Mindörökké antiszemitizmus

 2013.03.17. 19:59

A napokban olvashattunk arról, hogy az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatóinak névtábláit felmatricázták nem túl barátságos és antiszemita tartalmú cimkékkel. Nyilván nem szép dolog, mondhatnánk felháborító, bár egy ilyenfajta antiszemita megnyilvánulás az egyetemfoglalások közepette nyilvánvalóan "hatékonyabb" a kitervelők részéről, mint amúgy.

Nem szeretnék felesleges találgatásokba bocsátkozni az elkövetők személyét, motivációit, stb. illetően, viszont érdemes lehet elgondolkodni a következőn: nemrégiben napvilágot látott egy írás a Mandiner blogjában, amely lényegében azt állítja, hogy a fent nevezett intézet oktatása "ideológiailag egyoldalú", tehát inkább "baloldali értékeket" közvetít, vagy épp "értékrelativizmust". Le is ment egy aránylag értelmes vita a blogon, amelyben az ellenérvek mellett betekintést nyerhettünk a "tarsolylemezes bölcsészek" világába is - ami adott esetben akár még vicces is lehet.

A probléma nem is a cikkekkel volt, még csak nem is az indítócikkel, hanem sokkal inkább a hozzászólókkal. A blogbejegyzés kommentjeiben megjelenő mocskolódó és antiszemita hozzászólók - akik mellesleg nem hinném, hogy olvastak volna bármit is, amit a szóban forgó intézet olvasmányként kiadott, de még valószínűleg könyvet sem igazán - egyből kaptak a témára. Ez sem baj önmagában, hiszen végül is bárki bármit elolvashat és bárki bármiről azt gondol, amit akar, de a Mandineren évek óta tendenciaszerűen jelen vannak a legdurvább antiszemita kommentek, tehát a hozzászólók úgymond "hazajárnak" hozzájuk, és senki sem küldi el őket más égtájakra. A szerző pedig hiába ír mérsékelt hangnemben, ráadásul olyasmit, ami símán belefér a "vitaképes" kategóriába, tehát nem agyament szélsőjobboldali ostobaságokat hord össze, ha a cikkeit évek óta vadbarmok olvassák, olyanok, akiknek legfeljebb ötletet ad egy ilyen írás arra, hogy pontosan kit kell gyűlölni és kinek a névtábláját kell átmatricázni.

Nehogy azt higgye bárki, hogy a szólásszabadság korlátozásának híve vagyok, és azt se, hogy támogatom a gyűlöletbeszéd hatósági üldözését. Ahogyan azt sem tartom jó ötletnek, ha valaki kommmenteket moderál vagy törölget folyamatosan. Azt viszont egy valamit is magára adó, szélsőjobbal nem szimpatizáló portál igazán elvárhatná magától, és nem széljobber olvasóinak igazán megtehetné azt a szívességet, hogy valamilyen módon tud tenni az ellen, hogy a nácik széttrollkodják a fórumuaikat és az ő oldalára járjanak éveken keresztül "eszmét cserélni" és "ötletelni". Vagy csak én nem szeretném, hogy folyamatosan antiszemiták olvassák és kommenteljék az írásaimat? Csak én nem szeretnék ötleteket adni nekik valami hülyeségre?

Címkék: felsőoktatás antiszemitizmus elte mandiner egyetemfoglalás

A bejegyzés trackback címe:

https://reflexblog.blog.hu/api/trackback/id/tr705139905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.18. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ne etesd a trollokat! 2013.03.18. 10:02:20

A közéleti blogszféra a 2014-es választásokig tartó kampányidőszakának egyik legnagyobb problémája várhatóan a véleménynyilvánítási szabadságunk maradéktalan érvényesítése, illetve annak korlátai lesznek. Valamint az, mit is lehet tenni azokkal, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.18. 16:44:41

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Meg kell mondanom Sipikém, hogy némely esetben meglehetős belső értelmi harcra van ahhoz szükség, hogy az ember ne legyen antiszemita.

Bevallom, én ilyenkor mindig zsidó barátaimra és azokra a zsidó csajokra gondolok, akikkel úgy jártam, hogy nem szégyellték zsidóságukat.

Nagyon könnyű ám megbélyegezni egy népet, a zsidók ezt pontosan tudják.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:46:10

@jb29: tudod mi a kulonbseg a ketto kozott?

a nacizok nem belyegzik meg albert speer gyerekeit vagy edda goringet az apjuk tetteiert.

a zsidozok egy random kivalasztott zsidot felelosse tesznek a nem is ismert szulei, osei velt buneiert es a gyerekeire is tovabb orokoltetik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:47:34

@Fejesrob: "Nagyon könnyű ám megbélyegezni egy népet, a zsidók ezt pontosan tudják."

pontosan.

de ugye a kihivas, a fejlodes es tanulas jellemzoen sosem a konnyebbik uton var rank.

Fejesrob 2013.03.18. 16:48:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te hol élsz, a holdon?

A mai kárpótlás egyik legfontosabb indoka, hogy a zsidók ellen elkövetett bűnökért a felelősség gyakorlatilag végtelen az öröklési sorban.

jb29 2013.03.18. 16:48:30

Értem az álláspontodat, de ez nem arra reflektál , amit mondtam, illetve amit korábban a szemedre vetettem. Nem írtam egyszer sem, hogy "minden zsidó", vagy "döntést nem hozó zsidó" vagy bármi efféle.

Én nem "zsidóztam", pusztán felvetettem, hogy a magukat toleránsnak vallók - mint pl. Te, hogy helyben maradjunk - nem éppen hangoztatott meggyőződésüknek megfelelő stílusban és szóhasználattal nyilatkoznak. Ha gondolod, olvasd végig újra mindazt, amit leírtam, nem látok következetlenséget vagy logikátlanságot bennük.

Annyit mindenesetre elértünk, hogy sokkal kulturáltabb stílusban és hangnemben, vádoskodástól mentesen reagálsz amióta szóba elegyedtünk egymással mint annak előtte, s azért ez is valami.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:48:49

@Petykabá: stop! Téged valakivel összekevertelek! (ez most független a fenyegetőzésedtől, csak a tények kedvéért szögezném le)

Valami hasonszőrű nick pár hete/hónapja telezsidózta/cigányozta a blog.hu-t, de vagy hiányos az adatlapod, vagy kivételesen alaptalanul basztattalak.
(leszámítva az ideokádott hülyeségeidet, de az más lapra tartozik)

sárkányfő 2013.03.18. 16:49:21

@Petykabá: Tudok angolul, ezért felvilágosítalak, hogy a gumilövedék angolul plastic/rubber bullet, és ez nem hagyta el Morvai száját. A shot az ige, a lövés, amiből nem derül ki a lövedék típusa, nagyokos. És ha nem hangsúlyozzák ki gumilövedék, akkor alapból mindenki élesnek érti, ahogy azt is jelenti.

Mindez persze nyilvánvaló, szánalom ahogy Morvai hazugságát további hazugságokkal próbálod menteni. Javaslom nézz magadba, gondold át, és ne állj ki a hazugság mellett mert az téged is minősít.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mégis mire gondolsz konkrétan? Valószínűleg még csak nem is találkoztak soha, nem egy körökben forognak, teljesen más életet élnek, stb... Ja, hogy két lábuk és két kezük van? Na, akkor ilyen alapon te is hasonlítasz a norvég tömeggyilkosra...

Fejesrob 2013.03.18. 16:49:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na hogyne és ezt kiktől várod el?

A zsidóktól?

kela-bá 2013.03.18. 16:49:45

" Mindörökké antiszemitizmus"
Tisztelt MAGYAROK !Végig söpört a tavaszi tél európán, kaptunk mi is belőle,összefogással átvészeltük. De vigyázat más "csapás" is bekövetkezhet !Íme:
Vicsek Ferenc :" 5 éve nem találja a világ válságkezelés sikeres módját ,az átmeneti megoldások nélkül azonban a FEJLETT országok tucatjait temetheti maga alá az összeomlás..." Beszélgetés egy értelmes fiatalemberrel.
Mi a gond ? Van e, és ha igen mi a megoldás ? Orbán szabadságharca...,3.világ háború ? Stb. Megnézhető itt:
atv.hu/műsorok-PROFIT 2013.03.17-i adás.

Jó enne, ha pártok nem egymás ellen hergelnék az embereket hanem közös együttműködésre, felkészítenék a "jónépet" az esetleges nehezebb napokra.

Pld. Akiknek földjük van (kiskertekben is) vessenek, termeljenek élelmiszert minél többet és neveljenek haszonállatokat.A városi emberek akiknek vannak vidéki kapcsolataik,jól teszik ha mennek segíteni a vidékieknek, még jól jöhet a kapcsolat.

" Ahol szegénység van ott nincs alkotmány" mondta valaki az ünnepi rendezvényen. Jól hangzik, de, ha ennivaló sem lesz, akkor izélhetjük az alkotmányt !

Szívből kívánom, hogy ez csak HA maradjon !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:50:02

@zajos1: engem akartal kerdezni, droid?

itt vagyok, bakker, talald mar el azt a kurva linket, ha hozzam akarsz sozlni, ne nekem kelljen kiszurnom a hulyesegeidet a tomegbol:-)

tedd fel a kezed, ugy jelentkezz, hogy lassam!:-DDD

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:50:13

@fidesz = népirtó csőcselék: uff... az ideokádott hülyeség meg nem tőled származott... Tényleg bocs! Ilyen az, mikor az ember rákattan a náci trollokra... :(

sárkányfő 2013.03.18. 16:51:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Azzal, hogy ismételgeted a hazugságaidat, meg a szánalmas kis összeesküvés-elméleteid, attól még nem leszel meggyőzőbb :)

Még hogy nem magyarul beszéltek... istenem, van akkora ökörség amit te nem szopsz be?

jb29 2013.03.18. 16:51:27

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ez viszont téves megállapítás részedről. A "nácizók" ugyanis nemhogy egy-egy náci gyerekeit bélyegzik meg, de olyan elképesztő kollektív bűntudatba tapossák nap mint nap azon "apák fiai" tömegeit is, akiknek az égvilágon semmi közük az említettekhez, hogy párja sincs.

bőrmók 2013.03.18. 16:51:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: amelyek között olyanok is fel-felbukkannak, mint szűzleány vérének ivása, Krisztus megfeszítése, Trianon, dínók kipusztulása...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 16:51:45

@bőrmók: Nem polkorrektség, tényközlés.
Soha nem fogom elfelejteni azt a 2005 őszi debreceni nagygyűlést, amelyen prof. Halmos Sándor rabbi mondta el a legrövidebb, leginkább lényegre törő, akkor és ott és legnagyobb tetszésnyilvánítást kiváltó beszédet a kettős állampolgárság mellett, a werberi-gyurcsányi (magyar hangjuk a Heti Hetesben Hernádi Judit volt) huszonhárommilliórománozással szemben.

mscee 2013.03.18. 16:51:56

Miert antiszemitizmus,ha barki neven nevezi az askalodo ,gyulolkodo "bosszu nepenek" fiait?

jb29 2013.03.18. 16:52:20

"Annyit mindenesetre elértünk, hogy sokkal kulturáltabb stílusban és hangnemben, vádoskodástól mentesen reagálsz amióta szóba elegyedtünk egymással mint annak előtte, s azért ez is valami."

Visszavonva.

bőrmók 2013.03.18. 16:52:25

@jb29: tudnál erre példákat mondani?

sárkányfő 2013.03.18. 16:52:26

@s:

Micsoda államférfi... :D

Fejesrob 2013.03.18. 16:52:44

@kela-bá: Ugyan már. Amíg Jobboldali a kormány nem lesz itt összeomlás.

Akik a magyar részvényeket veszik, jobban bíznak Orbánékban mint Bajnaiékban, nem véletlenül kellett Bajnaiéknak az IMF-hez fordulniuk.

Kampfer 2013.03.18. 16:53:04

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Valóban szövegértési problémák lehetnek odafönt...
Azt írtam, mivel én nem szeretem a zsidókat, ezért én nyilván náci meg fasiszta és minden egyéb vagyok, ami mostanában divatos jelző, ha valaki nem imádja a kiválasztott népet (nem én hívom őket így)!
Qrvára nem akarom őket sem megtörni, sem eltaposni, sem vagonírozni!!! Ezt is írtam első kommentemben, de biztos nem olvastad... Azt írtam le, hogy ha nekik itt olyannyira rossz és nem tolerálják őket, akkor simán elmehetnek egy olyan helyre, ahol szeretik és várják őket! Nem kell egymás életét elbaszni, éljenek boldogan ott! De itthon hadd érezze már a magyar ember otthon magát! Alkalmazkodásban és toleranciában nem egy erős népség! Egy magyar éppúgy és annyira lehet itthon intoleráns, amennyire egy zsidó Izraelben!
Minden nap tanulok a világról, látok újat és rosszat, érdekeset és jót is. Sokféle nép gyermekével kerülök kapcsolatba és van sok tapasztalatom, de biztos nem elég. De ha majd más tapasztalatom lesz róluk, akkor majd másként is fogok vélekedni! De érdekességként azért azt leírom, hogy messze nem az izraeliekkel van a legrosszabb tapasztalatom! Sőt! De a 'honi' zsidók voltak eddig a leggusztustalanabbak velem és a környezetemmel! Ha a lengyelekről szólt volna ez a poszt, akkor róluk egész másként írtam volna! Vagy akár a finnekről! Tapasztalatokra alapozott vélemények, nem előítélet. Senki sem születik antiszemitának! Ezt el szokás feledni a 'túloldalon'! Ha a zsidókkal általánosítanak, az mindig sokkal felháborítóbb, mintha a magyarokkal kapcsolatban teszik ezt! Kettős mérce ezerrel...! Még egy kis idő és ez is teljesen természetes lesz egy újabb generáció számára!
Kamp.

bőrmók 2013.03.18. 16:54:23

@mscee: köszönjük, hogy köpésednek ilyen előzékenyen aláálltál vala

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 16:54:53

@jb29: gondolom nekem szolt, csak tudom, mobilnet:-)

van valamifele katyvasz, tobben keverik a liberalizmust egyfajta "tartsd oda a masik orcadat" szuicid eletszemlelettel.

felejtos. a liberalizmus kiralyok veret itta amikor megszuletett es a bastille romajaibol keszult a bolcsoje.

Kampfer 2013.03.18. 16:55:15

@fidesz = népirtó csőcselék: németül már kevésbé. Rég tanultam és nem használtam, sokat felejtettem. A billentyűzet pedig ezt engedte... Részletkérdés.
Kamp.

Petykabá 2013.03.18. 16:55:52

@sárkányfő: nézd meg a videót, kezdettől fogva egyértelmű, hogy mindenki érti, hogy gumilövedékes lövöldözésről van szó (az egész EP érti, hiszen senki nem halt meg, tehát amúgy is nyilvánvaló lenne). A Morvai, akit egyébként nem tartok nagyra azt mondja people were shot at (ami igaz), mire Heller (nobody was shot). Ezt nevezed te egyenes beszédnek? Miért nem azt mondta Heller, hogy (true they were shot with rubber bullets only). Na azért ne nézzenek ennyire hülyének.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:57:06

@Petykabá: apropo... Bocsánatkérés ezennel visszavonva! Ez súlyos testi sértéssel való fenyegetés. Szóval igen, meglátjuk!

Fejesrob 2013.03.18. 16:57:06

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tévedsz: A liberálist keverik a pofátlan cinikus tolvajjal, nyilván nem véletlenül.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 16:57:57

@Kampfer: annyira nem. Az egyik kámfor, a másik harcos ;)
Nem mindegy, hogy harcolsz vagy felszívódsz! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:00:05

@sárkányfő: Bocs, nem tudtam, hogy nem ugyanabba a gyülekezetbe tartoznak. Mondták már neked, hogy tiszta Goebbels vagy?@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a nacizok nem belyegzik meg albert speer gyerekeit vagy edda goringet az apjuk tetteiert."
Nem hát. Illetve: nem is nagyon. Éppen hogy csak annyira, hogy kárpótlást és egyéb "sui generis" járó járadékokat fizettetnek velük. Hetediziglen. Legalább...

Petykabá 2013.03.18. 17:00:14

@fidesz = népirtó csőcselék: Tudod ebből a következőt szűrtem le: Te amikor nagyon durván megsértesz valakit, majd rájössz, hogy alaptalanul, akkor azt írod: stop. (majd a magyarázkodás/magyarázat) Valójában a magyar szó/szavak, amit ilyenkor használunk az a bocsánat, ne haragudj stb.

Persze nem ragaszkodom a magyarhoz, cigányul is jól esett volna, vagy bármilyen nyelven.

Na ennyit a gerincekről. és az a legszebb, hogy neked ez az öntudatlan reakciód volt. stop.

sárkányfő 2013.03.18. 17:02:04

@Petykabá:
Megnéztem a videót, az égvilágon semmi jele annak, hogy bárki is kitalálná magától, hogy gumilövedékről van szó, hogyan is találhatná ki, ha egyszer el sem hangzik.

Megjegyzem okkal hallgatta el Morvai a lényeget, ugyanis a gumilövedék egyáltalán nem hangzik olyan rosszul az EP-ben, hisz egy csomó ország használja balhék esetén (és igazuk is van). Tudta ez Morvai is, ezért hallgatta el, hazugsága egyértelmű.

Akármennyire is menekülsz a tény elől, attól még tény: még te is éles lövésre gondolnál, ha látnál egy híradást a tévében, vagy személyesen mesélné neked valaki, hogy a rendőrök valahol (bárhol a világon) lőttek az emberekre. Ez ugyanis ezt jelenti alapból.

Morvai tehát hazudott, le akarta járatni egy durva és eszement hazugsággal a magyar rendőrséget, és Heller - nagyon helyesen - cáfolta a hazugságát. És ne Helleren kérd már számon, hogy Morvai hazudott, ne csináld már ezt, röhej, talán Morvain kérd számon a hazugságát.

Ne erőlködj, ezt a hazugságot nem lehet igazságnak hazudni, és a te szégyened is hogy megpróbálod újra és újra.

jb29 2013.03.18. 17:02:05

@bőrmók:

Természetesen: az agyonismételt, agyonsulykolt holokausztozásra gondolok, ami körülöttem és körülötted ugyanúgy folyik Magyarországon.

Az állandó, aljas csöpögtetésre, amely általam soha el nem követett bűnt akar folyton-furt rám erőltetni. Emiatt a mai napig vidáman lenácizhatnak, pusztán azért mert magyar vagyok és mondjuk merek véleményt nyilvánítani egyes zsidókról vagy Izraelről.

Mi közöm nekem a holokauszthoz? Miért tömik a gyerkőcök fejét vele az indokoltnál ezerszer jobban már apró koruktól fogva? Mi ez, ha nem a "nácizók ítélkezése"?

sárkányfő 2013.03.18. 17:03:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

helyes, hogy értelmes válasznak még a látszatára sem törekszel, így még nyilvánvalóbbá válik valódi személyiséged természete - persze eddig sem voltak illúzióink.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:04:35

@Kampfer: a tanulas, az ismeretek megszerzese mindig azoknak art, akik manipulalni akarnak a tudatlansagoddal es olyanok ellen felhasznalni, vagy a sajat erdekukben olyanokkal osszeugrasztani, akikkel alapvetoen nem is lenne semmi bajod....

ennyit tudok erre az egesz hanyasra mondani:-)

meselhetnek egy csomo mindent. csak nem ertened. jelenleg bele vagy ragadva abba,hogy te vagy az aldozat es a szemet zsidok aldozata. majd ha egyszer eljutsz arra a szintre, hogy eszrevedd, az eleted minden pillanataert te felelsz es barmi tortenik veled annak te vagy az okozoja es az elet nevu egyetlenben egyetlen valtozora van befolyasod, az pedig te magad vagy, akkor valoszinuleg lesz majd mirol beszelgetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:05:05

@fidesz = népirtó csőcselék: A kámfor nem felszívódik, hanem szublimál, azaz légköri (földfelszíni) nyomáson nincs folyékony halmazállapota, szilárdból egyből légneművé alakulva párolog el. Példát vehetnél róla!

Petykabá 2013.03.18. 17:06:29

@sárkányfő: a kérdés továbbra is égető: miért nem mondta Heller, hogy de csak gumilövedék volt ne sírjál már Krisztikém. Efelett nagyon elsiklasz, egyébként meg hol is használnak gumilövedéket? Ja és nézz már utána, hogy Európában hány szemet lőttek ki az utóbbi 10 évben gumilövedékkel, és abból hány nem okt 23-i tüntető volt. Nem kell válaszolni felesleges. hidd azt hogy úgy van ahogyan gondolod az a biztos. neked van igazad.

Clancy 2013.03.18. 17:08:20

Manapság egyes népcsoportok pajzsként,fegyverként használják származásuk és ez teljes mértékben megengedhetetlen és elfogadhatatlan!Izrael rendszeresen "elbújik" az antiszemita pajzs mögé,ha szorul a hurok a nyakán.Legyen az egy megbecsült német származású író,vagy egy amerikai szenátor,ezt a kártyát rendszeresen előhúzza bárki ellen izrael és a magát toleránsnak hirdető zsidóság.Rettenetesen visszataszító és gerinctelen viselkedés.A cigány társadalommal kapcsolatosan is megfigyelhető ez a párhuzam.Kitanították őket.Sajnos mi nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben,mint a kanadai polgárok.Persze akinek egy csöppnyi esze van,azért átmegy az utca túloldalára,ha egy ötfős cigány társaságot lát.Ezt a viselkedést természetesen lehet rasszistának aposztrofálni,de én csak úgy nevezném az illetőt:kevés benne a suicid hajlam!

Magyarországon kevés a náci,viszont egyre inkább elhatalmasodik az indulat(nem kizárólag itthon figyelhető meg a folyamat),amitől én egyáltalán nem félek.Ráfér az országra egy igazi nagytakarítás.Évtizedek teltek el úgy,hogy gazemberek,szimpla bűnözők uralkodtak a társadalmon és ez megbosszulja magát.Ki kell mondani,hogy ebben az országban is működik egy nagyon erős zsidó lobby,amit már nem lehet a szőnyeg alá seperni,mert nagyon kilóg a lóláb.A NATO bejöveteléről senki ne fantáziáljon,mert egyrészt mi is tagok vagyunk,másrészt,ha itt kialakulna egy fegyveres konfliktus,azt a pénzvilág is nagyon megérezni,felborulna az egész térség stabilitása.Elindíthatna egy folyamatot,aminek beláthatatlan következményei lennének,illetve katonai elemzők szerint életveszélyes "játék" lenne!Ez nem járható út,senkinek nem érdeke!

Már valaki említette,hogy itt akkor fognak és kizárólag akkor fognak mérséklődni az indulatok,ha végre egyenes beszéd lesz és a kettős mérce pedig teljes mértékben megszűnik létezni!Akkor,előbb nem.Amit nem szabad Jupiternek,azt a "nagybalfasznak" sem szabad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:08:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: mitol tiltottak el oket? nem lehettek orvosok, ugyvedek, kereskedok, balettancosok, kofaragok?

gettoba zartak oket? elgazositottak? elegettek? halalra dolgoztattak? megvontak toluk az egeszsegugyi ellatast?

mivel a speer csaladi vagyon alapja az elrabolt zsido vagyonbol szarmazik, nem meglepo, hogy karteritest fizetnek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:08:23

@sárkányfő: Hoppácska! Kibújt a szeg a zsákból? Csak előbuggyant a pár sorral feljebb bőszen tagadott többes szám? Hány szellemi Goebbels-fattyú van még itt?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:08:27

@Petykabá: no ez nem egészen így áll!
1. Nem szeretek indokolatlanul bántani másokat. Rossz szokásom, hogy ha valóban indokolatlanul teszem, akkor be is ismerem.
2. Esetedben, annyi történt, hogy rosszkor szóltál egy témához és olyan stílusban, amitől az ötvenedik hasonló után már automatán nyílik a bicska, megfejelve mindez azzal, hogy egy hasonló hangzású nikket használó nácipalánta már járt erre.

3. Épp most kérdeztem meg a rendőröket, hogy mi van, ha súlyos testi sértéssel fenyegetőzik valaki... :DDDD
(ne izgulj, páran már elkövették, én nem viszem a virtuális életemet a való világba :D)

galileo dr. 2013.03.18. 17:09:13

@Fejesrob:
Akkor miért mondtad hogy a zsidóságukkal takaróznak?

Te amúgy nem veszed észre hogy még magadnak se ismered be hogy semmi alapja a nézeteidnek? Itt megadtuk az esélyt ezerszer hogy bebizonyítsd mekkora kötsögök ezek a zsidók. Nem tudtad. De mégcsak meg se próbáltad hanem állandóan eltereled a beszédet. Namost engem nem igazán érdekel, én tudom mi igaz és mi nem, de benned nem szólal meg egy kis hang amikor zsidózol hogy "dehát ezeknek amiket mondok nincs is alapja"?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:09:28

@Petykabá: egyebekben meg nézz rá a postaládádra, amit ugyan már megbántam a verekedős beszólásod miatt, de mindegy...

sárkányfő 2013.03.18. 17:10:12

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: a többes szám alatt mindazokat értettem akik itt olvassák az épületes benyögéseid. de tudod mit, hidd el amit bemagyarázol magadnak, szánalmas vagy, és vicces :)

Kampfer 2013.03.18. 17:10:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem célom, hogy beszélgessek veled és az sem, hogy te megértsd az életem minden momentumát. Senkivel nem lett volna semmi bajom, ha nem akartak volna velem (és sok más emberrel - szlovákokkal és lengyelekkel is) szánt szándékkal kibaszni. Megtették, röhögtek, leléptek. Nem egyszer! Nem vagy azon ismeretek birtokában, hogy megítéld mit értenék meg és mit nem. Köztünk az a különbség, hogy én erről nem akarlak téged meggyőzni, most is azt mondom, azt hiszel és gondolsz, amit akarsz. Én is. Ettől még nem leszel sem több, sem különb nálam! Arról pedig én mesélhetnék neked, hogy mennyi olyan momentum irányítja az életünket, amire SEMMI ráhatásunk nincs, de szerintem ezt meg te nem értenéd meg!
Kamp.

Fejesrob 2013.03.18. 17:10:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te szereted ezt a szerepet, hogy az emberek azért antiszemiták, mert kompenzálnak.

Senkinek semmi problémája nem lenne pld. Hellernek, ha Izraelből és Izraeli pénzből antiszemitázná a magyarokat.

Megteszik ezt jópáran Izraelből és a nevüket nem tudod, mert az itt nem érdekel senkit. Nem mi etetjük, le van szarva.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:12:06

@Clancy: horogkeresztet viszonylag kevesen tetováltatnak magukra, de láttam már ilyet is.
Viszont te minek nevezed azt a söpredéket, amelyik épp úgy viselkedik mint a nácik, mégis tiltakozik a jelző ellen?

Petykabá 2013.03.18. 17:13:12

@fidesz = népirtó csőcselék: nyuszika te szopni jársz ide?

1: milyen bocsánatkérést vonsz vissza? amit gerinctelenségedben elfelejtettél kimondani?

2: milyen ember az, aki alaptalanul megsért valakit, majd utólag visszavonja a bocsánatkérést, mert a másik az első sértésre keményen reagált? elmondom: gerinctelen.

Az a szép, hogy a te hajlékony gerinced itt van dokumentálva ezen a blogon.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:15:51

@Petykabá: amit privátban elküldtem.
És tudod ez úgy működik, hogy amíg valakiről azt képzelem, hogy normális és oktalanul sértegettem, addig képes vagyok elnézést kérni.
Mikor azt látom, hogy egy hihetetlen tahó...
Lehet, hogy nem vagy náci, de tipikus példánya vagy a "bottal sem piszkálnám" kategóriájú alakoknak.

Fejesrob 2013.03.18. 17:17:16

@galileo dr.: Mert azzal takaróznak.

Linkeket most nem adnék.

Az, hogy ki milyen azt a másik ítéli meg, ezt elfogadom, tehát azt is, hogy én antiszemita vagyok. Valójában leszarom, de nevezzük elfogadásnak.

Ez azonban ne töltsön el megelégedéssel, vagy valami erkölcsi fölénnyel, itt egyszerűen csak arról van szó, hogy nem vagyok érdekelt minősítésedben, nekem nem jelent erkölcsi fölényt az, ha pld. bebizonyítom magamnak, hogy te pld. magyargyűlölő vagy.

Azzal együtt javaslom, hogy te is sürgősen szokjál le róla. Előnyöd nincs belőle, ha csak az nem előny számodra, hogy újabb antiszemitát találtál, hátrányod viszont millió lehet, beteg, beképzelt fasz, kerülöm inkább, gondolhatják rólad.

Ezt pedig biztosan nem akarnád.

Kampfer 2013.03.18. 17:18:06

@fidesz = népirtó csőcselék: mint említettem, nem érdekel a kérdés. Amikor regeltem, ezt a karaktert tudtam használni. Lényegtelen...
Kamp.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:19:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: úgy emlékszem, téged senki sem kérdezett, szóval kuss! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:19:50

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem ismerem őket, nem a mi templomunkba járnak, de holmi vérbíróságokról, kitelepítésekről, B-listázásról, kuláklistákról, malenkij robotokról, Benes-dekrétumokról és hasonlókról mintha már hallottam volna...
A szülőfalumban csak egy "náci" (nyilas) volt (300 lélekből tudom, az is sok), ő eleve nem is tudott szaporodni, mert életfogytiglanit kapott a zöld inge miatt.Hallottam még egy párttitkárról (MSZMP komisszár a helyi látszatönkormányzat fölött), aki Szendrőben élt, és halt meg, aztán amikor az örökösei által eladott házat bontották, akkor került elő a padlásból a gondosan eltett nyilas egyenruhája és a fegyvere. Az ő leszármazottai gondolom ma is vagy balliberálisok, vagy jobbikosok, vagy mikor hogy, mint az egykori hajdúsámsoni MSZP-tag Jobbik elnök...
(Forrást ilyenkor könnyű találni, hóolvadás van.)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:21:10

@Kampfer: ha mégis átírnád, akkor AltGr+a a mägyär billentyűzeten. :D

(ezt csak azért írom, mert itt-ott úgy tűnik, csak paródia vagy, nem gondolod komolyan amit írsz - részemről lezárva)

sárkányfő 2013.03.18. 17:23:22

@Petykabá:

Miért menekülsz újra és újra ez elől az állításom elől?:
"Akármennyire is menekülsz a tény elől, attól még tény: még te is éles lövésre gondolnál, ha látnál egy híradást a tévében, vagy személyesen mesélné neked valaki, hogy a rendőrök valahol (bárhol a világon) lőttek az emberekre. Ez ugyanis ezt jelenti alapból."

Nem gondolod, hogy árulkodó a hallgatásod? Mind tudjuk hogy igazam van, és pont azért nem válaszolsz mert tudod hogy igazam van.

Minden más csak terelés és blabla. Heller nyilván megdöbbent és felháborodott hogy egész Európa színe előtt ekkorát hazudik Morvai, ráadásul nem is politikus, ő követte a tisztessége parancsát, cáfolta a hazugságot. te csak sepregess Morvai előtt, ne akard másra kenni Morvai hazugságát, nagyon nem szép dolog ám ez.

És hogy hol használnak gumilövedéket? te viccelsz? ez a tömegoszlatás bevett ezsköze. pl. a franciáknál, németeknél, minden nagyobb buli alkalmával. bevett megoldás. Még halálos áldozat is volt, ne viccelj, tessék itt egy pl. Genovában: index.hu/kulfold/genova0720/

döbbenet a hozzáállásod. A csürhe civilek, rendőrök életét veszélyeztette, konkrétan rendőrökre támadtak sorozatosan kövekkel és molotovokkal. az MTV-t tele emberrel felgyújtották, ami nettó tömeggyilkossági kísérlet. És te a gumilövedéken pattogsz... ember... ha te nekem dobsz egy molotovot, és van nálam fegyver, önvédelemből simán lelőlek. nem gumival, élessel. és még igazam is lesz. neked totál eltorzította a politika a gondolkodásodat, semmilyen vélt vagy valós politikai gyökerű felháborodás nem legalizál gyilkosságot, és a gyilkosokat meg kell fékezni. a gumival olcsón megúszták, jó és felelős magatartás volt megfékezni őket mielőtt tényleg megölnek valakit, és szégyen hogy még ma is sokan a gyilkos csürhe pártján állnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:23:25

@fidesz = népirtó csőcselék: Megtennéd a kedvemért, hogy csak öt percig ne hazudj és ne gyalázz hazug módon senkit? A nicknevedből jól értem, hogy reménytelen vagy, és nem kapod meg az elektrosokkot?

Kampfer 2013.03.18. 17:23:31

@fidesz = népirtó csőcselék: köszi az infot. Majd átszerkesztem.
Miért lennék paródia? Komolyan gondoltam a szavaimat, de szerencsére a gondolat szabad!
Üdv!
Kamp.

Petykabá 2013.03.18. 17:24:38

@fidesz = népirtó csőcselék:

Megint bebizonyosodott, hogy szar ez a kommentelős válaszolgatás, mert csak az indulatokat generálja.

Nekem nem volt célom megbántani téged, de a gerinctelenezés a gyengém úgy látszik.

És nem tudom hol kapok privát üzenetet, ahol nyilván bocsánatot kértél ezek szerint konkrétan is. (Most már látom is: valóban)

Ezek szerint rajtam a sor, hogy bocsánatot kérjek és meg is teszem: bocsánat, hogy gerinctelennek tituláltalak, mert nem kértél bocsánatot mert gerinctelennek tituláltál, miközben meg dehogynem.

Nyilván miközben ezt írom te már nagyon dühös vagy stb. az előző kommentek miatt. úgyhogy én most döntök úgy, hogy ezt az egész kommentelős műfajt egy jó nagy határozatlan időre berekesztem, mert erre kurvára senkinek semmi szüksége nincs.

Ebben az egész kommentelgetős agyfelbaszásban az a szomorú, hogy lehet, hogy élőben még jó arcnak is találnák egymást az emberek.

megint 2013.03.18. 17:25:07

Látni kell azért, hogy nem csak telepesek vannak Izraelben(sőt), ők ahogy Igazi Sipi írta, kb olyanok mint az itteni jobbikosok(nagy részük), ott is van rá igény, ahogy egyébként mindenhol a vilában. Azt is látni kell viszont, hogy a csóró palesztinokat zsidók védik a bíróságon(jellemzően liberális) , ha pl területi vitájuk van egy telepessel.
Ezért is veszélyes az általánosítás, az értelmes réteg ott is békét akar a másik fél likvidálása nélkül. Abban is van viszont valami, hogy a hazai liberális értelmiség túl sokszor nácizik, akkor is mikor nem kéne, ezt lehetséges, hogy a fidesztől tanulták , akik pár éve meg állandóan komcsiztak.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:26:08

@Kampfer: mert néha az értelem szikráját vélem felfedezni a szavaidban, mint amikor valaki egy többé-kevésbé náci alakot parodizál.

(most kicsit félve írom, mert nem olvastam vissza és a nikkedről kapásból a Mein Kämpf jutott eszembe :DDD - szóval akár előítélet is lehet)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:29:05

@Petykabá: OK, fátylat rá? Valami olyan! Akkor itt is bocsánatot kérek!
Nem, nem indulatból írok, ez tévedés. Valaki évekkel ezelőtt azt mondta, hogy troll vagyok. Aztán később valaki más is. Egy idő után úgy döntöttem, hogy leszarom a világot, ha itt troll akinek más a véleménye, hát kapják be, megkapják a trollt! :D
Na ez vagyok én, most. :D
(más kérdés, hogy a nácikkal kapcsolatos dolgokat akkor is komolyan gondolom, ha nem trollüzemmódban vagyok, mert a kurvaéletbe' nem fogom megérteni, hogy náci eszméket hirdetve miért tagadja valaki, hogy ő bizony náci lenne... :( )

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:29:29

@jb29: "Az állandó, aljas csöpögtetésre, amely általam soha el nem követett bűnt akar folyton-furt rám erőltetni. "

ez teljes mertekben hulyeseg. az erzeseid rajtad mulnak. talan magadtol kellene megkerdezned, hogy miert erzed a holocaustot magadra nezve kinosnak.

"Emiatt a mai napig vidáman lenácizhatnak, pusztán azért mert magyar vagyok és mondjuk merek véleményt nyilvánítani egyes zsidókról vagy Izraelről."

lehet velemenyt nyilvanitani. csak nem illik kapcsolatba hozni egy adott szemelyrol kialakult negativ velemenyt annak szaramazasaval es/vagy a szarmazas alapjan negativ velemenyt fogalmazni meg.

galileo dr. 2013.03.18. 17:29:39

@Fejesrob:
nade neked nincs alapod arra hogy engem magyargyűlölőnek titulálj te idióta :D
hogy lennék magyarként magyargyűlölő? azért mert nem birom az olyan iszonyatosan, hihetetlenül tanulatlan embereket mint te és társaid még nem gyűlölöm a magyarokat.

Egyébként figyeld meg, még erre a kérdésre sem bírtál értelmesen válaszolni, hanem inkább terelted a témát.
Ennyik vagytok ti nácik. Ostoba, tanulatlan, jövőtlen parasztok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 17:29:45

@Kampfer: "de szerencsére a gondolat szabad!"
Gondolod te. Meg én, meg még néhányan. Ők nem úgy gondolják...
@Petykabá: A privát üzenetben való pl. bocsánatkérés célja az e-mail-címed megszerzése - már ha privátban válaszolsz, és nincs neked is minden héten másik.
Egyébiránt csatlakozom, megyek fát aprítani, elvégre fűteni kell. Tudom, erről is a kormány tehet...

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:30:23

@Petykabá: ja igen, a folytatásnál már valóban felkúszott a vérnyomásom... Azt hittem, olvastad a mailt és arra reagáltál ilyen tenyérbemászó stílusban. :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:31:30

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: látod, mekkora barom vagy! Szerinted egy indás mail címnek mi jelentősége van? :D
Van más veszélye, de nem fogom az orrodra kötni. :D

Fejesrob 2013.03.18. 17:33:02

@megint: A balliberálosok szépen kitolták magukat a pálya szélére a vonalon túl.

Ennek oka egyrészt az, hogy sok ott az elkeseredett a másik, hogy szélsőség mindig is volt ott, csak Horn bukása óta nem tudják kezelni.

Ráasdásul felmászott rájuk az SZDSZ-ből kikopott, zsigerből antiszemitázó és nagyon szélsőséges, továbbá külföldi gazdasági befolyást erősen támogató réteg.

Ezek egyébként nem gyengék, nemzetközi kapcsolataik jelentősek, köreikben sok a zsidó.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:33:15

@galileo dr.: szerintem már többen megkérdeztük faj- és elvtársaiktól, hogy miképp lehet egy magyar, magyargyűlölő, de még egyszer sem jött rá válasz. :DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:34:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: te azt nem erted meg, hogy nalam a ketto egy halmaz. akitelepitok es verbirok ugyanaz a szar banda, mint a vagonirozok, mint a vagonirozok. a lagerek uzemeltetoi nem kulonbek a gulagok uzemeltetoitol. tehat a verbirokra, gulagokra, kitelepitesekre egy rossz valasz a masik szelsoseg. a fasiszta diktatura szamomra pont ugyanugy elfogadhatatlan, mint a kommunista diktatura. az uzemeltetoik ugyanazok a szaremberek voltak, ugyanazok a fergek, csak mas segg volt a nyelvukre tuzve.

Fejesrob 2013.03.18. 17:37:07

@galileo dr.: Hülye vagy te b+, nem tituláltalak téged magyargyülőlőnek, olvasd már vissza.

Az a gond benned, ahogy látom, nem tudsz értelmezni egy nem túl bonyolult hsz-t, de a jogod persze vindikálod magadnak, hogy antiszemitázz másokat.

Leírtam neked ezt halál udvariasan, de te sajnos butább vagy mint gondoltam.

(Vagy ennyire nem figyelsz másokra, de akkor mi a lófaszért jössz ide másokkal vitatkozni, sőt antiszemitázni őket).

Kampfer 2013.03.18. 17:37:45

@fidesz = népirtó csőcselék: Köszönöm! Hogy náciparódia, vagy náci volnék, ezt szerintem még azok sem tudnák egyértelműen megmondani, akiknek pedig céljuk lenne, mondjuk inkább azt, hogy szomorú magyar. 2000-ben még baromira nem érdekelt volna ez a kérdés, de azóta multinacionális környezetben dolgozom, nagyon sok nemzet gyermekével kell együtt dolgozni és kommunikálni. Mostanság a kínai a legújabb tapasztalat. Furcsán ellentmondásosak. A fentieket színtisztán a tapasztalatból írtam, félretéve a történelmi tanulmányokat. A napi politika pedig csak színvonaltalanabb és üresebb lett azóta!
Egyébként a Mein Kämpf címűt elolvastam, mert zavart, hogy állandóan csak hivatkoznak rá egy-egy mondatot kiragadva belőle amolyan NatGeo stílusban. Mit mondjak, qrvanehéz olvasmány és összefüggéstelen is, helyenként zavaros. A fele nettó hülyeség és ostobaság (pl. a fejlődés egyetlen útja a területi expanzió, a fajelmélet meghatározása és a birodalom fejlődéséhez az agrár társadalom a kulcs), míg vannak benne egészen aktuálisnak ható és megdöbbentően tiszta gondolatok is (pl. politikus és vezető meghatározása vagy a demokrácia gyengéi). De azt hiszem, jobban kellene ismerni az adott kor német és osztrák társadalmát és az egyént közvetlenül érintő történelmi körülményeket is a megértéséhez. De az jónéhány másik könyv lenne...
Kamp.

jb29 2013.03.18. 17:41:09

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Sajnos ez nem az érzéseimről szól. Tilos úgymond "tagadni" (ez válasz is arra, hogy "lehet véleményt nyilvánítani" - nos, lehet, de megbüntethetnek érte), a gyerekeknek kötelező bebiflázni, zsidó(ka)t érő bírálat pedig azonnal erre konvertálódik. Ez objektív megfigyelés amit nyilván Te is tapasztalsz.

webnazi 2013.03.18. 17:42:24

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Auschwitzot, Buckenwaldot és a többi hollomesét mind a németek csinálták, ha egyáltalán csinálták. Így aztán egyáltalán nem érthető, miért pont a csóró magyarokon követelnek folyton mindenféle holo-kárpótlásokat és kötelezik őket a holomese megtörténtéről szóló szájhagyomány útját elterjesztett akárminek?
Báár?
Ha valóban megtörténtek volna, ma nem lenne ennyi parazita a nagyvilágban és Európában. Ebből azonban két tényező adódik:
Vagy semmi sem volt igaz belőle,
vagy Hitler rém rossz munkát végzett.
Ha állítólag elvittek 6 milliót (ez a jelenlegi hivatalos mese), akkor a mai állapotok szerint és alapján a háború végére 5 és fél millióan szépen visszajöttek, mert felszabadították a munkatáborokat az oroszok és az amcsik. A táborokban pedig többnyire dolgozni kellett volna, nem meghalni - de ezek inkább belehaltak, minthogy megegyék a nekik ebédre felszolgált sertéspörköltet ...

webnazi 2013.03.18. 17:44:49

@jb29: Tagadni azt nem kell (mert nem szabad és a nyilt - nyilvános hangoztatása esetén megbüntethetnek érte), -
viszont elhinni meg egyáltalán nem kötelező!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.18. 17:45:15

@Kampfer: na jó, kiszállok, mielőtt még teljesen kiesnék a szerepemből. :-)
Egyébként amíg nem kezdesz veszett zsidózásba, cigányozásba, hazaárulózásba, addig felőlem náci is lehetsz, magasról teszek rá (legalábbis a virtuális világban - IRL találkoztam párral, akkor elgondolkodtam, hogy mégis jó lenne, ha liberalizálnák a fegyverviselést :D)

Napi politika a gengszterváltás óta olyan, amilyen. Minden párt egyetlen célja a többi eltakarítása az egypártrendszer útjából. Kb. ezt látom. :(

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:48:04

@Fejesrob: " Te szereted ezt a szerepet, hogy az emberek azért antiszemiták, mert kompenzálnak. "

altalaban az ertelmetlen negativ cselekedetek abbopl szarmaznak. az antiszemitizmus egy ilyen ertelmetlen negativ cselekedet.

"Senkinek semmi problémája nem lenne pld. Hellernek, ha Izraelből és Izraeli pénzből antiszemitázná a magyarokat.

Megteszik ezt jópáran Izraelből és a nevüket nem tudod, mert az itt nem érdekel senkit. Nem mi etetjük, le van szarva."

na latod, itt van az, hogy te korlatozni szeretned valakinek a szabad velemenyalkotasi jogat a szarmazasara hivatkozva. magyarazhatod barhogy, kereshetsz kifogasokat, probalhatsz ra indokot generalni, de a vegeredmeny mindenkeppen az, hogy te szarmazasi alapon korlatozni kivansz. majd amikor ezt szova teszi valaki, kikered magadnak, mi tobb, megsertodsz es ujra a zsidokra mutogatsz, hogy ok a hibasak a a te viselkedesedert. pedig nem nem. te vagy erte a felelos. mindig, minden korulmenyek kozott.

galileo dr. 2013.03.18. 17:49:59

@Fejesrob:
Igen, és én is azt írtam hogy te nem is tudnál magyargyűlölőnek titulálni mert nincs rá okod.
Te viszont minden második kommentedben zsidózol így elég egyértelmű hogy antiszemita vagy, hiába mondod magadról hogy nem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:55:32

@jb29: ez ugye nem igaz.

lehet egyes embereket kritizalni. csak ne a szarmazasa alapjan es akritikanak ne legyen resze a szarmazasa.

lehet izrael allam politikajat is biralni. csak ne azert, mert zsido politika es ne azert, mert ott zsidok laknak.

en sem ertek egyet a telepesek ujabb es ujabbb csiki-csuki teruletfoglalasaval, mert pontosan ugyanaz az orultseg, mint amit a hatvannegyvarmegyesek, meg a jobbikosok csinalnak trianonnal kapcsolatban, csak az mar tevoleges, mig ezek a ketbites muhuszarok csak nyihognak, szerencsere.

de ahogy a jobbikos es hvm-es necik miatt nem belyegzem meg az egesz magyarasagot, ugy nem fogom egyes zsido szarmazasu bunozok - mint pl tasnadi -, vagy a telepesek miatt a zsido szot pejorativ ertelemben hasznalni, vagy a zsido szarmazasbol barmifele negativ sztereotipiat taplalni. ahogy nem teszke ilyet cigany, roman, szlovak, nemet, bantu, sved, norveg, magyar, francia, mexikoi, spanyol, brazil, portugal, nicarguai, lengyel - es meg mittomen hany nacioju emberrel dolgozok egyutt.. - eseteben sem. a kaczynski ikrek hagymazas orulete sem mondattta velem, hogy a lengyelek orultek. a kaczynskik voltak orultek.

Fejesrob 2013.03.18. 17:57:46

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nagy tévedés, csak ne én fizessem.

Gondolom, te sem szeretnéd, ha én a te adódból fikáznám a zsidókat? Nem egy zsidót, vagy zsidó csoportot, hanem a zsidókat. Mert Heller ezt tette (ma nem tudom teszi e, hál istennek a TV nem nagyon mutogatja, a szélsőségesebb ballib médiát pedig kerülöm)

Biztos figyelted, minden egyes hsz.-emben konkrétan megneveztem kiről van szó.
Használtam még a "hasonlók" szót, de a szövegből kiderül egyértelműen, hogy ezek nem a zsidók, hanem a Hellerfélék. (Ez egy egészen jól behatárolható csoport és közös jellemzőjük, hogy jópáruk afféle komcsi arisztokrata, akik tiszta erőből "élvezték" a rendszerváltás anyagi előnyeit, amely minden esetben az adófizetők pénze).

Ugyan nem írtam, de ebbe a csoportba sorolom azokat is, akik nem zsidók, de Hellerrel a magyarokat illetően egy nézetet vallanak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 17:58:40

@webnazi: te ebbol a beszelgetos jatekbol kiestel..:-)

nem szivesen koszolnam ossze magam veled:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.18. 18:00:34

@Fejesrob: idezned nekem konkretan mit is mondott heller..?

szo szerint szeretnem. egy nagyobb szoveggel egyutt, nem kiemelt szavakra es felmondatokra gondolok, mint a simonpereses hulyeseg, vagy az oszodi beszed:-)

ezen kivul a demokracia nem a tobbseg diktaturaja.

Fejesrob 2013.03.18. 18:15:10

@galileo dr.: Aha, értem. Ezek szerint egy pillanatig sem gondolkodtál el.

Hát így jártál, találtál egy újabb antiszemitát.

Egyébként nem állítottam azt, hogy én nem vagyok antiszemita. Én azt állítottam, hogy szerintem nem vagyok az.

(Valójában nem tartom lényeges szempontnak, hiszen mindennapi kapcsolataimban nem nézem, hogy az illető zsidó e, nem korlátoz semmiben, ha tudom, hogy zsidó. Számomra nem is az az infó fontos, hogy zsidó, hanem az, hogy mennyire elvakult, ahogy számára is ugyanez fontos személyemben.)

Természetesen azt is tudom, hogy zsidó (vagy balliberális, hiszen ha nem mondja meg nem tudom), esetében nagyon könnyű antiszemitának lenni, egy Hellerfika már elég ehhez, tehát annyira nem zavar, ha leantiszemitáznak.

Páruknak, (ahogy észrevettem a butábbjának) ez egyfajta kielégülést is okoz, úgy látszik, igazolva látják elméletüket, miszerint sok az antiszemita.

Ez semmiben nem különbözik attól, mint amikor valaki a magyarellenesre vadászik, valószínűleg ugyanaz a pszichológiai indíték áll a háttérben.

Fejesrob 2013.03.18. 18:18:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Minden jobboldali szavazó látens antiszemita. (Napkelte, a 3 grácia, nem tudom mi volt a műsor neve, de itt a családban úgy hívtuk, már megint a három szélsőséges pina)

Természetesen innentől kezdve elkönyveltem a nénit, így különösebben nem is figyeltem rá. Talán mások hoznak neked még.

jb29 2013.03.18. 18:50:55

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Megbocsáss, de nem én kiáltok antiszemitát saját magamra, ha Izraelt bírálom, hanem zsidók. Épp ezt a gyakorlatot tartom megvetendőnek.

Ezen felül ha etnikai tendencia mutatkozik pl. egy bűncselekmény-típus esetében, azt nyugodtan ki lehet emelni. Emlékezz a Madoff-ügyre, amikor nem csak az eltüntetett dollármilliárdok verték aki a biztosítékot az alja nyugati (s hazai) médiában, hanem az is, hogy "a világ antiszemitái számára Bernard Madoff tökéletes megtestesítője a csaló bankár zsidó sztereotípiájának" (emlékezetből idéztem). Az Isten szerelmére, nem az?

Tanultam épp elég szociálpszichológiát, és nyugodtan mondom, hogy ez a gondolat rengeteg, zsidókkal szemben aladdig nem előítéletes ember fejéből is kipattant ilyenek hallatán.Miért baj, ha felhívom mások figyelmét arra, hogy az őket és népeiket fejő machinátorok közül hányan zsidók? Kinek ártok ezzel? Bőhm bácsinak a sarki vegyeskereskedésben?

A többi megállapításoddal meg nincs bajom, eddigre bőven világossá válhatott, hogy nem bélyegzek meg globálisan rasszokat vagy népeket, ne is vesztegessünk erre több szót.

jb29 2013.03.18. 18:57:34

"Megbocsáss, de nem én kiáltok antiszemitát saját magamra, ha Izraelt bírálom, hanem zsidók. Épp ezt a gyakorlatot tartom megvetendőnek."

Bocs, itt lemaradt a magyarázat: azáltal, hogy nem vagyok zsidó, de Izraelt esetleg kritizálom, zsidók máris nyugodt lélekkel leantiszemitáznak.

jb29 2013.03.18. 19:53:20

Én beszélek paradoxonról... bocs, teljesen érthetetlen az első paragrafus.

Szóval a nem előítéletesek is kezdték megérteni, hogy ez nem "sztereotípia", hanem reprezentáltság.

Aztán tényleg kiszálltam mert már nem vagyok ura a gondolataimnak, minden jót mindenkinek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.03.18. 22:24:09

Bocsánat, hogy ilyen későn onolok, csak eszembe jutott a '70-es '80-as évek tanítása a témáról (talán Hofi és tartalmi idézet)
"- Van-e Magyarországon antiszemitizmus?
- Magyarországon nincs antiszemitizmus, de van rá igény."

Aztán a rendszerváltással a kapitalizmus az igényből keresletet növelt...

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.19. 10:41:03

vajon ha a Babes-Bólyain nem csak matricáznának, hanem pár büdös román kiállna táblákkal, hogy "Magyarok! Az egyetem a miénk, nem a tiétek. román diákok" lenne felháborodás Magyarországon kívül?
Romániában tök természetes lenne, fel sem merülhet, hogy ezzel bármi baj lehet. Külföldön meg le se szarnák, de ha elmondánád nekik, hogy mi történt, többségül semmi kivetnivalót nem találna benne.

de ha zsidók vannak a sztoriban, akkor egyből megy az ajvékolás.

amúgy szégyen, hogy olyan bolsevik zsidó gazemberek, mint heller katedrát kaphatnak egy magyar egyetemen a rendszerváltás után.

Kiszaj Károly (törölt) 2013.03.19. 10:44:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

sokan nem értik ezt a viccet.

az igény a zsidók részéről merül fel. a hazai zsidók nagy része, főleg a közéletben prominens egyedek csak és kizárólag az antiszemizitmuson keresztül tudja megélni, megérteni zsidó identítását. ha nincs antiszemitizmus, akkor ők sincsenek, végleg elvesztek zsidónak lenni, mert többségük már nem izraelita, sőt nem is egészen zsidók, ahogy e csúfság Egri Oszival is megesett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.19. 11:43:02

@Fejesrob: iudezz
szo szerint
ne pletykalj, az csunya doog. linket kerek ujsagcikkhez, videohoz, barmihez

a fiudeszes letgendariumban nem hiszek, bocsi, ha akkora hulye lennek, akkor akar fideszes is lehetnek:-)

de nem vagyok. szoval ha allitasz, bizonyits. rendesen, nem a negyedik modositas "minden ugy jo, ahogy orban kepzeli" alapjan, mert abban nem vagyok partner:-)

tehat linket, videot, barmit.
aztan velemenyezem. de csak hogy elmondjam, ha heller ezt is mondta, az nem kepez jogot arra, hogy zsiudozz. tudtad?:-)

egyszeruen egy hulye zsido nem indok arra,hogy te hulye magyar legyel. mert itt a hangsuly a hulyesegen van, nem azon,hogy a szuletes nevu lutrin mit huztal ki.

es minden antiszemita hulye. ez ketsegtelen:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.03.19. 11:47:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: szeretned fideszmagyarul? tomondatokban? mert nekem ugy tunik, hogy egy-egy szo megakadt es megy rakjta a porges. ajanlom figyelmedbe a funkcionalis analfabetizmus kifejezes tanulmanyozasat, majd a mielobbi ujratanulasat a magyar nyelvnek, kifejezett hangsulyt fektetve az osszetett mondatok es a nagyobb lelegzetvetelu szovegek ertelmezesere;-)

ha viszont ertetted es ennek ellenere irtad ezt, akkor sajnos nem vagy azon az emberi szinten, ahova meg lemasznek hozzad osszeszarozni maga:-)

ugyhogy dontsd el, hogy megprobalod ertelmezni es nekifutwsz ujra, vagy csak siman egy gerinctelen, hazug szarember vagy egy egysegsugaru, barnanyelvu, fideszes antiszemita geci:-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.27. 10:31:43

@Fejesrob: "A balliberálisok eltolódtak egy egész szélsőséges irányba, lám itt is fejtegeti az egyik, hogy a NATO tankjait kell behívni és azok árnyékában választást tartani."

Hülyék mindenhol vannak. De nekem most a bal-nemzeti oldal brutális nyomulása rémiszt.

"Ennek pedig nyilván nincs társadalmi támogatottsága."

Hát persze, a komenista rizsáknak meg van. :)

@Mrs.Columbo: "a válság miatt, meg hogy az ő devizahitelüket senki nem teszi semmissé, szépen lassan hogyan mentek át szélsőjobba."

Igen, ez tipikus. Az egyetemen is egy csomóan mondták, hogy ilyen-olyan vérengző tanárok vannak és mechanikából, meg ábrázoló geometriából lehetetlen jelest kapni. Oszt nekem mégis röhögve sikerült. Mondjuk az is igaz, hogy amikor gimiben megvágtak, akkor nem kezdtem a tanárt hibáztatni érte. Tudtam, hogy én voltam a hunyó. Tök igaza volt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.27. 10:33:28

@Bafana: "Pedig az un. "holokausztot" senki nem tagadja, sőt sokan egyetértünk vele."

Ezt most a keresztény erkölcsiség nevében fűzted hozzá? :(
süti beállítások módosítása