésről a népek 99%-a simán hazament, csak pár százan "nem tudták áttörni a rendőrfalat". miközben a sokezer többi tüntető simán hazament.... aha...

3. az, hogy a rendőrség hogyan védte a tévét, az se nem indok, se nem felmentés arra, hogy a csürhe háborús zónát csinált a belvárosból, köz- és magánvagyont rongált, veszélyeztette a köznyugalmat, a közbiztonságot, civilek életét és rendőrök életét is.
azt meg végképp nem menti semmi, hogy élő emberekre rágyújtották a tévé épületét. ez tömeggyilkossági kísérlet, amiért a világ minden országában többszörös életfogytig járna, és akik ezt a kibaszott gyalázatot , ezt a tömeggyilkossági kísérletet védik vagy van képük relativizálni azok a magyarság szégyenei.

Fejesrob 2013.03.18. 16:11:12

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nahát hogy kibasztak veletek.

Rákényszerítették Gyurcsányékat, hogy kivételesen ne legyenek demokraták:)

Amúgy az Astoriánál álló tömeg hol gyújtotta fel a várost? Ezt a stétoszló tömeget kezdték el a rendőrök lőni.

Gyújtogatások? Hol? Egyetlen autó, kuka nem égett le okt. 23-án.

galileo dr. 2013.03.18. 16:11:44

@Fejesrob:
Na úgy látom kibújt a szög a zsákból. Felvállalod hogy náci vagy?
Csak egyet mondj meg kérlek, tudsz bármi BÁRMI bizonyítékot azokra az állításaidra amiket a zsidókról mondasz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:12:30

@jb29: akkor mit szolsz ehhez?

"A plagizáló ?:)( Amúgy: Esterházy.)
APAI ágon mindenképpen.
A gond sajnos a másik ággal van...

Talán ismered a történetet a vendégek számára mindenféle finomsággal megterített svédasztalról.
És ahol annak egy sarkában egy apró gyufásdobozban egy icikepicike darab szar is lapul.
No, az tönkrevágja az egészet."

tehat az illeto allitasa szerint az esterhazy csaladot tonkrevagta egy picike skatulya szar, peter nevu iro fiuk feltetelezett zsido szarmazasa anyai agrol.

sárkányfő 2013.03.18. 16:12:40

@Krumpli Bogart:
Fejesrob itt ebben a blogban adott a számba hazugságot, amiért azóta sem kért bocsánatot, így a hazug szar alak minősítést maga vívta ki. Szar alaknak nevezem, mert az is: egy hazug, szar alak.

"Ki a szart érdekel, hogy milyen lövegékkel lőttek?"

Minden normális embert. Ha nem érted, ha nem vagy képes különbséget tenni emberi élet kioltásárát célzó éles lövések, és a gumilövedékek között, akkor nem vagy százas, de nagyon nem.

bőrmók 2013.03.18. 16:12:54

@jb29: ja, én ezt úgy általában értettem, nem olvastam az eddigi hozzászólásokat.

Nos, ha ITT mondod valakire hogy zsidó, azt nyilván sértésből vagy provokációból mondod, hiszen semmi közöd az illető családfájához. Tudod, azt úgy általában sértésnek veszik az emberek. Ennyi. Olyasmi, mint az anyázás. Ha azt mondom: anyád, semmi rosszat nem mondtam, de te teljes joggal sértődsz meg.

Fejesrob 2013.03.18. 16:14:01

@galileo dr.: Melyik hsz-re reagáltál?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:14:14

@Fejesrob: te most direkt csinalsz ugy, mint aki nem ert magyarul, vagy tenyleg nem vagy kepes felfogni amit irtam?:-)

mondjuk teny, nem egy fideszesnek szantam, valoszinuleg tobb benne az osszetett mondat, mint amennyivel elbirsz..;-)

megfogalmazzam neked "zemberek.. nemzet.. zellenseg... hajraagyarorszag" style-ban?:-)

Kampfer 2013.03.18. 16:15:43

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hülyeséget beszélsz. Még mindig. Egyértelmű választ adtam, de végülis azt hiszel, amit akarsz.
Nem gondolom, hogy újra kéne tanulnom az anyanyelvem, azt hiszem kellőképp világosan írtam le, amit gondolok. Olvasva néhány kommented, azt látom, hogy dúl benned a felsőbbrendűség érzése és az abszolút igazság birtoklásának képzete (vajh' honnan is ismerős ez?), de ez a te dolgod, nem tisztem ezzel foglalkozni. Majd mások úgyis a szemedre vetik...
Üdv!
Kamp.

Fejesrob 2013.03.18. 16:16:47

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ne terelj.

Te írtad ezeket:

"pontosan ezert gyujtottak fel a varost, pontosan ezert tamadtak meg a rendoroket, hogy kapjanak aztan sirjanak. ezert rendezte a fidesz a balhe mellett a partgyulest"

Első mondat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:21:00

@sárkányfő: Kár ezt mantrázni, bár kétségkívül a ti bevett gyakorlatotok a tények figyelmen kívül hagyása.
- A békésen ünneplő tömeget szándékosan keverték össze az állítólag és egyes vélemények szerint túlzó erőszakkal (v.ö. az 1968-as diákmegmozdulásokkal vagy a hálózati személyek ivadékainak székházfoglalásával) megnyilvánuló, általánosítva szélsőségesnek nevezett (méltán) tüntető-tiltakozó csoporttal.
- A két összekevert csoport elől gyakorlatilag lezártak minden menekülési irányt.
- A rendőrség akkori szabályzatával is ellentétes, illetőleg abban nem rendszeresített fegyvereket használtak, személyre célzott lövéseket leadva harcigáz-gránátokkal és gumilövedékekkel, maradandó fizikai károsodást, rokkantságot előidézve teljesen ártatlan embereknél is (bár a bűnösség kimondása állítólag bírósági hatáskör, nem mesterlövészi).
- A terrorcselekményeket bűnszervezetben elkövető rendőrök egymással és beosztottaikkal (stb.) összejátszva ezidáig teljes sikerrel megakadályozták a felelősök kiderítését - bár akkor arról volt szó, hogy azért nem kell egyéni azonosító a rendőrre, mert csapaterőben a parancsnok felel mindenki tetteiért.
- Egyik hölgyet sem szeretem így ránézésre, de a hozzám eljutott információk szerint ebben a "vitában" Heller Ágnes hazudott. Mint a vízfolyás.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:23:11

@Fejesrob: koszonom az illusztraciot es az alatamasztasat az allitasomnak, miszerint tenyleg funkcionalis analfabetak vagytok, akik ratekerednek egy szora, egy mondatra es nem kepesek azt a maga kontextusaban ertelmezni:-)

azert kerdeztem, megfogalmazzam-e neked fideszmagyarul.

jol

elkulonitett

tomondatokkal.

nehol

EROSEN

KIEMELT

LENYEGGEL

ahogy viktor beszel:-)

s 2013.03.18. 16:23:22

@MACISAJT: :-) Nincs hiteles forrás, mert ami nekem hiteles, az neked nem az. Ne fárasszuk egymást, kérlek. Ha van szemed, látsz vele. A fizimiska, a gesztusok, az egész lény magáért beszél.

www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM

galileo dr. 2013.03.18. 16:24:16

@Fejesrob:
"Az azt mondja, hogy ez azért van, mert én zsidó vagyok és nem én vagyok korrupt, hanem aki kritizál, az antiszemita.

Nézd meg az összeset, Heller, Kertész, Tasnádi, stb.
Mindegyik rájött arra, hogy a zsidóság menedék lehet, aztán vagy összejött neki, vagy sem."

Mondjuk kezdhetnéd ezzel. Hellert és Kertészt ne említsük egy lapon Tasnádival aki bűnöző. Tasnádi zsidó? Forrást kérek.
Tasnádi azt mondta valakiről hogy antiszemita? Forrást kérek.

Na most visszatérve a két nem bűnözőre, mégis mit követtek el amiért egyáltalán "a zsidóságukkal takarództak" volna? Továbbá mikor tették ezt satöbbi. Forrást kérek.

De bármilyen általad zsidónak vélt személyt felkutathatsz aki a zsidóságával takaródzott valamilyen bűn elkövetésekor.

jb29 2013.03.18. 16:24:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Itt is eltér az álláspontunk. A legelső hozzászólásomban Neked címezve írtam, hogy a tolerancia zászlaja alatt olyan emberek is sorakoznak, akik "a másik jogait, szabadságát csorbítják", s ezt pont a zsidók kapcsán (cionizmus) domborítottam ki. Vagyis egy konkrétumot említve - miszerint a cionisták imádják toleránsnak és humanistának feltüntetni magukat minden lehető szinten - a megállapítás egyértelműen paradox.

Abban, hogy nincs befolyásunk arra, ki minek és hova születik, teljes mértékben egyetértek, csak nem értem, hogy jön ide.

Olvastam a posztot, értelmeztem, s ahogy az első - bár Neked címzett - hozzászólásomban megjegyeztem, fáradtnak és fölöslegesnek tartom az "antiszemitázósdit". Nem tudom, mit mulasztottam el...

S hadd idézzek Tőled:

"Lévén erről szól a poszt". Én viszont többször is aláhúztam, hogy a saját véleményemet és tapasztalatomat írom le. Hogy itt a blogbejegyzés szerzője mire gondolt, nem az én dolgom, magyarán félreérthettél egy kicsit.

Bocs a lassú válaszokért, de mobilneten írok és folyamatosan ledobál.

bőrmók 2013.03.18. 16:25:11

@kobra11: Ha azt mondom valakinek hogy "anyád", az vajon anyázás?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:25:28

@Kampfer: a felsobbrenduseg valoban:-)

az abszolut igazsag birtokosanak nem gondolom magam, de nalatok nem nehez felsobbrendunek lenni:-)

mondjak, hogy vakok kozott felszamu a kiraly..:-)

s 2013.03.18. 16:26:44

@Krumpli Bogart: Ne parázz, burgonya. Én is magyar vagyok. Van erőm megtagadni a fajtámból mindenki felé - talán nem alaptalanul - sugárzó negatív érzéseket. Én keresztül tudok ezen lépni, de a legtöbben nem. orbánnak sem sikerült. Remélem, neked igen.

sárkányfő 2013.03.18. 16:28:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Amit összezagyváltál az hamis előítéletek, részigazságok és nettó hazugságok keveréke. Már az első mondtaban "ti"-nek nevezel engem, holott én egy ember vagyok, és csak a saját magam álláspontját képviselem, de láthatóan te azt hiszed jobban tudod én ki(k) vagyok és ki(k) álláspontját képviselem, mint én magam... :)

Az amit a csürhe csinált, hogy rátámadta a Magyar Köztársaság rendőrségére, hogy élő emberekkel teli épületet gyújtott fel, azaz tömeggyilkossági kísérletet követett el, ez a világ minden civilizált országában nagyon súlyos bűncselekmény.

Heller pedig igaza mondott, mivel cáfolta Morvai hazug állítását, aki szégyenbe akarta hozni Magyarországot, aki egyszemélyes, hazug lejáratókampányt csinált a saját hazája ellen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:28:54

@bőrmók: Nem "a" zsidókról. A zsidókkal semmi bajom.
Egyes, jómódú, ősei hitét, vallási előírásait sutba dobó, az azokat betartókat, különösen a szegény zsidókat lenéző "megélhetési" zsidókról, akik bármilyen ellenük irányuló vélemény, általuk elkövetett bűncselekmény bemutatása esetén antiszemitizmust visítanak. Nemcsak T., a maffiózó, meg a közalapítványi farokszemlére felszólító "úriember" képviselő...

sárkányfő 2013.03.18. 16:29:48

@galileo dr.:

Ezen én is röhögtem, hogy Hellert összemossa tasnádival, csak egy Fejesrobra jellemző aljas kis sunyi húzás, rá se ránts :)

Petykabá 2013.03.18. 16:29:49

@fidesz = népirtó csőcselék: Na én azt kérdezem, hogy az olyan emberek, akik másokat takonygerincnek neveznek azok mikor takarodnak el a netről? Mert jó lenne, ha minél gyorsabban megtennék mielőtt egy személyes találkozó keretében kiverem az összes fogukat.

Petykabá 2013.03.18. 16:31:45

@sárkányfő: "azt hazudva hogy nálunk lőttek a népekre"

Felvilágosítanálak, hogy lőttek rájuk, és az angol a gumilővedék lövését is shot-al jelöli. Szóval Morvai ott nem hazudott és tanulj meg angolul.

Kampfer 2013.03.18. 16:32:39

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: úgy minősítesz, úgy ítélsz, hogy szinte semmit nem tudsz rólam! Teljesen jól illusztrálod mindazt, amit gusztustalannak tartok az emberekben (tökmindegy, ki fia-sarja)! Nem is tudom, mely oldalra jellemző ez annyira??? És az a szép, hogy már rég nem arról van szó, hogy antiszemita vagy nem antiszemita... Sok valóban idióta és szélsőséges nézetet igazol a személyed, az tuti!
Kamp.

jb29 2013.03.18. 16:33:12

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem olvastam minden posztot, köszönöm az idézetet.

Ez a véleménye egy hozzászólónak, amivel nem értek egyet. Ha gondol valamit és közzé is teszi másokat sértő módon, megalapozottság nélkül, ugyanúgy elítélem mint a nácizókat, de szerintem eddigi soraimból ez is világos volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:34:48

@sárkányfő: Ti, mert tőletek unalmasan sokszor olvasott-hallott féligazságok. Vagy (fizetett vagy önkéntes)tagja vagy a klikknek, vagy saját gondolatok nélküli epigon, klón.
A rendőrruhába öltöztetett (helyszíni beszámolók szerint egymás között nem minden esetben magyarul beszélő) csürhe megtámadta az ünneplő tömeget. Ez valóban háborús bűncselekmény.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:35:17

@jb29: nem erted az allaspontomat.

egy cionista mar dontott amellett, hogy o egy zsido jobbikos. nem egy nem meghatarozott zsido szarmazasu emberrol beszelunk, aki lehet agysebesz, drogdiler, prostitualt, szinesz, zsebmetszo, ovono, bankar, mozigepesz, akarmi. hanem olyan valakirol, aki a zsido jobbikot valasztva masok jogait csorbitani kivanja es azon keresztul akarja kitaposni a maga lehetosegeit.

de ahogy en magyarkent kikerem magamnak, hogy egy kalap ala soroljanak a turbomagyarokkal, akik a magyarsagukat a paranoiajuk es az abbol fakado konstans ellensegkereses kielesere hasznaljak fel, ugy a zsidokra sem lehet en bloc rahuzni a cionista jelzot, hiszen kozottuk is sokfele ember el. ilyen is, olyan is.

tehat a problemam az az egesszel, hogy alapvetoen a zsido szo pejorativ hasznalataval olyan embereket sertenek meg, olyan szemelyek ellen viselnek - egyelore - verbalisan hadat akikrol azt sem tudjak, kicsodak, micsodak, mit erdemelnek, mit tettek, milyen felelosseguk van es miben.

Petykabá 2013.03.18. 16:36:16

@Krumpli Bogart: Akkor mi vagy, ha nem vagy magyar?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:38:00

@Petykabá: látod, te szarzsák, hogy még magyarul sem tudsz a hozzád hasonló gerinctelen férgekhez méltóan? :D
Ki szólított fel, hogy takarodj? Én ugyan nem, te hazug trágyakupac!
Én csak azt mondtam, hogy akkor fog megszűnni a zsidózás, ha végre eltakarodtok anyátokba.
Ennek felfogásához a náci fejed kevés.

Fejesrob 2013.03.18. 16:38:17

@galileo dr.: Akik zsidóságukkal védekeznek, pontosabban azzal, hogy személyük megtámadása antiszemitizmus, azok maguk gondoskodnak arról, hogy bűneik zsidó bűn legyen nem zsidó szemekben.

Nyilván nem véletlenül idézted be, de én azt is írtam, hogy a hazai zsidóknak mindenkitől el kellene határolódnia, aki zsidóságát tartja pajzsként maga elé.

A magyar-ellenes zsidókkal szemben én antiszemita vagyok, ezt le is írtam.

Heller, Kertész nem zsidóként utálja a magyarokat, tehát nem egy kollektív magyar-utálat elemei ők, hanem különböző okok miatt. (Anyagi, egzisztenciális, paranoia, stb.)

Épp ezért nem vagyok (magam szerint) antiszemita.

Mások szemében természetesen lehetek antiszemita, pld. azt mondja, hogy Heller, Kertész megvetése önmagában antiszemitizmus.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:39:17

@Kampfer: eleget tudok:-)

sajat magad neonacinak es antiszemitanak titulalod es a hozzaszolasaid alapjan valoban az vagy. te magad dontottel amellett, hogy pszichopatak koze allsz. nem hivhatlak humanistanak. nem hivhatlak philantropnak. bevallottan naci vagy, aki masok megtoreseben, jogfosztasaban, kiirtasaban latja a sajat felemelkedesenek eszkozet.

nem ertem. ha nem tetszenek a kovetkezmenyek, donts maskent, legyt nyitottabb a vilagra es tanulj tobbet a vilagrol. ha nem igy teszel, ennyi jar es nem tobb. ha nem vagy tiszteletremelto, nincs miert tisztelni.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:40:10

@Petykabá: ostoba barom, nem látod, hogy gúnyolódik rajtatok? Hiszen ti magyarkodtok itt folyton, ti antimagyaroztok, hazaárulóztok és nem sül le a bőr a pofátokról! :D

Petykabá 2013.03.18. 16:40:58

@fidesz = népirtó csőcselék: Na most fogom megtenni azt veled te nyomorék, hogy feljelentelek a rendőrségen.

Te mered állítani, hogy valaki gerinctelen? Te akinek a trágya folyik a kezéből és nyilván a szájából is. Akinek a lehellete bűzlik a gyűlölettől. Undorító féreg.

bőrmók 2013.03.18. 16:41:44

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ez most egy kicsit túl polkorrektre sikeredett :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:41:51

@Kampfer: mondd, tudsz te németül? Tudod, hogy a Kampfer és a Kämpfer nem ugyanaz? :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:42:39

@Petykabá: tőled nem is tellik más, csak a rendőrség... :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:43:45

@Petykabá: ja, ne felejtsük el, hogy viszont én is feljelentelek rágalmazásért! Mert ugye itten fentebb te megrágalmaztál engem azzal, hogy felszólítottalak takarodásra! :DDD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:44:28

@galileo dr.: Ez a "forrást kérek" az élőbeszéddel gyakorlatilag azonos írásos vitában az egyik legnagyobb demagóg húzás, amit el lehet követni. Szerinted ki tudja ennyi év távlatából előszedni Tasnádi megnyilatkozásait? Esetleg a volt neje, ha még él...
Arra viszont emlékszünk, hogy a szegényeket megszégyenítve kóser menüt rendelt magának az előzetesben, és kb. kihallgatásonként és tárgyalásonként vádolta meg az igazságszolgáltatás és a bűnügyi eljárás résztvevőit antiszemitizmussal. Nem is sikertelenül.

Fejesrob 2013.03.18. 16:44:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Meg kell mondanom Sipikém, hogy némely esetben meglehetős belső értelmi harcra van ahhoz szükség, hogy az ember ne legyen antiszemita.

Bevallom, én ilyenkor mindig zsidó barátaimra és azokra a zsidó csajokra gondolok, akikkel úgy jártam, hogy nem szégyellték zsidóságukat.

Nagyon könnyű ám megbélyegezni egy népet, a zsidók ezt pontosan tudják.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:46:10

@jb29: tudod mi a kulonbseg a ketto kozott?

a nacizok nem belyegzik meg albert speer gyerekeit vagy edda goringet az apjuk tetteiert.

a zsidozok egy random kivalasztott zsidot felelosse tesznek a nem is ismert szulei, osei velt buneiert es a gyerekeire is tovabb orokoltetik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:47:34

@Fejesrob: "Nagyon könnyű ám megbélyegezni egy népet, a zsidók ezt pontosan tudják."

pontosan.

de ugye a kihivas, a fejlodes es tanulas jellemzoen sosem a konnyebbik uton var rank.

Fejesrob 2013.03.18. 16:48:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te hol élsz, a holdon?

A mai kárpótlás egyik legfontosabb indoka, hogy a zsidók ellen elkövetett bűnökért a felelősség gyakorlatilag végtelen az öröklési sorban.

jb29 2013.03.18. 16:48:30

Értem az álláspontodat, de ez nem arra reflektál , amit mondtam, illetve amit korábban a szemedre vetettem. Nem írtam egyszer sem, hogy "minden zsidó", vagy "döntést nem hozó zsidó" vagy bármi efféle.

Én nem "zsidóztam", pusztán felvetettem, hogy a magukat toleránsnak vallók - mint pl. Te, hogy helyben maradjunk - nem éppen hangoztatott meggyőződésüknek megfelelő stílusban és szóhasználattal nyilatkoznak. Ha gondolod, olvasd végig újra mindazt, amit leírtam, nem látok következetlenséget vagy logikátlanságot bennük.

Annyit mindenesetre elértünk, hogy sokkal kulturáltabb stílusban és hangnemben, vádoskodástól mentesen reagálsz amióta szóba elegyedtünk egymással mint annak előtte, s azért ez is valami.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:48:49

@Petykabá: stop! Téged valakivel összekevertelek! (ez most független a fenyegetőzésedtől, csak a tények kedvéért szögezném le)

Valami hasonszőrű nick pár hete/hónapja telezsidózta/cigányozta a blog.hu-t, de vagy hiányos az adatlapod, vagy kivételesen alaptalanul basztattalak.
(leszámítva az ideokádott hülyeségeidet, de az más lapra tartozik)

sárkányfő 2013.03.18. 16:49:21

@Petykabá: Tudok angolul, ezért felvilágosítalak, hogy a gumilövedék angolul plastic/rubber bullet, és ez nem hagyta el Morvai száját. A shot az ige, a lövés, amiből nem derül ki a lövedék típusa, nagyokos. És ha nem hangsúlyozzák ki gumilövedék, akkor alapból mindenki élesnek érti, ahogy azt is jelenti.

Mindez persze nyilvánvaló, szánalom ahogy Morvai hazugságát további hazugságokkal próbálod menteni. Javaslom nézz magadba, gondold át, és ne állj ki a hazugság mellett mert az téged is minősít.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mégis mire gondolsz konkrétan? Valószínűleg még csak nem is találkoztak soha, nem egy körökben forognak, teljesen más életet élnek, stb... Ja, hogy két lábuk és két kezük van? Na, akkor ilyen alapon te is hasonlítasz a norvég tömeggyilkosra...

Fejesrob 2013.03.18. 16:49:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na hogyne és ezt kiktől várod el?

A zsidóktól?

kela-bá 2013.03.18. 16:49:45

" Mindörökké antiszemitizmus"
Tisztelt MAGYAROK !Végig söpört a tavaszi tél európán, kaptunk mi is belőle,összefogással átvészeltük. De vigyázat más "csapás" is bekövetkezhet !Íme:
Vicsek Ferenc :" 5 éve nem találja a világ válságkezelés sikeres módját ,az átmeneti megoldások nélkül azonban a FEJLETT országok tucatjait temetheti maga alá az összeomlás..." Beszélgetés egy értelmes fiatalemberrel.
Mi a gond ? Van e, és ha igen mi a megoldás ? Orbán szabadságharca...,3.világ háború ? Stb. Megnézhető itt:
atv.hu/műsorok-PROFIT 2013.03.17-i adás.

Jó enne, ha pártok nem egymás ellen hergelnék az embereket hanem közös együttműködésre, felkészítenék a "jónépet" az esetleges nehezebb napokra.

Pld. Akiknek földjük van (kiskertekben is) vessenek, termeljenek élelmiszert minél többet és neveljenek haszonállatokat.A városi emberek akiknek vannak vidéki kapcsolataik,jól teszik ha mennek segíteni a vidékieknek, még jól jöhet a kapcsolat.

" Ahol szegénység van ott nincs alkotmány" mondta valaki az ünnepi rendezvényen. Jól hangzik, de, ha ennivaló sem lesz, akkor izélhetjük az alkotmányt !

Szívből kívánom, hogy ez csak HA maradjon !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:50:02

@zajos1: engem akartal kerdezni, droid?

itt vagyok, bakker, talald mar el azt a kurva linket, ha hozzam akarsz sozlni, ne nekem kelljen kiszurnom a hulyesegeidet a tomegbol:-)

tedd fel a kezed, ugy jelentkezz, hogy lassam!:-DDD

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:50:13

@fidesz = népirtó csőcselék: uff... az ideokádott hülyeség meg nem tőled származott... Tényleg bocs! Ilyen az, mikor az ember rákattan a náci trollokra... :(

sárkányfő 2013.03.18. 16:51:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Azzal, hogy ismételgeted a hazugságaidat, meg a szánalmas kis összeesküvés-elméleteid, attól még nem leszel meggyőzőbb :)

Még hogy nem magyarul beszéltek... istenem, van akkora ökörség amit te nem szopsz be?

jb29 2013.03.18. 16:51:27

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ez viszont téves megállapítás részedről. A "nácizók" ugyanis nemhogy egy-egy náci gyerekeit bélyegzik meg, de olyan elképesztő kollektív bűntudatba tapossák nap mint nap azon "apák fiai" tömegeit is, akiknek az égvilágon semmi közük az említettekhez, hogy párja sincs.

bőrmók 2013.03.18. 16:51:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: amelyek között olyanok is fel-felbukkannak, mint szűzleány vérének ivása, Krisztus megfeszítése, Trianon, dínók kipusztulása...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:51:45

@bőrmók: Nem polkorrektség, tényközlés.
Soha nem fogom elfelejteni azt a 2005 őszi debreceni nagygyűlést, amelyen prof. Halmos Sándor rabbi mondta el a legrövidebb, leginkább lényegre törő, akkor és ott és legnagyobb tetszésnyilvánítást kiváltó beszédet a kettős állampolgárság mellett, a werberi-gyurcsányi (magyar hangjuk a Heti Hetesben Hernádi Judit volt) huszonhárommilliórománozással szemben.

mscee 2013.03.18. 16:51:56

Miert antiszemitizmus,ha barki neven nevezi az askalodo ,gyulolkodo "bosszu nepenek" fiait?

jb29 2013.03.18. 16:52:20

"Annyit mindenesetre elértünk, hogy sokkal kulturáltabb stílusban és hangnemben, vádoskodástól mentesen reagálsz amióta szóba elegyedtünk egymással mint annak előtte, s azért ez is valami."

Visszavonva.

bőrmók 2013.03.18. 16:52:25

@jb29: tudnál erre példákat mondani?

sárkányfő 2013.03.18. 16:52:26

@s:

Micsoda államférfi... :D

Fejesrob 2013.03.18. 16:52:44

@kela-bá: Ugyan már. Amíg Jobboldali a kormány nem lesz itt összeomlás.

Akik a magyar részvényeket veszik, jobban bíznak Orbánékban mint Bajnaiékban, nem véletlenül kellett Bajnaiéknak az IMF-hez fordulniuk.

Kampfer 2013.03.18. 16:53:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Valóban szövegértési problémák lehetnek odafönt...
Azt írtam, mivel én nem szeretem a zsidókat, ezért én nyilván náci meg fasiszta és minden egyéb vagyok, ami mostanában divatos jelző, ha valaki nem imádja a kiválasztott népet (nem én hívom őket így)!
Qrvára nem akarom őket sem megtörni, sem eltaposni, sem vagonírozni!!! Ezt is írtam első kommentemben, de biztos nem olvastad... Azt írtam le, hogy ha nekik itt olyannyira rossz és nem tolerálják őket, akkor simán elmehetnek egy olyan helyre, ahol szeretik és várják őket! Nem kell egymás életét elbaszni, éljenek boldogan ott! De itthon hadd érezze már a magyar ember otthon magát! Alkalmazkodásban és toleranciában nem egy erős népség! Egy magyar éppúgy és annyira lehet itthon intoleráns, amennyire egy zsidó Izraelben!
Minden nap tanulok a világról, látok újat és rosszat, érdekeset és jót is. Sokféle nép gyermekével kerülök kapcsolatba és van sok tapasztalatom, de biztos nem elég. De ha majd más tapasztalatom lesz róluk, akkor majd másként is fogok vélekedni! De érdekességként azért azt leírom, hogy messze nem az izraeliekkel van a legrosszabb tapasztalatom! Sőt! De a 'honi' zsidók voltak eddig a leggusztustalanabbak velem és a környezetemmel! Ha a lengyelekről szólt volna ez a poszt, akkor róluk egész másként írtam volna! Vagy akár a finnekről! Tapasztalatokra alapozott vélemények, nem előítélet. Senki sem születik antiszemitának! Ezt el szokás feledni a 'túloldalon'! Ha a zsidókkal általánosítanak, az mindig sokkal felháborítóbb, mintha a magyarokkal kapcsolatban teszik ezt! Kettős mérce ezerrel...! Még egy kis idő és ez is teljesen természetes lesz egy újabb generáció számára!
Kamp.

bőrmók 2013.03.18. 16:54:23

@mscee: köszönjük, hogy köpésednek ilyen előzékenyen aláálltál vala

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:54:53

@jb29: gondolom nekem szolt, csak tudom, mobilnet:-)

van valamifele katyvasz, tobben keverik a liberalizmust egyfajta "tartsd oda a masik orcadat" szuicid eletszemlelettel.

felejtos. a liberalizmus kiralyok veret itta amikor megszuletett es a bastille romajaibol keszult a bolcsoje.

Kampfer 2013.03.18. 16:55:15

@fidesz = népirtó csőcselék: németül már kevésbé. Rég tanultam és nem használtam, sokat felejtettem. A billentyűzet pedig ezt engedte... Részletkérdés.
Kamp.

Petykabá 2013.03.18. 16:55:52

@sárkányfő: nézd meg a videót, kezdettől fogva egyértelmű, hogy mindenki érti, hogy gumilövedékes lövöldözésről van szó (az egész EP érti, hiszen senki nem halt meg, tehát amúgy is nyilvánvaló lenne). A Morvai, akit egyébként nem tartok nagyra azt mondja people were shot at (ami igaz), mire Heller (nobody was shot). Ezt nevezed te egyenes beszédnek? Miért nem azt mondta Heller, hogy (true they were shot with rubber bullets only). Na azért ne nézzenek ennyire hülyének.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:57:06

@Petykabá: apropo... Bocsánatkérés ezennel visszavonva! Ez súlyos testi sértéssel való fenyegetés. Szóval igen, meglátjuk!

Fejesrob 2013.03.18. 16:57:06

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tévedsz: A liberálist keverik a pofátlan cinikus tolvajjal, nyilván nem véletlenül.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:57:57

@Kampfer: annyira nem. Az egyik kámfor, a másik harcos ;)
Nem mindegy, hogy harcolsz vagy felszívódsz! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:00:05

@sárkányfő: Bocs, nem tudtam, hogy nem ugyanabba a gyülekezetbe tartoznak. Mondták már neked, hogy tiszta Goebbels vagy?@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a nacizok nem belyegzik meg albert speer gyerekeit vagy edda goringet az apjuk tetteiert."
Nem hát. Illetve: nem is nagyon. Éppen hogy csak annyira, hogy kárpótlást és egyéb "sui generis" járó járadékokat fizettetnek velük. Hetediziglen. Legalább...

Petykabá 2013.03.18. 17:00:14

@fidesz = népirtó csőcselék: Tudod ebből a következőt szűrtem le: Te amikor nagyon durván megsértesz valakit, majd rájössz, hogy alaptalanul, akkor azt írod: stop. (majd a magyarázkodás/magyarázat) Valójában a magyar szó/szavak, amit ilyenkor használunk az a bocsánat, ne haragudj stb.

Persze nem ragaszkodom a magyarhoz, cigányul is jól esett volna, vagy bármilyen nyelven.

Na ennyit a gerincekről. és az a legszebb, hogy neked ez az öntudatlan reakciód volt. stop.

sárkányfő 2013.03.18. 17:02:04

@Petykabá:
Megnéztem a videót, az égvilágon semmi jele annak, hogy bárki is kitalálná magától, hogy gumilövedékről van szó, hogyan is találhatná ki, ha egyszer el sem hangzik.

Megjegyzem okkal hallgatta el Morvai a lényeget, ugyanis a gumilövedék egyáltalán nem hangzik olyan rosszul az EP-ben, hisz egy csomó ország használja balhék esetén (és igazuk is van). Tudta ez Morvai is, ezért hallgatta el, hazugsága egyértelmű.

Akármennyire is menekülsz a tény elől, attól még tény: még te is éles lövésre gondolnál, ha látnál egy híradást a tévében, vagy személyesen mesélné neked valaki, hogy a rendőrök valahol (bárhol a világon) lőttek az emberekre. Ez ugyanis ezt jelenti alapból.

Morvai tehát hazudott, le akarta járatni egy durva és eszement hazugsággal a magyar rendőrséget, és Heller - nagyon helyesen - cáfolta a hazugságát. És ne Helleren kérd már számon, hogy Morvai hazudott, ne csináld már ezt, röhej, talán Morvain kérd számon a hazugságát.

Ne erőlködj, ezt a hazugságot nem lehet igazságnak hazudni, és a te szégyened is hogy megpróbálod újra és újra.

jb29 2013.03.18. 17:02:05

@bőrmók:

Természetesen: az agyonismételt, agyonsulykolt holokausztozásra gondolok, ami körülöttem és körülötted ugyanúgy folyik Magyarországon.

Az állandó, aljas csöpögtetésre, amely általam soha el nem követett bűnt akar folyton-furt rám erőltetni. Emiatt a mai napig vidáman lenácizhatnak, pusztán azért mert magyar vagyok és mondjuk merek véleményt nyilvánítani egyes zsidókról vagy Izraelről.

Mi közöm nekem a holokauszthoz? Miért tömik a gyerkőcök fejét vele az indokoltnál ezerszer jobban már apró koruktól fogva? Mi ez, ha nem a "nácizók ítélkezése"?

sárkányfő 2013.03.18. 17:03:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

helyes, hogy értelmes válasznak még a látszatára sem törekszel, így még nyilvánvalóbbá válik valódi személyiséged természete - persze eddig sem voltak illúzióink.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:04:35

@Kampfer: a tanulas, az ismeretek megszerzese mindig azoknak art, akik manipulalni akarnak a tudatlansagoddal es olyanok ellen felhasznalni, vagy a sajat erdekukben olyanokkal osszeugrasztani, akikkel alapvetoen nem is lenne semmi bajod....

ennyit tudok erre az egesz hanyasra mondani:-)

meselhetnek egy csomo mindent. csak nem ertened. jelenleg bele vagy ragadva abba,hogy te vagy az aldozat es a szemet zsidok aldozata. majd ha egyszer eljutsz arra a szintre, hogy eszrevedd, az eleted minden pillanataert te felelsz es barmi tortenik veled annak te vagy az okozoja es az elet nevu egyetlenben egyetlen valtozora van befolyasod, az pedig te magad vagy, akkor valoszinuleg lesz majd mirol beszelgetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:05:05

@fidesz = népirtó csőcselék: A kámfor nem felszívódik, hanem szublimál, azaz légköri (földfelszíni) nyomáson nincs folyékony halmazállapota, szilárdból egyből légneművé alakulva párolog el. Példát vehetnél róla!

Petykabá 2013.03.18. 17:06:29

@sárkányfő: a kérdés továbbra is égető: miért nem mondta Heller, hogy de csak gumilövedék volt ne sírjál már Krisztikém. Efelett nagyon elsiklasz, egyébként meg hol is használnak gumilövedéket? Ja és nézz már utána, hogy Európában hány szemet lőttek ki az utóbbi 10 évben gumilövedékkel, és abból hány nem okt 23-i tüntető volt. Nem kell válaszolni felesleges. hidd azt hogy úgy van ahogyan gondolod az a biztos. neked van igazad.

Clancy 2013.03.18. 17:08:20

Manapság egyes népcsoportok pajzsként,fegyverként használják származásuk és ez teljes mértékben megengedhetetlen és elfogadhatatlan!Izrael rendszeresen "elbújik" az antiszemita pajzs mögé,ha szorul a hurok a nyakán.Legyen az egy megbecsült német származású író,vagy egy amerikai szenátor,ezt a kártyát rendszeresen előhúzza bárki ellen izrael és a magát toleránsnak hirdető zsidóság.Rettenetesen visszataszító és gerinctelen viselkedés.A cigány társadalommal kapcsolatosan is megfigyelhető ez a párhuzam.Kitanították őket.Sajnos mi nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben,mint a kanadai polgárok.Persze akinek egy csöppnyi esze van,azért átmegy az utca túloldalára,ha egy ötfős cigány társaságot lát.Ezt a viselkedést természetesen lehet rasszistának aposztrofálni,de én csak úgy nevezném az illetőt:kevés benne a suicid hajlam!

Magyarországon kevés a náci,viszont egyre inkább elhatalmasodik az indulat(nem kizárólag itthon figyelhető meg a folyamat),amitől én egyáltalán nem félek.Ráfér az országra egy igazi nagytakarítás.Évtizedek teltek el úgy,hogy gazemberek,szimpla bűnözők uralkodtak a társadalmon és ez megbosszulja magát.Ki kell mondani,hogy ebben az országban is működik egy nagyon erős zsidó lobby,amit már nem lehet a szőnyeg alá seperni,mert nagyon kilóg a lóláb.A NATO bejöveteléről senki ne fantáziáljon,mert egyrészt mi is tagok vagyunk,másrészt,ha itt kialakulna egy fegyveres konfliktus,azt a pénzvilág is nagyon megérezni,felborulna az egész térség stabilitása.Elindíthatna egy folyamatot,aminek beláthatatlan következményei lennének,illetve katonai elemzők szerint életveszélyes "játék" lenne!Ez nem járható út,senkinek nem érdeke!

Már valaki említette,hogy itt akkor fognak és kizárólag akkor fognak mérséklődni az indulatok,ha végre egyenes beszéd lesz és a kettős mérce pedig teljes mértékben megszűnik létezni!Akkor,előbb nem.Amit nem szabad Jupiternek,azt a "nagybalfasznak" sem szabad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:08:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: mitol tiltottak el oket? nem lehettek orvosok, ugyvedek, kereskedok, balettancosok, kofaragok?

gettoba zartak oket? elgazositottak? elegettek? halalra dolgoztattak? megvontak toluk az egeszsegugyi ellatast?

mivel a speer csaladi vagyon alapja az elrabolt zsido vagyonbol szarmazik, nem meglepo, hogy karteritest fizetnek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:08:23

@sárkányfő: Hoppácska! Kibújt a szeg a zsákból? Csak előbuggyant a pár sorral feljebb bőszen tagadott többes szám? Hány szellemi Goebbels-fattyú van még itt?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:08:27

@Petykabá: no ez nem egészen így áll!
1. Nem szeretek indokolatlanul bántani másokat. Rossz szokásom, hogy ha valóban indokolatlanul teszem, akkor be is ismerem.
2. Esetedben, annyi történt, hogy rosszkor szóltál egy témához és olyan stílusban, amitől az ötvenedik hasonló után már automatán nyílik a bicska, megfejelve mindez azzal, hogy egy hasonló hangzású nikket használó nácipalánta már járt erre.

3. Épp most kérdeztem meg a rendőröket, hogy mi van, ha súlyos testi sértéssel fenyegetőzik valaki... :DDDD
(ne izgulj, páran már elkövették, én nem viszem a virtuális életemet a való világba :D)

galileo dr. 2013.03.18. 17:09:13

@Fejesrob:
Akkor miért mondtad hogy a zsidóságukkal takaróznak?

Te amúgy nem veszed észre hogy még magadnak se ismered be hogy semmi alapja a nézeteidnek? Itt megadtuk az esélyt ezerszer hogy bebizonyítsd mekkora kötsögök ezek a zsidók. Nem tudtad. De mégcsak meg se próbáltad hanem állandóan eltereled a beszédet. Namost engem nem igazán érdekel, én tudom mi igaz és mi nem, de benned nem szólal meg egy kis hang amikor zsidózol hogy "dehát ezeknek amiket mondok nincs is alapja"?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:09:28

@Petykabá: egyebekben meg nézz rá a postaládádra, amit ugyan már megbántam a verekedős beszólásod miatt, de mindegy...

sárkányfő 2013.03.18. 17:10:12

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: a többes szám alatt mindazokat értettem akik itt olvassák az épületes benyögéseid. de tudod mit, hidd el amit bemagyarázol magadnak, szánalmas vagy, és vicces :)

Kampfer 2013.03.18. 17:10:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem célom, hogy beszélgessek veled és az sem, hogy te megértsd az életem minden momentumát. Senkivel nem lett volna semmi bajom, ha nem akartak volna velem (és sok más emberrel - szlovákokkal és lengyelekkel is) szánt szándékkal kibaszni. Megtették, röhögtek, leléptek. Nem egyszer! Nem vagy azon ismeretek birtokában, hogy megítéld mit értenék meg és mit nem. Köztünk az a különbség, hogy én erről nem akarlak téged meggyőzni, most is azt mondom, azt hiszel és gondolsz, amit akarsz. Én is. Ettől még nem leszel sem több, sem különb nálam! Arról pedig én mesélhetnék neked, hogy mennyi olyan momentum irányítja az életünket, amire SEMMI ráhatásunk nincs, de szerintem ezt meg te nem értenéd meg!
Kamp.

Fejesrob 2013.03.18. 17:10:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te szereted ezt a szerepet, hogy az emberek azért antiszemiták, mert kompenzálnak.

Senkinek semmi problémája nem lenne pld. Hellernek, ha Izraelből és Izraeli pénzből antiszemitázná a magyarokat.

Megteszik ezt jópáran Izraelből és a nevüket nem tudod, mert az itt nem érdekel senkit. Nem mi etetjük, le van szarva.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:12:06

@Clancy: horogkeresztet viszonylag kevesen tetováltatnak magukra, de láttam már ilyet is.
Viszont te minek nevezed azt a söpredéket, amelyik épp úgy viselkedik mint a nácik, mégis tiltakozik a jelző ellen?

Petykabá 2013.03.18. 17:13:12

@fidesz = népirtó csőcselék: nyuszika te szopni jársz ide?

1: milyen bocsánatkérést vonsz vissza? amit gerinctelenségedben elfelejtettél kimondani?

2: milyen ember az, aki alaptalanul megsért valakit, majd utólag visszavonja a bocsánatkérést, mert a másik az első sértésre keményen reagált? elmondom: gerinctelen.

Az a szép, hogy a te hajlékony gerinced itt van dokumentálva ezen a blogon.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:15:51

@Petykabá: amit privátban elküldtem.
És tudod ez úgy működik, hogy amíg valakiről azt képzelem, hogy normális és oktalanul sértegettem, addig képes vagyok elnézést kérni.
Mikor azt látom, hogy egy hihetetlen tahó...
Lehet, hogy nem vagy náci, de tipikus példánya vagy a "bottal sem piszkálnám" kategóriájú alakoknak.

Fejesrob 2013.03.18. 17:17:16

@galileo dr.: Mert azzal takaróznak.

Linkeket most nem adnék.

Az, hogy ki milyen azt a másik ítéli meg, ezt elfogadom, tehát azt is, hogy én antiszemita vagyok. Valójában leszarom, de nevezzük elfogadásnak.

Ez azonban ne töltsön el megelégedéssel, vagy valami erkölcsi fölénnyel, itt egyszerűen csak arról van szó, hogy nem vagyok érdekelt minősítésedben, nekem nem jelent erkölcsi fölényt az, ha pld. bebizonyítom magamnak, hogy te pld. magyargyűlölő vagy.

Azzal együtt javaslom, hogy te is sürgősen szokjál le róla. Előnyöd nincs belőle, ha csak az nem előny számodra, hogy újabb antiszemitát találtál, hátrányod viszont millió lehet, beteg, beképzelt fasz, kerülöm inkább, gondolhatják rólad.

Ezt pedig biztosan nem akarnád.

Kampfer 2013.03.18. 17:18:06

@fidesz = népirtó csőcselék: mint említettem, nem érdekel a kérdés. Amikor regeltem, ezt a karaktert tudtam használni. Lényegtelen...
Kamp.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:19:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: úgy emlékszem, téged senki sem kérdezett, szóval kuss! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:19:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem ismerem őket, nem a mi templomunkba járnak, de holmi vérbíróságokról, kitelepítésekről, B-listázásról, kuláklistákról, malenkij robotokról, Benes-dekrétumokról és hasonlókról mintha már hallottam volna...
A szülőfalumban csak egy "náci" (nyilas) volt (300 lélekből tudom, az is sok), ő eleve nem is tudott szaporodni, mert életfogytiglanit kapott a zöld inge miatt.Hallottam még egy párttitkárról (MSZMP komisszár a helyi látszatönkormányzat fölött), aki Szendrőben élt, és halt meg, aztán amikor az örökösei által eladott házat bontották, akkor került elő a padlásból a gondosan eltett nyilas egyenruhája és a fegyvere. Az ő leszármazottai gondolom ma is vagy balliberálisok, vagy jobbikosok, vagy mikor hogy, mint az egykori hajdúsámsoni MSZP-tag Jobbik elnök...
(Forrást ilyenkor könnyű találni, hóolvadás van.)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:21:10

@Kampfer: ha mégis átírnád, akkor AltGr+a a mägyär billentyűzeten. :D

(ezt csak azért írom, mert itt-ott úgy tűnik, csak paródia vagy, nem gondolod komolyan amit írsz - részemről lezárva)

sárkányfő 2013.03.18. 17:23:22

@Petykabá:

Miért menekülsz újra és újra ez elől az állításom elől?:
"Akármennyire is menekülsz a tény elől, attól még tény: még te is éles lövésre gondolnál, ha látnál egy híradást a tévében, vagy személyesen mesélné neked valaki, hogy a rendőrök valahol (bárhol a világon) lőttek az emberekre. Ez ugyanis ezt jelenti alapból."

Nem gondolod, hogy árulkodó a hallgatásod? Mind tudjuk hogy igazam van, és pont azért nem válaszolsz mert tudod hogy igazam van.

Minden más csak terelés és blabla. Heller nyilván megdöbbent és felháborodott hogy egész Európa színe előtt ekkorát hazudik Morvai, ráadásul nem is politikus, ő követte a tisztessége parancsát, cáfolta a hazugságot. te csak sepregess Morvai előtt, ne akard másra kenni Morvai hazugságát, nagyon nem szép dolog ám ez.

És hogy hol használnak gumilövedéket? te viccelsz? ez a tömegoszlatás bevett ezsköze. pl. a franciáknál, németeknél, minden nagyobb buli alkalmával. bevett megoldás. Még halálos áldozat is volt, ne viccelj, tessék itt egy pl. Genovában: index.hu/kulfold/genova0720/

döbbenet a hozzáállásod. A csürhe civilek, rendőrök életét veszélyeztette, konkrétan rendőrökre támadtak sorozatosan kövekkel és molotovokkal. az MTV-t tele emberrel felgyújtották, ami nettó tömeggyilkossági kísérlet. És te a gumilövedéken pattogsz... ember... ha te nekem dobsz egy molotovot, és van nálam fegyver, önvédelemből simán lelőlek. nem gumival, élessel. és még igazam is lesz. neked totál eltorzította a politika a gondolkodásodat, semmilyen vélt vagy valós politikai gyökerű felháborodás nem legalizál gyilkosságot, és a gyilkosokat meg kell fékezni. a gumival olcsón megúszták, jó és felelős magatartás volt megfékezni őket mielőtt tényleg megölnek valakit, és szégyen hogy még ma is sokan a gyilkos csürhe pártján állnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:23:25

@fidesz = népirtó csőcselék: Megtennéd a kedvemért, hogy csak öt percig ne hazudj és ne gyalázz hazug módon senkit? A nicknevedből jól értem, hogy reménytelen vagy, és nem kapod meg az elektrosokkot?

Kampfer 2013.03.18. 17:23:31

@fidesz = népirtó csőcselék: köszi az infot. Majd átszerkesztem.
Miért lennék paródia? Komolyan gondoltam a szavaimat, de szerencsére a gondolat szabad!
Üdv!
Kamp.

Petykabá 2013.03.18. 17:24:38

@fidesz = népirtó csőcselék:

Megint bebizonyosodott, hogy szar ez a kommentelős válaszolgatás, mert csak az indulatokat generálja.

Nekem nem volt célom megbántani téged, de a gerinctelenezés a gyengém úgy látszik.

És nem tudom hol kapok privát üzenetet, ahol nyilván bocsánatot kértél ezek szerint konkrétan is. (Most már látom is: valóban)

Ezek szerint rajtam a sor, hogy bocsánatot kérjek és meg is teszem: bocsánat, hogy gerinctelennek tituláltalak, mert nem kértél bocsánatot mert gerinctelennek tituláltál, miközben meg dehogynem.

Nyilván miközben ezt írom te már nagyon dühös vagy stb. az előző kommentek miatt. úgyhogy én most döntök úgy, hogy ezt az egész kommentelős műfajt egy jó nagy határozatlan időre berekesztem, mert erre kurvára senkinek semmi szüksége nincs.

Ebben az egész kommentelgetős agyfelbaszásban az a szomorú, hogy lehet, hogy élőben még jó arcnak is találnák egymást az emberek.

megint 2013.03.18. 17:25:07

Látni kell azért, hogy nem csak telepesek vannak Izraelben(sőt), ők ahogy Igazi Sipi írta, kb olyanok mint az itteni jobbikosok(nagy részük), ott is van rá igény, ahogy egyébként mindenhol a vilában. Azt is látni kell viszont, hogy a csóró palesztinokat zsidók védik a bíróságon(jellemzően liberális) , ha pl területi vitájuk van egy telepessel.
Ezért is veszélyes az általánosítás, az értelmes réteg ott is békét akar a másik fél likvidálása nélkül. Abban is van viszont valami, hogy a hazai liberális értelmiség túl sokszor nácizik, akkor is mikor nem kéne, ezt lehetséges, hogy a fidesztől tanulták , akik pár éve meg állandóan komcsiztak.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:26:08

@Kampfer: mert néha az értelem szikráját vélem felfedezni a szavaidban, mint amikor valaki egy többé-kevésbé náci alakot parodizál.

(most kicsit félve írom, mert nem olvastam vissza és a nikkedről kapásból a Mein Kämpf jutott eszembe :DDD - szóval akár előítélet is lehet)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:29:05

@Petykabá: OK, fátylat rá? Valami olyan! Akkor itt is bocsánatot kérek!
Nem, nem indulatból írok, ez tévedés. Valaki évekkel ezelőtt azt mondta, hogy troll vagyok. Aztán később valaki más is. Egy idő után úgy döntöttem, hogy leszarom a világot, ha itt troll akinek más a véleménye, hát kapják be, megkapják a trollt! :D
Na ez vagyok én, most. :D
(más kérdés, hogy a nácikkal kapcsolatos dolgokat akkor is komolyan gondolom, ha nem trollüzemmódban vagyok, mert a kurvaéletbe' nem fogom megérteni, hogy náci eszméket hirdetve miért tagadja valaki, hogy ő bizony náci lenne... :( )

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:29:29

@jb29: "Az állandó, aljas csöpögtetésre, amely általam soha el nem követett bűnt akar folyton-furt rám erőltetni. "

ez teljes mertekben hulyeseg. az erzeseid rajtad mulnak. talan magadtol kellene megkerdezned, hogy miert erzed a holocaustot magadra nezve kinosnak.

"Emiatt a mai napig vidáman lenácizhatnak, pusztán azért mert magyar vagyok és mondjuk merek véleményt nyilvánítani egyes zsidókról vagy Izraelről."

lehet velemenyt nyilvanitani. csak nem illik kapcsolatba hozni egy adott szemelyrol kialakult negativ velemenyt annak szaramazasaval es/vagy a szarmazas alapjan negativ velemenyt fogalmazni meg.

galileo dr. 2013.03.18. 17:29:39

@Fejesrob:
nade neked nincs alapod arra hogy engem magyargyűlölőnek titulálj te idióta :D
hogy lennék magyarként magyargyűlölő? azért mert nem birom az olyan iszonyatosan, hihetetlenül tanulatlan embereket mint te és társaid még nem gyűlölöm a magyarokat.

Egyébként figyeld meg, még erre a kérdésre sem bírtál értelmesen válaszolni, hanem inkább terelted a témát.
Ennyik vagytok ti nácik. Ostoba, tanulatlan, jövőtlen parasztok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:29:45

@Kampfer: "de szerencsére a gondolat szabad!"
Gondolod te. Meg én, meg még néhányan. Ők nem úgy gondolják...
@Petykabá: A privát üzenetben való pl. bocsánatkérés célja az e-mail-címed megszerzése - már ha privátban válaszolsz, és nincs neked is minden héten másik.
Egyébiránt csatlakozom, megyek fát aprítani, elvégre fűteni kell. Tudom, erről is a kormány tehet...

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:30:23

@Petykabá: ja igen, a folytatásnál már valóban felkúszott a vérnyomásom... Azt hittem, olvastad a mailt és arra reagáltál ilyen tenyérbemászó stílusban. :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:31:30

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: látod, mekkora barom vagy! Szerinted egy indás mail címnek mi jelentősége van? :D
Van más veszélye, de nem fogom az orrodra kötni. :D

Fejesrob 2013.03.18. 17:33:02

@megint: A balliberálosok szépen kitolták magukat a pálya szélére a vonalon túl.

Ennek oka egyrészt az, hogy sok ott az elkeseredett a másik, hogy szélsőség mindig is volt ott, csak Horn bukása óta nem tudják kezelni.

Ráasdásul felmászott rájuk az SZDSZ-ből kikopott, zsigerből antiszemitázó és nagyon szélsőséges, továbbá külföldi gazdasági befolyást erősen támogató réteg.

Ezek egyébként nem gyengék, nemzetközi kapcsolataik jelentősek, köreikben sok a zsidó.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:33:15

@galileo dr.: szerintem már többen megkérdeztük faj- és elvtársaiktól, hogy miképp lehet egy magyar, magyargyűlölő, de még egyszer sem jött rá válasz. :DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:34:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: te azt nem erted meg, hogy nalam a ketto egy halmaz. akitelepitok es verbirok ugyanaz a szar banda, mint a vagonirozok, mint a vagonirozok. a lagerek uzemeltetoi nem kulonbek a gulagok uzemeltetoitol. tehat a verbirokra, gulagokra, kitelepitesekre egy rossz valasz a masik szelsoseg. a fasiszta diktatura szamomra pont ugyanugy elfogadhatatlan, mint a kommunista diktatura. az uzemeltetoik ugyanazok a szaremberek voltak, ugyanazok a fergek, csak mas segg volt a nyelvukre tuzve.

Fejesrob 2013.03.18. 17:37:07

@galileo dr.: Hülye vagy te b+, nem tituláltalak téged magyargyülőlőnek, olvasd már vissza.

Az a gond benned, ahogy látom, nem tudsz értelmezni egy nem túl bonyolult hsz-t, de a jogod persze vindikálod magadnak, hogy antiszemitázz másokat.

Leírtam neked ezt halál udvariasan, de te sajnos butább vagy mint gondoltam.

(Vagy ennyire nem figyelsz másokra, de akkor mi a lófaszért jössz ide másokkal vitatkozni, sőt antiszemitázni őket).

Kampfer 2013.03.18. 17:37:45

@fidesz = népirtó csőcselék: Köszönöm! Hogy náciparódia, vagy náci volnék, ezt szerintem még azok sem tudnák egyértelműen megmondani, akiknek pedig céljuk lenne, mondjuk inkább azt, hogy szomorú magyar. 2000-ben még baromira nem érdekelt volna ez a kérdés, de azóta multinacionális környezetben dolgozom, nagyon sok nemzet gyermekével kell együtt dolgozni és kommunikálni. Mostanság a kínai a legújabb tapasztalat. Furcsán ellentmondásosak. A fentieket színtisztán a tapasztalatból írtam, félretéve a történelmi tanulmányokat. A napi politika pedig csak színvonaltalanabb és üresebb lett azóta!
Egyébként a Mein Kämpf címűt elolvastam, mert zavart, hogy állandóan csak hivatkoznak rá egy-egy mondatot kiragadva belőle amolyan NatGeo stílusban. Mit mondjak, qrvanehéz olvasmány és összefüggéstelen is, helyenként zavaros. A fele nettó hülyeség és ostobaság (pl. a fejlődés egyetlen útja a területi expanzió, a fajelmélet meghatározása és a birodalom fejlődéséhez az agrár társadalom a kulcs), míg vannak benne egészen aktuálisnak ható és megdöbbentően tiszta gondolatok is (pl. politikus és vezető meghatározása vagy a demokrácia gyengéi). De azt hiszem, jobban kellene ismerni az adott kor német és osztrák társadalmát és az egyént közvetlenül érintő történelmi körülményeket is a megértéséhez. De az jónéhány másik könyv lenne...
Kamp.

jb29 2013.03.18. 17:41:09

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sajnos ez nem az érzéseimről szól. Tilos úgymond "tagadni" (ez válasz is arra, hogy "lehet véleményt nyilvánítani" - nos, lehet, de megbüntethetnek érte), a gyerekeknek kötelező bebiflázni, zsidó(ka)t érő bírálat pedig azonnal erre konvertálódik. Ez objektív megfigyelés amit nyilván Te is tapasztalsz.

webnazi 2013.03.18. 17:42:24

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Auschwitzot, Buckenwaldot és a többi hollomesét mind a németek csinálták, ha egyáltalán csinálták. Így aztán egyáltalán nem érthető, miért pont a csóró magyarokon követelnek folyton mindenféle holo-kárpótlásokat és kötelezik őket a holomese megtörténtéről szóló szájhagyomány útját elterjesztett akárminek?
Báár?
Ha valóban megtörténtek volna, ma nem lenne ennyi parazita a nagyvilágban és Európában. Ebből azonban két tényező adódik:
Vagy semmi sem volt igaz belőle,
vagy Hitler rém rossz munkát végzett.
Ha állítólag elvittek 6 milliót (ez a jelenlegi hivatalos mese), akkor a mai állapotok szerint és alapján a háború végére 5 és fél millióan szépen visszajöttek, mert felszabadították a munkatáborokat az oroszok és az amcsik. A táborokban pedig többnyire dolgozni kellett volna, nem meghalni - de ezek inkább belehaltak, minthogy megegyék a nekik ebédre felszolgált sertéspörköltet ...

webnazi 2013.03.18. 17:44:49

@jb29: Tagadni azt nem kell (mert nem szabad és a nyilt - nyilvános hangoztatása esetén megbüntethetnek érte), -
viszont elhinni meg egyáltalán nem kötelező!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:45:15

@Kampfer: na jó, kiszállok, mielőtt még teljesen kiesnék a szerepemből. :-)
Egyébként amíg nem kezdesz veszett zsidózásba, cigányozásba, hazaárulózásba, addig felőlem náci is lehetsz, magasról teszek rá (legalábbis a virtuális világban - IRL találkoztam párral, akkor elgondolkodtam, hogy mégis jó lenne, ha liberalizálnák a fegyverviselést :D)

Napi politika a gengszterváltás óta olyan, amilyen. Minden párt egyetlen célja a többi eltakarítása az egypártrendszer útjából. Kb. ezt látom. :(

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:48:04

@Fejesrob: " Te szereted ezt a szerepet, hogy az emberek azért antiszemiták, mert kompenzálnak. "

altalaban az ertelmetlen negativ cselekedetek abbopl szarmaznak. az antiszemitizmus egy ilyen ertelmetlen negativ cselekedet.

"Senkinek semmi problémája nem lenne pld. Hellernek, ha Izraelből és Izraeli pénzből antiszemitázná a magyarokat.

Megteszik ezt jópáran Izraelből és a nevüket nem tudod, mert az itt nem érdekel senkit. Nem mi etetjük, le van szarva."

na latod, itt van az, hogy te korlatozni szeretned valakinek a szabad velemenyalkotasi jogat a szarmazasara hivatkozva. magyarazhatod barhogy, kereshetsz kifogasokat, probalhatsz ra indokot generalni, de a vegeredmeny mindenkeppen az, hogy te szarmazasi alapon korlatozni kivansz. majd amikor ezt szova teszi valaki, kikered magadnak, mi tobb, megsertodsz es ujra a zsidokra mutogatsz, hogy ok a hibasak a a te viselkedesedert. pedig nem nem. te vagy erte a felelos. mindig, minden korulmenyek kozott.

galileo dr. 2013.03.18. 17:49:59

@Fejesrob:
Igen, és én is azt írtam hogy te nem is tudnál magyargyűlölőnek titulálni mert nincs rá okod.
Te viszont minden második kommentedben zsidózol így elég egyértelmű hogy antiszemita vagy, hiába mondod magadról hogy nem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:55:32

@jb29: ez ugye nem igaz.

lehet egyes embereket kritizalni. csak ne a szarmazasa alapjan es akritikanak ne legyen resze a szarmazasa.

lehet izrael allam politikajat is biralni. csak ne azert, mert zsido politika es ne azert, mert ott zsidok laknak.

en sem ertek egyet a telepesek ujabb es ujabbb csiki-csuki teruletfoglalasaval, mert pontosan ugyanaz az orultseg, mint amit a hatvannegyvarmegyesek, meg a jobbikosok csinalnak trianonnal kapcsolatban, csak az mar tevoleges, mig ezek a ketbites muhuszarok csak nyihognak, szerencsere.

de ahogy a jobbikos es hvm-es necik miatt nem belyegzem meg az egesz magyarasagot, ugy nem fogom egyes zsido szarmazasu bunozok - mint pl tasnadi -, vagy a telepesek miatt a zsido szot pejorativ ertelemben hasznalni, vagy a zsido szarmazasbol barmifele negativ sztereotipiat taplalni. ahogy nem teszke ilyet cigany, roman, szlovak, nemet, bantu, sved, norveg, magyar, francia, mexikoi, spanyol, brazil, portugal, nicarguai, lengyel - es meg mittomen hany nacioju emberrel dolgozok egyutt.. - eseteben sem. a kaczynski ikrek hagymazas orulete sem mondattta velem, hogy a lengyelek orultek. a kaczynskik voltak orultek.

Fejesrob 2013.03.18. 17:57:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nagy tévedés, csak ne én fizessem.

Gondolom, te sem szeretnéd, ha én a te adódból fikáznám a zsidókat? Nem egy zsidót, vagy zsidó csoportot, hanem a zsidókat. Mert Heller ezt tette (ma nem tudom teszi e, hál istennek a TV nem nagyon mutogatja, a szélsőségesebb ballib médiát pedig kerülöm)

Biztos figyelted, minden egyes hsz.-emben konkrétan megneveztem kiről van szó.
Használtam még a "hasonlók" szót, de a szövegből kiderül egyértelműen, hogy ezek nem a zsidók, hanem a Hellerfélék. (Ez egy egészen jól behatárolható csoport és közös jellemzőjük, hogy jópáruk afféle komcsi arisztokrata, akik tiszta erőből "élvezték" a rendszerváltás anyagi előnyeit, amely minden esetben az adófizetők pénze).

Ugyan nem írtam, de ebbe a csoportba sorolom azokat is, akik nem zsidók, de Hellerrel a magyarokat illetően egy nézetet vallanak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:58:40

@webnazi: te ebbol a beszelgetos jatekbol kiestel..:-)

nem szivesen koszolnam ossze magam veled:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 18:00:34

@Fejesrob: idezned nekem konkretan mit is mondott heller..?

szo szerint szeretnem. egy nagyobb szoveggel egyutt, nem kiemelt szavakra es felmondatokra gondolok, mint a simonpereses hulyeseg, vagy az oszodi beszed:-)

ezen kivul a demokracia nem a tobbseg diktaturaja.

Fejesrob 2013.03.18. 18:15:10

@galileo dr.: Aha, értem. Ezek szerint egy pillanatig sem gondolkodtál el.

Hát így jártál, találtál egy újabb antiszemitát.

Egyébként nem állítottam azt, hogy én nem vagyok antiszemita. Én azt állítottam, hogy szerintem nem vagyok az.

(Valójában nem tartom lényeges szempontnak, hiszen mindennapi kapcsolataimban nem nézem, hogy az illető zsidó e, nem korlátoz semmiben, ha tudom, hogy zsidó. Számomra nem is az az infó fontos, hogy zsidó, hanem az, hogy mennyire elvakult, ahogy számára is ugyanez fontos személyemben.)

Természetesen azt is tudom, hogy zsidó (vagy balliberális, hiszen ha nem mondja meg nem tudom), esetében nagyon könnyű antiszemitának lenni, egy Hellerfika már elég ehhez, tehát annyira nem zavar, ha leantiszemitáznak.

Páruknak, (ahogy észrevettem a butábbjának) ez egyfajta kielégülést is okoz, úgy látszik, igazolva látják elméletüket, miszerint sok az antiszemita.

Ez semmiben nem különbözik attól, mint amikor valaki a magyarellenesre vadászik, valószínűleg ugyanaz a pszichológiai indíték áll a háttérben.

Fejesrob 2013.03.18. 18:18:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Minden jobboldali szavazó látens antiszemita. (Napkelte, a 3 grácia, nem tudom mi volt a műsor neve, de itt a családban úgy hívtuk, már megint a három szélsőséges pina)

Természetesen innentől kezdve elkönyveltem a nénit, így különösebben nem is figyeltem rá. Talán mások hoznak neked még.

jb29 2013.03.18. 18:50:55

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Megbocsáss, de nem én kiáltok antiszemitát saját magamra, ha Izraelt bírálom, hanem zsidók. Épp ezt a gyakorlatot tartom megvetendőnek.

Ezen felül ha etnikai tendencia mutatkozik pl. egy bűncselekmény-típus esetében, azt nyugodtan ki lehet emelni. Emlékezz a Madoff-ügyre, amikor nem csak az eltüntetett dollármilliárdok verték aki a biztosítékot az alja nyugati (s hazai) médiában, hanem az is, hogy "a világ antiszemitái számára Bernard Madoff tökéletes megtestesítője a csaló bankár zsidó sztereotípiájának" (emlékezetből idéztem). Az Isten szerelmére, nem az?

Tanultam épp elég szociálpszichológiát, és nyugodtan mondom, hogy ez a gondolat rengeteg, zsidókkal szemben aladdig nem előítéletes ember fejéből is kipattant ilyenek hallatán.Miért baj, ha felhívom mások figyelmét arra, hogy az őket és népeiket fejő machinátorok közül hányan zsidók? Kinek ártok ezzel? Bőhm bácsinak a sarki vegyeskereskedésben?

A többi megállapításoddal meg nincs bajom, eddigre bőven világossá válhatott, hogy nem bélyegzek meg globálisan rasszokat vagy népeket, ne is vesztegessünk erre több szót.

jb29 2013.03.18. 18:57:34

"Megbocsáss, de nem én kiáltok antiszemitát saját magamra, ha Izraelt bírálom, hanem zsidók. Épp ezt a gyakorlatot tartom megvetendőnek."

Bocs, itt lemaradt a magyarázat: azáltal, hogy nem vagyok zsidó, de Izraelt esetleg kritizálom, zsidók máris nyugodt lélekkel leantiszemitáznak.

jb29 2013.03.18. 19:53:20

Én beszélek paradoxonról... bocs, teljesen érthetetlen az első paragrafus.

Szóval a nem előítéletesek is kezdték megérteni, hogy ez nem "sztereotípia", hanem reprezentáltság.

Aztán tényleg kiszálltam mert már nem vagyok ura a gondolataimnak, minden jót mindenkinek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 22:24:09

Bocsánat, hogy ilyen későn onolok, csak eszembe jutott a '70-es '80-as évek tanítása a témáról (talán Hofi és tartalmi idézet)
"- Van-e Magyarországon antiszemitizmus?
- Magyarországon nincs antiszemitizmus, de van rá igény."

Aztán a rendszerváltással a kapitalizmus az igényből keresletet növelt...

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.19. 10:41:03

vajon ha a Babes-Bólyain nem csak matricáznának, hanem pár büdös román kiállna táblákkal, hogy "Magyarok! Az egyetem a miénk, nem a tiétek. román diákok" lenne felháborodás Magyarországon kívül?
Romániában tök természetes lenne, fel sem merülhet, hogy ezzel bármi baj lehet. Külföldön meg le se szarnák, de ha elmondánád nekik, hogy mi történt, többségül semmi kivetnivalót nem találna benne.

de ha zsidók vannak a sztoriban, akkor egyből megy az ajvékolás.

amúgy szégyen, hogy olyan bolsevik zsidó gazemberek, mint heller katedrát kaphatnak egy magyar egyetemen a rendszerváltás után.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.19. 10:44:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

sokan nem értik ezt a viccet.

az igény a zsidók részéről merül fel. a hazai zsidók nagy része, főleg a közéletben prominens egyedek csak és kizárólag az antiszemizitmuson keresztül tudja megélni, megérteni zsidó identítását. ha nincs antiszemitizmus, akkor ők sincsenek, végleg elvesztek zsidónak lenni, mert többségük már nem izraelita, sőt nem is egészen zsidók, ahogy e csúfság Egri Oszival is megesett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.19. 11:43:02

@Fejesrob: iudezz
szo szerint
ne pletykalj, az csunya doog. linket kerek ujsagcikkhez, videohoz, barmihez

a fiudeszes letgendariumban nem hiszek, bocsi, ha akkora hulye lennek, akkor akar fideszes is lehetnek:-)

de nem vagyok. szoval ha allitasz, bizonyits. rendesen, nem a negyedik modositas "minden ugy jo, ahogy orban kepzeli" alapjan, mert abban nem vagyok partner:-)

tehat linket, videot, barmit.
aztan velemenyezem. de csak hogy elmondjam, ha heller ezt is mondta, az nem kepez jogot arra, hogy zsiudozz. tudtad?:-)

egyszeruen egy hulye zsido nem indok arra,hogy te hulye magyar legyel. mert itt a hangsuly a hulyesegen van, nem azon,hogy a szuletes nevu lutrin mit huztal ki.

es minden antiszemita hulye. ez ketsegtelen:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.19. 11:47:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: szeretned fideszmagyarul? tomondatokban? mert nekem ugy tunik, hogy egy-egy szo megakadt es megy rakjta a porges. ajanlom figyelmedbe a funkcionalis analfabetizmus kifejezes tanulmanyozasat, majd a mielobbi ujratanulasat a magyar nyelvnek, kifejezett hangsulyt fektetve az osszetett mondatok es a nagyobb lelegzetvetelu szovegek ertelmezesere;-)

ha viszont ertetted es ennek ellenere irtad ezt, akkor sajnos nem vagy azon az emberi szinten, ahova meg lemasznek hozzad osszeszarozni maga:-)

ugyhogy dontsd el, hogy megprobalod ertelmezni es nekifutwsz ujra, vagy csak siman egy gerinctelen, hazug szarember vagy egy egysegsugaru, barnanyelvu, fideszes antiszemita geci:-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.27. 10:31:43

@Fejesrob: "A balliberálisok eltolódtak egy egész szélsőséges irányba, lám itt is fejtegeti az egyik, hogy a NATO tankjait kell behívni és azok árnyékában választást tartani."

Hülyék mindenhol vannak. De nekem most a bal-nemzeti oldal brutális nyomulása rémiszt.

"Ennek pedig nyilván nincs társadalmi támogatottsága."

Hát persze, a komenista rizsáknak meg van. :)

@Mrs.Columbo: "a válság miatt, meg hogy az ő devizahitelüket senki nem teszi semmissé, szépen lassan hogyan mentek át szélsőjobba."

Igen, ez tipikus. Az egyetemen is egy csomóan mondták, hogy ilyen-olyan vérengző tanárok vannak és mechanikából, meg ábrázoló geometriából lehetetlen jelest kapni. Oszt nekem mégis röhögve sikerült. Mondjuk az is igaz, hogy amikor gimiben megvágtak, akkor nem kezdtem a tanárt hibáztatni érte. Tudtam, hogy én voltam a hunyó. Tök igaza volt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.27. 10:33:28

@Bafana: "Pedig az un. "holokausztot" senki nem tagadja, sőt sokan egyetértünk vele."

Ezt most a keresztény erkölcsiség nevében fűzted hozzá? :(
süti beállítások módosítása