Álcivil sértegető fórum

 2012.12.03. 15:13

A Civil Összefogás Fórum szerint hiteltelenné vált a tegnapi Kossuth téri megmozdulás: Bajnai Gordon és Mesterházy Attila politikai vágyainak kiszolgálóivá próbálta tenni a tiltakozó tömeget.

Most komolyan azt gondolja a CÖF, ez a jogi személyiség nélküli Fidesz-közeli „álcivil” szerveződés, hogy tényleg van értelme annak, amit mondanak, vagy amit csinálnak? Ha valaki olvasta a mai közleményüket, annak immár semmi kétsége sem lehet afelől, hogy a CÖF nem más, mint egy, a kormányoldal által felbérelt, olcsó és primitív demagógiával kampányoló háttérszervezet, amely mostanában túlságosan is előtérbe került. Velük együtt pedig a Fidesz tudattalanja, a gátlástalanul gyűlölködő, ostoba, magát kereszténynek és nemzetinek nevező populista ideológia, amely a kormányoldal és híveinek igazi mozgatóereje.

 

A CÖF az elmúlt hetekben bármiféle értelmes indok nélkül százmilliós lejárató kampányt indított az előző kormányok ellen úgy, hogy annak mind a mai napig sem igazi értelméről, sem pedig anyagi hátteréről nincs tudomásunk. Joggal él bennünk a gyanú, hogy annak a rendkívül tahó és gátlástalan sárral dobálózásnak, hőbörgő és féligazságokkal ködösítő populista reklámözönnek, amellyel vélhetően a Fidesz teszteli a lejárató hadjáratok lehetőségeit és fogadtatását a lakosság körében a 2014-es választási kampányra készülve, mi vagyunk a finanszírozói – legalábbis közvetett módon egészen biztosan, főleg ha a tőlünk ellopott vagy a cimboráknak elosztogatott pénzzel is számolunk.

 

Igen. Populizmusra nehéz nem populista módon reagálni, de hát ami sok, az sok. És az csak egy dolog, hogy Rogán Antal, akinek tegnapi részvételét és fellépését egyébként mi is nagyon fontosnak tartjuk, és aki azt mondta a múlt heti parlamenti zsidózás kapcsán, hogy ez „már” sok, ő jelenti a hitelességet a CÖF számára. Igen, mivel ebben a „már”-ban a nagy, közös „keresztényésmagyar” tudattalan manifesztálódik, aminek lételeme -  a gátlástalan hatalomvágyon és önteltségen túl - a bizonyos keretek között megengedett zsidózás. De az, hogy mindenki más hiteltelen lett volna a rajta kívül beszélők közül, az enyhén szólva vérlázító. Egyrészt az antiszemitizmus és a nácizmus igenis napi politikai kérdés, ezért a politikusok nyugodtan beszélhetnek, sőt kell is beszélniük a jelen problémáiról és jövőbeli vágyaikról, vízióikról, másrészt pedig, ha valakinek igazán arra lenne szüksége, hogy bizonyítsa a nácizmussal, a szélsőjobboldallal és az antiszemitizmussal szembeni harc melletti feltétlen és pillanatnyi érdekein túli elköteleződését, az a Fidesz. Nem kívánom részletezni, miért, hiszen mások már elég sokat írtak a témáról.

 

E bejegyzés feladata sokkal inkább az, hogy kérdéseket tegyen fel a CÖF-fel kapcsolatban, hogy aztán mások újabb kérdéseket tegyenek fel, aminek a végén talán majd kapunk valami választ, ami, még ha nem is kielégítő, szembesíti őket és a lakosságot azzal, hogy amit csinálnak, az nemcsak ostobaság, hanem – pont az adóforintok érintettsége és a maihoz hasonló felháborító és sértő nyilatkozatok miatt -  vállalhatatlan. Tehát: kik ezek egyáltalán, kinek, és miféle „civil összefogásnak” a nevében adnak ki közleményeket, és milyen pénzből szerveznek békemeneteket, valamint lejárató kampányokat? És miért van az, hogy ezekre a kérdésekre többszöri felszólításra sem hajlandóak érdemben válaszolni? És nem lehet, hogy épp akkor és olyasminek a szószólói, amit a fideszes „pillanatnyi érdekek” miatt nem lehet kimondani vagy megcsinálni, és olyankor sértegetnek, amikor a Fidesz az előre látott vagy vélt veszteségek, netán a hiteltelenné válás miatt nem vállalja fel az általa képviselt valamely álláspontot?

Címkék: civil fidesz antiszemitizmus cöf

A bejegyzés trackback címe:

https://reflexblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174945191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása