Néhány szó a tüntetőkhöz

 2012.12.02. 14:08

Kedves Demonstrálók, kedves Barátaim!


A nemsokára kezdődő neonáci-ellenes tüntetés előtt szeretnék elmondani Nektek egy-két fontos dolgot. Nektek, akik ma ott lehettek vagy lehettetek - ha később olvassátok - ezen a nagyon fontos eseményen. Aki most Hozzátok szól, az ma nem lehet ott Veletek, ám osztozik azokban a közös célokban, amelyeket e megmozdulás résztvevői pártállástól és világnézettől függetlenül vallanak.

Kérlek Benneteket, hogy a demonstráción való részvételetekkel őrízzétek meg méltóságotokat! Nemcsak saját magatok és a cél, az előítéletektől és a gyűlölettől mentes világ miatt, hanem azokért is, akik ma nem lehetnek jelen Veletek, mert egykor áldozatul estek az antiszemitizmusnak és a nácizmusnak. És persze gondoljatok azokra is, akik ma még nem a Ti oldalatokon állnak, akik ma még elvakultan gyűlölködnek, de a Ti és mások kitartó igyekezetének köszönhetően egyszer békés és másokat elfogadó állampolgárokká válhatnak. Most nem azokra gondolok, akik menthetetlenek, hanem azokra, akik kétségbeesettségükben ma még hallgatnak a gyűlölködő frázisokra, de egy jobb országban, egy jobb világban talán nem sétálnának bele a gonosz eszmék csapdájába.

Különösen kérlek Benneteket, ne fordítsatok hátat Rogán Antalnak, akármennyire is az antidemokratikus hatalom megtestesítője. Ahogyan Ángyán Józsefnek sem fordítunk hátat, amikor a magyar gazdák földhöz jutásáért áll ki az oligarchákkal szemben. Ne fordítsatok hátat senkinek a mai tüntetés szónokai közül.

Gondoljatok a közös célra, a nácimentes, gyűlöletektől, előítéletektől, antiszemitizmustól és anticiganizmustól mentes Magyarországra. És ha ezt tartjátok szem előtt, akkor a történet nem érhet véget a tüntetéssel. Ha hazamentek, mondjátok el mindenkinek, mennyire fontos ez a cél, és mennyire fontos, hogy a hétköznapjainkban is tegyünk érte. Mert Ti, Magyarország polgárai teremthetitek meg az alapjait a békés és gyűlölettől mentes Magyarországnak. Nem karanténba kell zárni azokat, akik menthetetlenek, mert a társadalom megbetegedésének gondolata épp a szélsőjobbtól ered, hanem minél több embernek el kell magyarázni, mi az az antiszemitizmus, a nácizmus, az idegengyűlölet, és hogy miért hamis és káros eszmék ezek.

El kell indulnunk ezen az úton ahhoz, hogy a jövő generációi ne essenek áldozatul a szélsőségek, és hogy végre tisztázhassuk a múltunkhoz való viszonyunkat.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.
(Egy magyar állampolgár.)

Címkék: antiszemitizmus rogán antal demonstráció neonáci

A bejegyzés trackback címe:

https://reflexblog.blog.hu/api/trackback/id/tr864942840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása