Mennie kell...

 2012.11.21. 16:13

Semjén Zsolt doktorija kapcsán mára teljesen elszabadultak az indulatok. Bayer Zsolt mai Mandineres/Magyar Hírlapos írásában például hiénáknak nevezte a miniszterelnök-helyettes és "akkurátus" dolgozatának támadóit - igaz, mindenközben csak arra nem kereste a választ, amire leginkább kíváncsiak lehetünk, azaz hogy igaz-e, hogy Semjén disszertációjának 40%-a - akár pontosan, akár pontatlanul idézve - nem saját munkája, és hogy a miniszterelnök-helyettes lényegében egy dolgozattal szerezhetett két doktori fokozatot. A hvg.hu pedig ezt a kérdést tette fel, és ha Semjén Zsoltnak ebből bármiféle problémája származik, azt kizárólag magának köszönheti, nem pedig a "keresztényüldöző hordáknak".

Vajon miért nem gondolta Semjén húsz évvel ezelőtt, hogy két doktori címet szerezni lényegében egy dolgozattal nem gáz dolog? És miért hitte, hogy ha ez egyszer kiderül, attól még senkinek sem fog feltűnni, hogy dologzatának 40%-a nem önálló munkája? De igazából mindegy is, melyik derül ki előbb, mert előbb-utóbb úgyis mindkettő kiderül. Ráadásul azzal sem számolt, hogy a dolgozat nyilvánosságra hozásával lényegében pillanatok alatt közröhej tárgyává válik egész tudományos munkássága, hiszen - mint értesültünk - számos fejtegetése, pl. a "divatsátánizmusról", közhelyek, féligazságok anakronisztikus felsorakoztatása - ami mellesleg roppant szórakoztató is lehet.

Az egész történetben pedig talán az a legmulatságosabb és a legszánalmasabb, hogy nem egy szürke, hétköznapi miniszterelnök-helyettesről van szó, hanem egy Gyurcsányéhoz fogható népszerűségű figuráról, aki egy legfeljebb nevében keresztény és demokrata, ám sokkal inkább fundamentalista és autoriter törpepárt vezére, amelynek támogatottsága a frissen bejegyzett 4K!-éhoz mérhető. Ő a magzatvédő fővadász, aki védett madarakat és álsemjén twitterezőket egyaránt szívesen ejtene zsákmányul, a családok patrónusa, a bejegyzett élettársi kapcsolat ádáz ellensége és a melegek ellentétes neműekkel való házasságának pártfogója. A legkeresztényebb keresztény. Maga a kereszténység. Akit most épp üldöznek, pedig nem is olyan régen (ld. bejegyzett élettársi kapcsolat) még a leghangosabb üldözők közé tartozott.

Felesleges folytatni. Ez az egész annyira gáz. Mennie kell.

Címkék: fidesz kdnp plágium keresztény sátánizmus hvg.hu Semjén Zsolt Bayer Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://reflexblog.blog.hu/api/trackback/id/tr954918323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.29. 08:11:40

A gondolatmenet jó, két tárgyi tévedés van:

1) Semjén dolgozata 40 százalékban plágium, 25 százalékban idézett szövegből áll. Tehát így-úgy 65 százaléka másolt.

2) A szociológia dolgozat az diploma, nem doktori tézis.
süti beállítások módosítása